• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.06.2021

14:24

DA STE BILI U BRISELU, BILI BISTE PONOSNI NA VUČIĆA KOLIKO SE BORIO I BRANIO SRBIJU!

Tanjug

Politika

DA STE BILI U BRISELU, BILI BISTE PONOSNI NA VUČIĆA KOLIKO SE BORIO I BRANIO SRBIJU!

Podeli vest

Da ste bili sa mnom u Briselu dok su trajali pregovori i da su sa mnom bili svi oni koji vole Srbiju, bili bi ponosni na predsednika Aleksandra Vučića koliko se borio i branio Srbiju, izjavio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković

On je, govoreći o tome kako je izgledao dijalog Beograda i Prištine u Briselu, rekao da se na celom spratu čulo kako je Vučić držao lekcije premijeru privremenih prištinskih institucija Aljbinu Kurtiju.

"Najotvorenije mu je rekao ''nikada'', gromoglasno i jasno, kada je Kurti kao papagaj ponavljao da Srbija prizna Kosovo", rekao je Petković za TV Hepi.

Direktor Kancelarije za KiM je ukazao da je predsednik Vučić dao sve od sebe da sačuva obraz srpskog naroda, kao i bezbednost građana na KiM.

"Predsednik mu kaže: Ja te molim, povedi računa o tome da slučajno ne dođe do ugrožavanja bezbednosti, da niko ne dira Srbe, nećemo da dozvolimo da oni budu ugroženi. Na sve te predsednikove reči, Kurti se pravio da nije čuo", ispričao je Petković.

Foto: Printscreen/TV happy

Istakao je da se u Briselu videlo ko danas vlada u Prištini i da je zato važno sačuvati mir i bezbednost. Petković je dodao da su ljudi sa Kosova i Metohije pružili potpunu podršku predsedniku Vučiću pred dijalog sa Prištinom.

Petković je ocenio da je Kurti došao u Brisel da ponizi predstavnike EU koji vode dijalog i da on stvari posmatra kao da svet postoji od kada je on došao na vlast. "Za Kurtija je sve što je bilo pre njega nelegitimno. Njega ništa ne interesuje, neće Zajednicu srpskih opština, jer smatra da ona nije pravljena za Srbe nego protiv tzv. Kosova", rekao je Petkovih. On je naglasio da su mnogo gradovi na KiM monoetnički i da u njima žive samo Albanci, navodeći kao primer Prištinu, Ðakovicu, Kačanik, Klinu.

Petković je rekao da je na sastanku Kurti uglavnom ćutao i ništa nije ni predložio, sem negiranja svega što je delegacija Beograda govorila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Jovana

pre 2 godine

Ne sumnjamo u posvećenost predsednika Vučića u njegovoj borbi da sačuva interese Srbije i srpskog naroda!

jelenka

pre 2 godine

Ja zaista verujem u to da je Vučić lavovovski branio Srbiju pred Kurtijem i ostalim hijenama u Briselu.

Jelisaveta

pre 2 godine

Predsednik Vucic u Briselu je pokazao svoj jasan stav po pitanju npriznavanja nezavisnosti KiM, i time stavio do znanja da od svojih ciljeva ne odustajemo, vec da se lavovski borimo da sacuvamo suverinitet i integritet srpskog naroda.

Jana

pre 2 godine

Pravi drzavnik koji se svim silama bori za svoj narod i svoju teritoriju. Jasnim izlaganjem i stavom, dokazo je da od svoji uslova ne odustajemo, bez obzira an pritiske i da se svim silama borimo da sacuvamo svoje teritorije na KiM.

Milica

pre 2 godine

Predsednik Vucic se svim silama bori za KiM, i doj je on na vlasti, srski narod na KiM je bezbedan, jer svojim stavovima, izlaganjem i velikom borbom pokazao je da od svojih uslova ne odustajemo vec da nastavljamo borbu uprkos velikim pritiscima.

Jasna

pre 2 godine

Mi ne samo da smo ponosni, nego preponosni na sve što je uradio

Nina

pre 2 godine

Nismo ni morali da budemo tamo, u njega narod veruje. Svi smo ponosni na sve što je tamo rekao, kao i na sve što je uradio i radi za svoj narod

Filipinjo

pre 2 godine

Nezavisnost KiM i predlozi Kurtija su neprihvatljivi za Srbiju! Predsednik Vučić ne odustaje od stava Srbije i nastavka dijaloga u interesu građana naše zemlje.Srbija je u svakom smislu ponosna na njega.

Egon

pre 2 godine

Zahvalan sam Bogu sto svedocim uzdizanju Srbije iz pepela i blata u kom je bila, pre dolaska Aleksandra Vucica na vlast.

Ana

pre 2 godine

Srbija jeste ponosna na coveka koji se bori za svoju drzavu, i do je vidno veoma.

Ina

pre 2 godine

Svakako smo ponosni na našeg predsednika Vučića , koji se bori i boriće se za dobrobit i napredak Srbije!

MILE

pre 2 godine

ko je rekao da nismo ponosni na našeg predsednika ,bez ljutnje ,jedino je on sposoban za ovakvu vrstu razgovora ,svakome kaže šta misli i to u brk

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija