• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.06.2021

18:44

VUJADINOVIĆ: Napadi na Srbiju i Srbe za neuspeh i nerad!

www.sns.org.rs

Politika

VUJADINOVIĆ: Napadi na Srbiju i Srbe za neuspeh i nerad!

Podeli vest

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Milimir Vujadinović reagovao je danas na napad Bakira Izetbegovića na Srbiju i srpskog predsednika Aleksandra Vučića

Svojim novim ispadom, Bakir Izetbegović "zorno,, dokazuje da mu je jedino nestabilnost regiona i mržnja prema drugom i drugačijem, a pogotovo prema srpskom narodu, jedina nepromenjiva stvar u političkom delovanju - smatra Milimir Vujadinović, predsednik Odbora za dijasporu.

Poznavaoce prilika to i ne čudi, jer se zna da je Bakir Izetbegović naslednik politike njegovog oca Alije,zasnovane na principima islamskog fundamentalizma i ekstremizma i potrebi za potpunom eliminacijom svega što se u tu matricu ne uklapa.

-Bez obzira na to, moraće Bakir Izetbegović da se suoči sa, za njega, teškom istinom, da je Republika Srpska nastala političkim odlukama i borbom srpskog naroda. Svoju međunarodnu verifikaciju i priznanje doživela u Dejtonskom sporazumu čiji garant je i Republika Srbija, kao i druge velike države, a tu činjenicu niko i ništa ne može da promeni, između ostalog, bez saglasnosti i Republike Srbije.Pogotovo to ne može Bakir Izetbegović - jasan je Vujadinović. - Treba napomenuti i da je takva Republika Srpska  prihvaćena i od strane UN.

Istini za volju, plaćena je visoka cena njenog nastanka, jer je srpski narod uz ogromna stradanja i zločine, etnički očišćen sa polovine teritorije BiH gde danas živi u minimalnom broju. To je, nažalost najbrutalnije izraženo u Sarajevu, iz koga je politika njegovog oca Alije očistila stotine hiljada Srba.

Sarajevskom "inženjeru,,, dodaje Vujadinović, treba da bude jasno da je predsednik Srbije čvrsto fundirao kuću koja se ubrzano gradi i obnavlja a ona se zove Srbija.

-To je ustvari ono što najviše boli Bakira Izetbegovića, koji politikama prošlosti, u močvaru i živo blato vuče BiH i sve njene narode. On je taj koji bi zbog toga trebalo da se izvini BiH - poručuje Vujadinović.

Bez obzira na sve, Srbija i njen predsednik uporno nude pomoć u fundiranju kuće koja se zove BiH, a koja bi bila kuća i budućnost svih koji u njoj žive.

Međutim, to je ono što otkriva nerad i nebrigu Izetbegovića i njemu sličnih, pa otuda i još jedan razlog za stalne napade na Srbiju, njenog predsednika i srpski narod uopšte.

Na kraju,bez obzira na želje Bakira Izetbegovića, jasno je da je Republika Srpska međunarodno pravno prihvaćena kategorija a KiM pokrajina u Republici Srbiji i te činjenice će zahvaljujući srpskom predsedniku svakog dana biti sve čvršće, bez obzira na bilo čije želje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija