• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.06.2021

20:51

OSTAJTE OVDE! VUČIĆ STIPENDISTIMA: Morate da budete najbolji deo društva, imate obavezu da brinete o otadžbini! /VIDEO/

printscreen

Politika

OSTAJTE OVDE! VUČIĆ STIPENDISTIMA: Morate da budete najbolji deo društva, imate obavezu da brinete o otadžbini! /VIDEO/

Podeli vest

​Predsednik Aleksandar Vučić uručio je večeras, na svečanosti u Velikoj dvorani Zadužbine Ilije M. Kolarca, stipendije Fonda za mlade talente "Dositeja" najboljim studentima Beogradskog univerziteta


Ove godine dodeljeno je skoro 1.500 stipendija, od kojih je 609 studentima Univerziteta u Beogradu.

Cilj Fonda je da podrži izuzetne mlade ljude i priži im priliku da unapređuju svoj dar, usavršavaju obrazovanje i podižu ambicije.

Stipendije "Dositeja" se dodeljuju za izvanredne rezultate i dostignuća u obrazovanju, kao i za nadarenost koja pleni posebnošću i otvara mnoštvo neograničenih mogućnosti za izuzetan uspeh.

Svečanosti prisustvuju i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je i predsednik Fonda, te ministar prosvete Branko Ružić.

- Pre 30 godina sam postao stipendista, nisam postao naučnik i da budem supešan kao i Vi, ali sam jednu stvar razumeo. Molim Vas i da Vi to razumete. Kada država reaguje, niko od nas ne misli da je puno pomogao sa 30 hiljada, biće više novca sledeće godine, ali mislimo da smo uradili jednu važnu stvar. Nije lako ni danas učiti i mene neko da natera u vreme kada sam učio, ne bih mogao ni za živu glavu, ali to stvara jednu obavezu. Svi Vi ovde u jednoj sali, kada dobijete potvrdu od države da ona na Vas računa, onda imate obavezu da brinete o svojoj zemlji i otadžbini. Morate da budete onaj najbolji deo društva - kaže Vučić.

Svečanost je počela studentskom himnom - Gaudeamus igitur.

Pušten je video prikaz kao podsećanje na najveće naučnike Srbe i Srpkinje i njihova prosvetiteljska dela.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić kaže da ja važno da se Fond za mlade talente trudi da bude deo akademskog usavršavanja mladih.

- Vi ste najbolji među najboljima, odabrali ste put pomeranja granica. Iza nas je nedelja ponosa, otrgli smo iz zaborava one koje su u svetsku istoriju upisali Srbiju. Ponosimo se vama, želimo da budemo deo vas i da vam pomognemo da slavite ime naše zemlje. Dali smo veći broj stipendija i povećali smo stipendije. Danas vas rekordnih 1.500 čini apsolutnu elitu među studentima. Koliko god ste jaki kao pojedinci, da biste bili uspešni, morate da imate dobar tim - rekao je Vanja Udovičić.

On je studentima poručio da budu neustrašivi.

Da pomerate granice tamo gde vi smatrate da su one dostojne vas - rekao je Udovičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milaa

pre 2 godine

Ovi mladi ljudi su budućnost ove zemlje i ostaviće trajni pečat na koji će se ugledati još mladji naraštaji.

Milaan

pre 2 godine

Čestitamo mladim ljudima koji će večeras zaslužno dobiti stipendije, zasluzili su.

Milaan

pre 2 godine

Na mladima svet ostaje, zato su oni i najbitniji i treba ih nagraditi

Aca

pre 2 godine

Imate predispozicije da budete najbolji i samo treba da učite.

Toma

pre 2 godine

Da uče jer im je država obezbedila stipendije i da ostanu u svojoj zemlji.

Maki

pre 2 godine

Dositejeve stipendije su dodeljene najboljim studentima koji su naši budući lekari, naučnici i vrhunski stručnjaci

Maja

pre 2 godine

Trud i rad se uvek isplati. Nadam se da ćemo i u budućnosti čuti za njih, da će biti najbolji u svom poslu

Vesna3112

pre 2 godine

Nas ste ponos, a nek vas ponos budu ove stipendije koje ce mudro koristiti i koje ce vam samo ono najbolje doneti u budcnosti

Vesna3112

pre 2 godine

Ove stipendije ste svojim znanjem zasluzili. Bravo deco

Vesna3112

pre 2 godine

Znajte da je Srbija ponosna na vas i da ce vam buducnost u njoj biti veoma lepa. Svaka cast draga deco

Vesna3112

pre 2 godine

Dositejeva stipendija je nešto izuzetno vredno. Jako lep podsticaj studentima da budu još bolji i uspešniji u narednom periodu.

Vesna3112

pre 2 godine

Sve pohvale za najbolje, i nadam se da ce im ove stipendije dati jos veci podsticaj

Vesna3112

pre 2 godine

Jeremic bi trebao malo da se ugleda na ovu decu, znanjem se stice bolja buducnost, a ne bahatoscu. Draga deco cestitam vam od srca

Peđa

pre 2 godine

Nije sve baš tako!!!! Na početku 3 godine srednje škole konkurisali smo za stipendiranje deteta (uči u medicinsko školi-odličan sve vreme), na listi ministarstva prosvete je objavljeno da mu nedostaje 0,27 bodova za stipendiranje. Pozvao sam nadležni službu radi informisanja i rekli su mi da je moja i ženina plata prevelika(ukupno 110000 din. I 4 člana porodice) i kad bar jedno ne bi radilo dobio bi sigurno stipendiju i kao nacionalna manjina da primanje nije važno. Koliko razumem stipendije deca dobijaju kao nagradu za svoj rad i zalaganje, kažete im da nešto vrede. I 3 godinu je završio sa 4,95, sutra će država da ga svojata kao Đokovića a nije mu pružila ništa. JADNI smo mi kao država kad im deca služe za slikanje, a roditelji za biro rada.

Rade

pre 2 godine

Država će sve da uradi da omogući ostanak svih studenata u Srbiji i da im omogući napredak u budućnosti

Filip

pre 2 godine

Studenti su veoma važni i oni će da omoguće još veći naredak države i Vučić će uvek da se zalaže da svi ostaju u Srbiji

Bane

pre 2 godine

Srbija je danas napredna i jaka držav i istrajaće u svom putu ka još većem napretku i to će da omogući ostanak studenata ali i svih ostalih građana u državi

Tatjana

pre 2 godine

Drzava ne bezi od ideje da pomogne mladim ljudima koji se skoluju i koji zele da ostanu u svojoj zemlji.

Ivana

pre 2 godine

Budućnost su upravo mladi ljudi, sve pohvale za njih kao i za lep gest države u vidu stipendije.

Arzt aus Serbien

pre 2 godine

Hoće li i njima kao frilenserima da traže reket? Ako ne postanu članovi partije, pobeći će sa diplomom daleko od ove banana-republike

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija