• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Pink.rs

23.06.2021

13:19

DA JE KOSOVO STVARNO NEZAVISNO, ALJBIN KURTI NE BI DOLAZIO U BRISEL! /VIDEO/

printscreen RTV Pink

Politika

DA JE KOSOVO STVARNO NEZAVISNO, ALJBIN KURTI NE BI DOLAZIO U BRISEL! /VIDEO/

Podeli vest

Da je Kosovo zaista nezavisno, Aljbin Kurti ne bi dolazio u Brisel, istakao je za glavni i odgovorni urednik dnevnog lista Informer Dragan J. Vučićević, gostujući na televiziji Pink

 

Vučićević je komentarisao izveštaj koji je juče pred Narodnom skupštinom izneo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, i rekao da smo mogli da saznamo kakve su pozicije države, pozicije Albanaca iz Prištine, kao i međunarodne zajednice.

- Nije lako, pozicija je vrlo teška. Srbija ima principijelnu poziciju da neće da prizna lažnu državu Kosovo, predsednik je to vrlo slikovito opisao, rekavši da ga je Kurti pet puta pitao kada će Srbija da ih prizna. On mu je pet puta rekao „nikada“. Ne znam zaista šta je očekivao, da mu neko prizna lažnu državu - rekao je Vučićević.

Kako kaže, da je Kosovo zaista nezavisno, Kurti ne bi dolazio u Brisel.

- Mi smo juče mogli da vidimo jedan pošten i iskren odnos jednog šefa države prema njenim građanima. Prema svim ljudima u Srbiji. Rekao nam je bukvalno sve. Sad vidim da neki mediji, koji su pod palicom Dragana Đilasa iznose kako nam predsednik nije ponudio nikakvo rešenje. A evo, pitam ih, koje su rešenje oni ponudili? Koje je njihovo rešenje? Zar zaista mislite da neku strategiju, koju država ima, treba da iznosi javno? - upitao je Vučićević.

On je rekao da lekcije o Kosovu ne treba da drže oni koji su upropastili sve što su mogli da upropaste na Kosovu.

- Oni su posle 2000. godine govorili da će kada izruče Miloševića vratiti Kosovo. A to se nije desilo. Desilo se puno toga lošeg, naprotiv... To su sve oni uradili, a sada imaju obraza, usuđuju se da nekome drže lekcije iz državne i nacionalne politike na KiM - rekao je Vučićević i dodao da je siguran da ljudi u Srbiji dobro vide i razumeju ko zaista radi za državu i za narod i naciju, a ko za svoje lične, partijske i tajkunske interese.

Vučićević je rekao da su u Đilasovim medijima pisali o tome kako je Vučić uvredio Kurtija u Briselu.

- Oni su branili Kurtija od Vučića, poziciju otimanja državne teritorije Srbije i stali na stranu terorista i antisrba na Kosovu. I to sada predstavljaju kao nezavisno novinarstvo. Ali, to je isključivo rad protiv interesa Srbije - rekao je Vučićević.

Kako kaže, to je direktno rad protiv srpskog državnog i nacionalnog interesa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
deda Raša

pre 2 godine

TAKOOO JE i Srbija ih treba držati u MAT poziciji. Nema kredita, nama stranih investicija, jer se plaše da Srbija ne vrati sve u prvobitno stanje, i oni ekonomski moraju pući. Iz tog razloga oni MOLE za Srpskim priznanjem a ako bi ih priznali, onda bi rekli da su suverena država i da nemamo pravo mešanja u njihove poslove. Sve možda možemo ali PRIZNANJE NIKAKO,

Ivan

pre 2 godine

..i da je naše, ne bi naša delegacija išla u Brisel

Smrad

pre 2 godine

Da se u Srbiji poštuje ustav na pregovore bi išla premijerka

zoran

pre 2 godine

Klovnu, ponavljaš reči AV...baš si originalan

kosovar

pre 2 godine

Ti si uvek bio guzolizac i pajac.Ako je Kosovo Srbija,zasto ne odes i prosetas kroz Prishtinu bez dozvole? Sve dok bude takvih kao sto si ti,necete uci u EU.I jos nesto vrlo vazno.Sve to sto ste pozajmili i ulozili,strani investitori mogu da promene preko noci.Spustite se na zemlju i urazumite se vec jednom vreme je.To sto ti na pinku lupetas i mlatis praznu slamu,to je politika tvoga sticenika vucica,jer bez njega ces postati niko i nista vucicevicu bedni.

Realno

pre 2 godine

Pregovaraju o DOBROSUSEDSKIM odnosima, jer je to uslov za EU kandidate. Nemojte se loziti. Srbija je kapitulirala 1999 i priznala medjunarodni protektorat, tj. da je izgubila deo teritorije. Kosovo je jos uvek protektorat, ali je nezavisno od Srbije decenijama...

Realno

pre 2 godine

Pregovaraju o DOBROSUSEDSKIM odnosima, jer je to uslov za EU kandidate. Nemojte se loziti. Srbija je kapitulirala 1999 i priznala medjunarodni protektorat, tj. da je izgubila deo teritorije. Kosovo je jos uvek protektorat, ali je nezavisno od Srbije decenijama...

Miki

pre 2 godine

Vučić je branio Kosovo na Košarama od Đilasa i to svi znaju samo ćute

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija