• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

28.06.2021

19:23

Dačić: Evropski parlement za brže evrointegaracije!

Politika

Dačić: Evropski parlement za brže evrointegaracije!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije Ivaca Dačić izjavio je danas da je osnovna poruka sa sastanka predsedavajućih parlamenata sa Zapadnog Balkna i Evropskog parlamenta, neophodnost ubrzanja evropskog puta regiona

- Evropski parlament, bez obzira što tu ima različitih stavova, uključujući i one koji nisu poznati po blagonaklonim stavovima prema Srbiji, jasno želi da pokaže da evropske integracije treba da budu brže i bez uslovljavanja i mislim da je to dobra poruka - izjavio je Dačih u Briselu.

Ivica Dačić je nakon sastanka predsedavajućih parlamenata zemalja Zapadnog Balkna i Kosova s predsednikom EP Davidom Sasolijem ocenio da je atmosfera bila pozitivna i konstruktivna, i da su se svi prisutni bavili pitanjima proširenja, sem predsedavajućeg parlamenta tzv. Kosova Glauka Konjufce.

On je, prema Dačićevim rečima, pokrenuo pitanje priznavanja nezavisnoti Kosova od strane Srbije i otužio Srbiju da remeti poroces evroinetegracija.

- Pomenuo je da stav Srbije, posebno predsednika (Aleksandra) Vučića, da Srbija nikada neće priznati Koosvo, ima negativan uticaj na proces evropskih integracija. Odgovorio sam mu da ako misli da je nezavisnost Kosova već ''gotova stvar'', zašto im je bitno priznanje Srbije i šta priča predsednik Vučić, ja ili bili ko drugi. Očigledo je da nema dogovora bez učešća Srbije. Mi smo spremini na kompromise, ali ne na uslovaljavanja niti na ono što (kosovski premijer Aljbin) Kurti govori, a to je da prvo treba da se prizna nezavisno Kosovo - poručio je Dačić.

Dačić je na pitanje Tanjuga da li je u Briselu direktno razgovarao sa predsedavajućim crnogorskog parlamenta Aleksom Bečićem, sa kojim je, poslednjih dana, imao razmenu mišljena prekao medija, odgovorio da nije bilo vremena za bilateralne razgovore.

- Svi smo bili tu, ali svi smo bili u radnoj atmosferi - rekao je Dačić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija