• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

17.06.2021

20:20

Vučić pokrovitelj proslave 80-te godišnjice antifašističkog ustanka!

Tanjug

Politika

Vučić pokrovitelj proslave 80-te godišnjice antifašističkog ustanka!

Podeli vest

Centralna proslava 80-te godišnjice antifaštističkog ustanka naroda Srbije ove godine biće održana u organizaciji SUBNOR-a i Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Aleksandra Vučića

Na sednici Republičke organizacije SUBNOR-a danas je bilo reči o pripremama za obeležavanje jubileja, pa će tako centralni događaj pod motom „Da rata ne bude više“ biti održan na platou ispred spomenika „Poziv na ustanak“, na platou ispred kuće braće Ribnikar i Muzeja 25. maj.

Nakon državih ceremonija, sviranja himne i polaganja venaca, borcima, potomcima oslobodilačkih ratova Srbije i učesnicima skupa obratiće se Predsednik Vučić.

Imajući u vidu da će proslavi prisustovati predstavnici Međunarodne federacije boraca pokreta otpora (FIR-e), na čelu sa njenim predsednikom Vilmošom Hantijem, Vučić će za borce NORA-a, kao i predstavnike FIR-e prirediti poseban prijem na kome će general major Vidosav Kovačević, predsednik SUBNOR-a Srbije, zaslužnim pojedincima uručiti najveća boračka priznanja

U sklopu ovogodišenjeg obeležavanja 4. jula - Dana antifašističog otpora naroda Jugoslavije i Srbije, u prisustvu brojnih domaćih i stranih zvanica, u večernjim satima, u Narodnom pozorištu planirano je održavanje svečane akademije uz prigodan kulturno-umetnički program.

Narednog dana predviđen je radni sastanak boraca Srbije, regiona i Evrope kome će predsedavati gospodin Vilmoš Hanti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lela

pre 2 godine

To su značajni jubileji našeg naroda i moraju se obeležiti na poseban način

Jovana

pre 2 godine

Lepa manifestacija kojom će biti obeležen jubilej antifašističkog ustanka! i tom prilikom uručene prigodne nagrade!

Ivana

pre 2 godine

Srbija je bila protiv fašizma i borila se protiv fašizma.Trebalo bi zaista poznavati istoriju našeg naroda. Vreme je da se istorija promeni. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Egon

pre 2 godine

Borba protif fasizma se mora obelezavati i nikada ne sme stati. Bravo predsednice.

Milena

pre 2 godine

Drago nam je što će predsednik Vučić biti pokrovitelj ovakve manifestacije, proslave i jubileja antifašističkog ustanka!

Rte

pre 2 godine

Borba protiv fasizma je jedna od tekovina naseg naroda. Srbi su i to platili zivotima

Vesna3112

pre 2 godine

Ocekujemo da ce govor biti kao i uvek snazan i dobar

Vesna3112

pre 2 godine

Vucic je rodjeni govornik i znamo, da ce to odraditi najbolje sto zna

miroslav

pre 2 godine

Srbija je platila visoku cenu u tom ratu, Evropa bi trebala da pokaze vise postovanja prema svom savezniku u oba rata

nadja

pre 2 godine

Srbija je jasno tada pokazala na cijoj je strani i dala veliki doprinos borbi protiv fasizma, a da li su to kasnije znali da cene nasi saveznici...

nikola

pre 2 godine

Spram broja stanovnika, Srbija je u i prvom i drugom ratu dala velike zrtve, toliko mala, a toliko ponosna i hrabra zemlja i narod

Marijana

pre 2 godine

Aleksandar Vucic ponosno prica o nasoj borbi za slobodu, platili smo visoku cenu, njegova porodica takodje, nikako ne smemo zaboraviti sve zrtve, svaka cast Vucicu na rodoljublju

Nina

pre 2 godine

Veliki jubilej i lep gest predsednika Vučića. To je jubilej koji govori o velikom stradanju i borbi srpskog naroda. Vučić koristi svaku priliku da se nikada ne zaborave podvizi srpske vojske i naroda.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija