• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

19.06.2021

23:07

CRNOGORSKA VLAST OSUDILA ČITAV SRPSKI NAROD ZA 'GENOCID'! NAJCRNJI, NAJGORI UDAR NA SRBIJU! Milo, Krivokapić i Bečić zabili Srbima nož u leđa!

Politika

CRNOGORSKA VLAST OSUDILA ČITAV SRPSKI NAROD ZA 'GENOCID'! NAJCRNJI, NAJGORI UDAR NA SRBIJU! Milo, Krivokapić i Bečić zabili Srbima nož u leđa!

Podeli vest

* Premijer Zdravko Krivokapić i predsednik Skupštine Aleksa Bečić zajedno sa poslanicima DPS Mila Đukanovića usvojili rezoluciju o Srebrenici kojom srpski narod žigošu kao genocidan!?!

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i predsednik Skupštine Aleksa Bečić napravili su pakt sa DPS Mila Đukanovića i usvojili rezoluciju o Srebrenici kojom su čitav srpski narod označili kao genocidan!?!

Krivokapić i Bečić na vlast su došli zahvaljujući pobedi prosrpskog Demokratskog fronta na izborima 30. avgusta, ali to im nije smetalo da zabiju nož u leđa svim Srbima i da sa DPS izglasaju rezoluciju o Srebrenici! Tom rezolucijom se pod pretnjom krivične odgovornosti zabranjuje javno negiranje ili umanjenje genocida u Srebrenici koji se definiše kao 'najveći zločin u Evropi posle Drugog svetskog rata'!?!

Da li je ovaj normalan? Krivokapić sad  kaže da je rezolucija bila nepotrebna!?!
 

Zdravko Krivokapić je juče, verovali ili ne, poručio da je rezolucija o Srebrenici bila nepotrebna!?!

"Kada je u pitanju ova rezolucija, već sam rekao, ali ponoviću i sada. Smatram da je zaista bila NEPOTREBNA, jer produbljuje dalje podele i sukobe u društvu, a pored toga ni u BiH nije usvojena takva rezolucija. Crna Gora je već imala usvojenu deklaraciju evropskog parlamenta o događajima u Srebrenici", napisao je Krivokapić na Tviteru.
Usledili su komentari začuđenih pratilaca, koji su mu poručili da treba hitno da ode sa svih funkcija.

Pre usvajanja ove zločinačke, antisrpske rezolucije, trula koalicija 'Krivokapić-Bečić-Đukanović' smenila je i ministra pravde Vladimira Leposavića, i to samo zato što je u Skupštini rekao da genocid u Srebrenici nikada nije dokazan!?!

Novo savezništvo

Za sramnu rezoluciju glasali su poslanici DPS-a, ali i poslanici Demokrata, Građanskog pokreta URA, Bošnjačke stranke, SDP, Socijaldemokrata, jedan nezavisni kandidat, ali i Branka Bošnjak, iz Pokreta za promjene Nebojše Medojevića (pogledajte okvir).

Milan Knežević, jedan od lidera DF-a koji je bio oštro protiv ove rezolucije, javno se izvinio Srbiji i srpskom narodu zbog 'velike sramote'.

- Iako sam glasao protiv rezolucije, osećam izvesnu vrstu sramote i želim da se izvinim Srbiji i srpskom narodu, siguran sam da odluka parlamenta nikako nije stav većinske Crne Gore. Krivokapiću smo još pre glasanja poručili da ako rezolucija o Srebrenici i Leposavićeva smena budu izglasani zajedno sa DPS, on više neće imati podršku DF i mi ga više nećemo ni formalno smatrati za premijera. Milo se vratio na vlast kroz rezoluciju o Srebrenici, a veliko pitanje je i da li je uopšte odlazio, posmatrajući sve Krivokapićeve poteze... - poručio je Knežević neposredno nakon usvajanja rezolucije.

Na drugoj strani, iako je sramno paktirao sa DPS i izglasao rezoluciju kojom je Srbiju i srpski narod označio kao genocidne, premijer Zdravko Krivokapić je dan nakon glasanja u Skupštini optužio Demokratski front da sa DPS-om ruši vladu!?!

Ko je kako glasao?
 

Za: (55 glasova)
DPS - 30
Demokrate - 10
URA - 4
SDP - 3
SD CG - 3
Bošnjaci - 3
Nezavisni - 1
PZP - 1

Protiv: (19 glasova)
DF - 16
SNP - 2
Prava Crna Gora - 1

Uzdržani: (7 glasova)
PZP - 4
SNP - 3

"Dužan sam da građanima Crne Gore saopštim punu istinu o onome što se događalo i događa iza kulisa napada DF na Vladu Crne Gore. DF zajedno sa DPS i njenim bivšim koalicionim partnerima najdirektnije dogovara obaranje Vlade i Skupštine Crne Gore, a sve u cilju raspisivanja novih parlamentarnih izbora", napisao je Krivokapić na Tviteru.

Komentarišući to, poslanik DF Milun Zogović kaže da 'bestidne laži nikada nisu imale meru' i da se zato ne treba čuditi Krivokapićevim izjavama.

- Po unapred dogovorenom scenariju, smeniš Leposavića sa DPS, a zatim optužiš DF za saradnju sa DPS?! Da nije tužno, bilo bi smešno. Zamislite, po njemu su svi poslanici sa liste koju je on na izborima predvodio sad neki izdajnici! Pošto se odrekao narodnih nadanja i istorijske pobede, Krivokapić danas obećava da će fotelju braniti golim životom... Krajnje je vreme da se on pomeri, da ne bude smetnja parlamentarnoj većini koja će nastaviti da vodi Crnu Goru - poručio je Zogović.

Teški paradoks

Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike, smatra da je premijerova izjava da DF sa DPS dogovara obaranje Vlade 'potcenjivanje inteligencije građana Crne Gore'.

- Pa upravo je on taj koji je u četvrtak ušao u novo političko savezništvo sa Milovim DPS! Čak je DPS spasao Krivokapićevu Vladu od izvesnog pada. Jedino rešenje za krizu Vlade i parlamentarnu krizu jesu prevremeni parlamentarni izbori - smatra Pavićević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vlajko

pre 2 godine

Па браћо Срби зато не треба на море да се иде

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija