• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: 24sedam

11.06.2021

09:34

TRI MISTERIOZNA DOGAĐAJA U ŽIVOTU RATKA MLADIĆA Mrtva porodica na dnu jezera, telo veštaka u ćeliji i SMRT KOJA JE GENERALU BILA NAJVEĆA RANA

Tanjug/AP

Politika

TRI MISTERIOZNA DOGAĐAJA U ŽIVOTU RATKA MLADIĆA Mrtva porodica na dnu jezera, telo veštaka u ćeliji i SMRT KOJA JE GENERALU BILA NAJVEĆA RANA

Podeli vest

Život ratnog generala Republike Srpske prate tri događaja, koja su i danas potpuna misterija.

Pre 27 godina, Ratko Mladić ostao je bez ćerke Ane, a nekoliko meseci kasnije iz Beograda je stigla vest da je porodica njegovog vernog pratioca i šefa ličnog obezbeđenja Branimira Puhala nađena mrtva u Savskom jezeru.

U Hagu, u hotelskoj sobi, noć uoči davanja iskaza u svojstvu svedoka odbrane koji je trebalo da sruši optužnicu za stradanje muslimana u Srebrenici, nađeno je beživotno telo veštaka Dušana Dunjića.

Da li je Mladićeva ćerka izvršila samoubistvo?

Prema zvaničnoj verziji, 24. marta 1994. godine, Ana Mladić (24) izvršila je samoubistvo očevim pištoljem u porodičnoj kući na Banovom brdu, u kojoj su u to vreme bili njeni brat i majka. U javnosti se dugo spekulisalo o motivima zbog kojih je Ana digla ruku na sebe.

Istraga o smrti nikada nije završena, a u javnosti su se pojavljivale mnogobrojne teorije o načinu na koji je nastradala, od toga da je imala tešku depresiju do navoda da je ruku na sebe digla jer ju je napastvovao Mladićev blizak prijatelj u Moskvi, koji je, doduše, kasnije tamo i nađen mrtav, sa dva metka na potiljku, što je svojevrsna poruka da je “mnogo znao i mnogo video”.

Foto: facebook

Mladić sa ćerkom i suprugom

Stančević: “Tražio je da slikam Anino lice”

Pilot JNA Slobodan Stančević, koji je za vreme rata u Bosni bio Mladićev lični kamerman, potvrdio je za 24 sedam da je, na zahtev generala, snimao sahranu njegove ćerke.

– Mladić me je zamolio da snimam sahranu. Deo gornjeg dela kovčega bio je od stakla, i videlo se Anino lice. U jednom trenutku, Ratko je zatražio od svojih pratilaca da me podignu i da iz vazduha snimim taj stakleni deo i njegovu mrtvu ćerku. To je bilo jako bolno za sve nas – navodi Stančević, otkrivajući jedan detalj u moru raznih tumačenja smrti Mladićeve ćerke:

– Kad je čula pucanj, njihova prva komšinica ušla je u stan i videla da Ana leži na podu u lokvi krvi. Istrčala je da pozove policiju, a kad se ponovo vratila u tu prostoriju, pištolj više nije bio na onom mestu gde ga je ona prvi put videla. Pretpostavka je da je još neko bio u toj prostoriji sa Anom, dok se čekala policija, i da je taj neko uticao na to da ona strada.

Porodica šefa obezbeđenja završila na dnu jezera

Nekoliko meseci kasnije, u Beogradu je pod misterioznim okolnostima nastradala porodica Mladićevog šefa ličnog o bezbeđenja Branislava Puhala, koji je iz vojske udaljen kao oficir Gardijske brigade, u vreme dok je na vlasti bila Demokratska stranka na čelu sa Borisom Tadićem.

Njegovi supruga i sin, star nekoliko godina, pronađeni su mrtvi u Savskom jezeru. Do danas nije poznat nijedan detalj o tome na koji način je porodica završila na dnu jezera.

Misterija smrti veštaka

Krajem oktobra 2015. godine, noć uoči unakrsnog ispitivanja pred Haškim tribunalom, u sobi hotela “Kraun plaza” u Hagu nađeno je telo sudskog veštaka, obducenta Dušana Dunjića.

Njegovo veštačenje trebalo je da ospori navode patologa i veštaka Tužilaštva o telima pronađenim u okolini Srebrenice.

Profesor dr Dušan Dunjić bio je specijalista sudske medicine punih 35 godina. Bio je svedok ekspert u procesima Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, u predmetima Milana Milutinovića, Vlastimira Đirđevića, Ramuša Haradinaja i drugih, kao i u slučajevima “Glođane” i “Račak”.

Dr Dunjić je bio rukovodilac tima za ekshumacije i identifikacije u Batajnici i šef Odeljenja za DNK identifikaciju Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Jedno vreme bio je i direktor Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, a dve decenije je bio angažovan kao sudski veštak obducent u mnogim krivičnim postupcima u Srbiji, između ostalog i u slučaju ubistva dr Zorana Đinđića. Godišnje je obavljao oko 80 sudskomedicinskih ekspertiza u slučajevima ubistava i povreda vatrenim oružjem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fetic

pre 2 godine

Smrt porodice Branislava Puhala lici na smrt Cvijana.Utopljeni.

spasko

pre 2 godine

ne razumem ove amaterske izjave niti cemu prema tome sluzi drzava i odbrana drzave , kako je moguce da pravna odbrana srpskog vojnog generala u medjunarodnom sudskom procesu nema obezbedjenje omoguceno od strane drzave Srbije , kako je moguce da vi nama samo objavite informaciju da je sudski veestak koji je imao dokaze za odbranu drzave odjednom ubijen i nista vise , a gdje je bilo obezbedjenje odbrane , da li je uzelo americke dolare i ubilo onog koji je imao dokaze za odbranu drzave Srbije ? zar nije neko od visokih organa bezbednosti drzave i gradjana odgovoran za tako amatersko ponasanje , a mi gradjani znamo da namestanje genocida i optuznice protiv vojske Jugoslavije i protiv srpskog generala odgovara okupatorskom rimskosolomonskom agentu Kuracdjordjewitzu sa englesko-habsbursko nacistickog jezuitskog pedofilskog britanskog dvorca . Mi gradjani znamo da su glasovi Za Kraljevinu Srbiju bili namesteni da bi rimskosolomonski okupatorski robovlasnicki agent Kuracdjordjewitz preuzeo vlast nad porobljenim srpskim narodom , uspostavio britanski imperijalni dvorski diktat i pljackao Srbiju , resurse i teritorije .

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59