• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

23.06.2021

19:39

NI TO NE BI POMOGLO?! U HRVATSKOJ UVESTI KAZNU OD 10.000 EVRA ZA VELIČANJE USTAŠA! Nobilo ubeđen da je to jedini lek!

Politika

NI TO NE BI POMOGLO?! U HRVATSKOJ UVESTI KAZNU OD 10.000 EVRA ZA VELIČANJE USTAŠA! Nobilo ubeđen da je to jedini lek!

Podeli vest

Advokat Ante Nobilo izjavio je danas da nije video predložene izmene Krivičnog zakona o zabrani ustaških simbola, ali je, ističe, jasno da u Hrvatskoj treba zabraniti sve simbole povezane sa NDH

Nobilo je za zagrebačku N1 tv. rekao da misli da ne treba ići u širu elaboraciju toga i dodao da od kada Austrija primenjuje prekršajnu kaznu od 10.000 evra i "ustaše su nestale".

- Austrijanci su napravili prekršajnu kaznu od 10.000 evra i nestali su ustaše. U prvom naletu je bilo prekršaja, ali nakon toga više ne. Što se tiče Austrijanaca, Blajburg je rešena stvar - naveo je Nobilo.

Ljudi su, ističe, umorni od svega toga, a država je ta koja treba da podvuče crtu HOS, koji u svom amblemu ima ustaški poklič "za dom spremni" je, smatra Nobilo, mistifikacija problema.

HRVATI, STIDITE LI SE VI IČEG?! VI DA SRBIJI I SRBIMA DRŽITE LEKCIJE O GENOCIDU?! Može li licemernije?! Beograd ovo ne sme da trpi, ali ni po koju cenu!

Prema njegovim rečima, Komisija koju je oformio Andrej Plenković stvorila je problem i na mala vrata otvorila mogućnost da se koristi ZDS.

- Premijer je formirao Komisiju i to što su oni napravili po meni je skandal. Nisu istorijski istraživali šta je bio HOS. Da jesu, shvatili bi, kao što je i Franjo Tuđman, da je HOS bio opasnost za Hrvatsku - naveo je, između ostalog, Nobilo.

HRVATI, STIDITE LI SE VI IČEG?! VI DA SRBIJI I SRBIMA DRŽITE LEKCIJE O GENOCIDU?! Može li licemernije?! Beograd ovo ne sme da trpi, ali ni po koju cenu!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija