• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

13.06.2021

17:12

RUSIJA JASNA, BIĆE ONAKO KAKO KAŽE SRBIJA KAD JE REČ O KOSOVU! Zaharova sahranila sve koji bi da nam silom otmu deo države!

Politika

RUSIJA JASNA, BIĆE ONAKO KAKO KAŽE SRBIJA KAD JE REČ O KOSOVU! Zaharova sahranila sve koji bi da nam silom otmu deo države!

Podeli vest

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je na press konferenciji ponovila da se Rusija zalaže za rešenje kosovoskog pitanja na način koji odgovara srpskom narodu i na osnovu Rezolucije SB UN 1244

Jedno od pitanja na ticalo se pisanja pojedinih srpskih medija koji su nakon sastanka Ivice Dačića i ministra spoljnih poslova Rusije Sergeja Lavrova preneli da je Lavrov rekao će se Moskva složiti sa bilo kakvom odlukom koja odgovara Beogradu, ali da pritom nije spominjana Rezolucija 1244 kao osnova za rešavanje pitanja Kosova.

(VIDEO) AMERI VIDESTE LI OVO! VOJSKE SRBIJE I BELORUSIJE POKAZALE VEŠTINE - a "Slovensko bratstvo 2021" još nije ni počelo! E, TAKO SE TO RADI!

- Ovakve izmišljotine su isključivo na savesti autora. Ili autori nemarno slede ruski stav, ili ga namerno iskrivljuju. Naša zemlja na svim nivoima redovno daje komentare po ovom pitanju u aktuelnim međunarodnim prilikama. Vi lično i srpski mediji dobro znate našu poziciju. Tokom godina nije pretrpela nikakve promene. Zalažemo se za postizanje održivog i obostrano prihvatljivog rešenja Beograda i Prištine na osnovu Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN-a. Ona mora biti u skladu sa međunarodnim pravom i dobiti odobrenje Saveta bezbednosti UN-a, jer se radi o obezbeđivanju međunarodnog mira i sigurnosti. Zaista, više puta smo na svim nivoima isticali da ćemo se složiti sa takvom odlukom koja odgovara srpskom narodu. Ali još jednom ću naglasiti da je jednostavno nemoguće ne videti naše pozivanje na Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN-a.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Hogar

pre 2 godine

Naravno...a Rusija je inače susjedna zemlja srbije i ona,osim riječima,može da upravlja evropskom politikom u sred Evrope. Prodali su srbe na Balkanu za Južni tok...

Zoran

pre 2 godine

Hogar, ako već živiš u Srbiji nauči bar Srpski da pričaš. I poštuj zemlju u kojoj živiš.

Pera pravda

pre 2 godine

Mi imamo prijatelja u Rusiji i hvala im na tome, da nije toga verovatno bi pritisak na Srbiju primorao Srbe da priznaju i potpišu nezavisnost Kosova.

ChuChu

pre 2 godine

Što se tiče Rusije biće kako Srbija kaže sve dok neko Rusiji ne ponudi bolju opciju, kao i svih godina tokom vekova, samo nažalost što Srbi ne znaju svoju istoriju i idealizuju narode i države koje vole....

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20