• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.06.2021

14:14

DA ME U ROĐENOJ ZEMLJI LEGITIMIŠE EU?! NEĆE MOĆI! Incident u prostorijama Delegacije EU na Novom Beogradu, Saša Radulović i Branka Stamenković napustili prostorije!

Beta

Politika

DA ME U ROĐENOJ ZEMLJI LEGITIMIŠE EU?! NEĆE MOĆI! Incident u prostorijama Delegacije EU na Novom Beogradu, Saša Radulović i Branka Stamenković napustili prostorije!

Podeli vest

Danas je u prostorijama Delegacije EU na Novom Beogradu bio zakazan onlajn bilateralni sastanak Saše Radulovića i Branke Stamenković ispred DJB sa članovima vladajuće većine EU parlamenta zaduženim za interpartijski dijalog, ali do istog nije došlo. Kako DJB navodi u svom saopštenju, njima je kao gostima ukazano nepoštovanje jer im je zatraženo da ostave svoje lične karte kako bi ušli u prostoriju za onlajn bilateralni sastanak, što su oni odbili

Saopštenje DJB prenosimo u celosti:

"Danas je trebalo da bude održan onlajn bilateralni sastanak Saše Radulovića i Branke Stamenković ispred DJB sa članovima vladajuće većine EU parlamenta zaduženim za interpartijski dijalog. EU delegacija je pokušala da ponizi delegaciju DJB zahtevom za legtimisanje nakon ulaska u kancelariju. DJB je odbio legitimisanje. Bilateralni sastanak nije održan.

Nakon ulaska u kancelariju Delegacije EU na Novom Beogradu, od gostiju Saše Radulovića i Branke Stamenković je traženo da ostave svoje lične karte kako bi ušli u prostoriju za onlajn bilateralni sastanak. Nakon što su dobili kratak odgovor da se legitimisanje neće desiti, da u Republici Srbiji pravo da legitimiše nekoga ima samo policija i da valja znaju koga su pozvali na sastanak, pozvana je još jedna osoba koja je izgleda zadužena za obezbeđenje, koja je veoma nadmeno kazala da svi moraju da se legitimišu, izrekla neistinu da za 20 godina koliko je tu niko nije ušao u kancelariju, a da nije bio legitimisan, te da nećemo ući, okrenuo leđa i počeo da se udaljava. Saša Radulović i Branka Stamenković su se zahvalili na ovoj nepristojnosti i napustili prostorije.

Nakon što smo prešli Brankov most na putu ka centrali DJB, stigao je telefonski poziv od šefa političkog odeljenja Delegacije EU u Beogradu koji je pitao da li bismo se vratili. Očigledno je moguće da se sastanak održi i bez legitimisanja gostiju. Odgovorili smo da je prekasno da se vratimo, jer imamo sledeći sastanak Radne grupe za unapređenje izbornih uslova bez prisustva stranaca u Narodnoj Skupštini Republike Srbije.

Kada država Srbija pozove nekoga u goste u Narodnu Skupštinu ili neku drugu instituciju, ona zna koga je pozvala i ne pokušava da ponizi goste legitimisanjem u svojim prostorijama i pokušajem nepristojnog i bahatog šikaniranja od strane nadmenih radnika ozbezbeđenja. Najmanje što bi Delegacija EU u Beogradu morala da uradi je da pošalje zvanično izvinjenje građanima Srbije za ovaj potpuno nepotreban incident. Mi razumemo da je DJB potpuno nebitan za Delegaciju EU i da bi radije da izbegnu bilo kakav sastanak sa DJB, ali bi im moralo biti važno dostojanstvo građana Srbije."

Ovim povodom se na Tviteru oglasila i Branka Stamenković.

"Do današnjeg sastanka sa EU parlamentarcima preko video linka u kancelariji EU u Beogradu nije došlo zato što je njihovo obezbeđenje insistiralo da im Saša Radulović i ja damo lične karte. U rođenoj zemlji, suprotno važećim zakonima, da me legitimise EU?! Neće moći."

Foto: printscreen Twitter

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 2 godine

Svaka čast, Raduloviću, tako se brani suverenitet i dostojanstvo građana Srbije! Šta je ta Kancelarija delegacije EU u Srbiji? Neka eksteritorijalna zona? Previše im se dopušta i počeli su da se ponašaju kao da su neke gazde u Srbiji, a zauzvrat stalno nam isporučuju svoje nove uslove i ucene. Ne znam zašto se ponižavamo i sedimo decenijama u njihovoj čekaonici da nas prime u svoje dragoceno društvo? Primili su neke druge bez ikakvih uslova i kriterijuma, kao i Hrvatsku koja je izvršila etničko čišćenje 250.000 Srba sa svoje teritorije. Zar sa njima da budemo u EU?

DžoniSvetac

pre 2 godine

Realno , EU treba da shvati da je ona ovde gost , a ne gospodar!

Nenad

pre 2 godine

Svaka čast Raduloviću. Kad bi svi imali onu stvar i pokazali zube tim evropskim klošarima, cenili bi nas mnogo više.

Zagor

pre 2 godine

Koji retardi!!!Pa morate da se legitimisete jer kako drugačije da znaju da na sastanak nije došao neko sasvim peti!!! Ili mislite da se opšte poznati i da su samo vaše njuške legitimacije! A debila u PM!!!

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija