• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.06.2021

21:36

VOLASOVA POSETA KRUNA SARADNJE! Stefanović nakon sastanka: Ogroman strateški značaj za našu zemlju!

www.mod.gov.rs

Politika

VOLASOVA POSETA KRUNA SARADNJE! Stefanović nakon sastanka: Ogroman strateški značaj za našu zemlju!

Podeli vest

Interes Velike Britanije je da je Srbija snažna, da imamo snažnog partnera sa kojim ćemo sarađivati na Balkanu, izjavio je u Beogradu ministar odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Ben Volas, nakon sastanka sa minstrom Nebojšom Stefanovićem

Pred Srbijom je svetla budućnost i zato je važno da na osnovama naše saradnje izgradimo dobro prijateljstvo, rekao je Volas nakon što je sa ministrom Stefanovićem u Generalštabu potpisao Aranžman o unarpeđenu saradnje ministarstava u oblasti odbrane.

Volas je izrazio uverenje da u Srbiji ima mnogo toga što oni mogu da urade i na polju odbrane.

"Interes nam je da imamo snažnu Srbiju i snažnog partnera sa kojim ćemo sarađivati na Balkanu, a za Srbiju je važno da sarađuje sa Velikom Britanijom, jer imamo zajedničke vrednosti kao i zajedničke odbrambene interese, a sarađujemo i u obezbeđivanju mira i bezbednosti širom sveta", rekao je Volas i dodao je da je Kipar primer za tu uspešnu saradnju u ostvarvanju cilja - da svet postane bezbednije i sigrunije mesto.

Takođe, on je izrazio zadovoljstvo što će obe strane nastaviti da ispunjavaju potpisano, jer kako je naglasio Aranžman o unapređenu saradnje nije samo slovo na papiru.

"Važno je da sarađujemo, jer je svet postao nebezbedno i nesigurno mesto", nagalsio je Volas i ocenio da je u obostranom interesu da se ostvari snažno partnerstvo.

Dodao je da je danas važan dan za saradnju i zbog toga što 69 britaskih vojnika učestvuje na vojnoj vežbi Platinasti vuk u Srbiji.

Stefanović je posetu ministra Volasa Beogadu ocenio kao krunu saradnje dva ministarstva, a koja ima strateški značaj i za bilateralne odnose.

"Poseta je kruna saradnje, ona je veza između svega što je rađeno - uključujući obuke, treninge i vežbe i ima strateski značaj ne samo za ministarstvo već i za bilateralne odnose naših zemlja", rekao je on.

Stefanović je naglasio da je ovo prva zvanična poseta ministra odbrane UK Srbiji ikada i da će biti osnova za dalji napredak odnosa.

Dve delegacije su danas razgovarale i o vojno-indusrtrijskoj saradnji, rekao je on i dodao da će naši timovi ispitati konkretne mogućnosti.

Opretivna svojstva ćemo podići i anagažvati naše mlade naučnike koji će sarađivati i ujedno stvarati dodatnu vrednost za našu vojsku, rekao je ministar i ocenio da je UK velika sila, ne samo tehnosloški već i vojno i da su zato poželjan partner za našu vojsku i državu.

"Želimo da zajednički odgovorimo na izazove i održavamo visok nivo sposobnosti, da radimo na zajedničkim vežbama kojim kroz obuku čuvamo zivote vojnika a oni našu bezbednost i mir", rekao je on.

Vojna vežba Platinasti vuk, u kojoj učestvuje britanski kontigent sa predstavnicima 11 zemalja će pokazati i spremnost da u međunarodnim msijama ostvarujemo najviše rezulate, rekao je Stefanović i zahvalio UK na podršci u realizaciji zajedničke misije na Kipru koja je, kako je rekao, najzačajnija u razvoju konkretnih odnosa dve vojske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija