• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.06.2021

12:27

NAŠA JE DUŽNOST DA SE SRPSKOM NARODU NIKAD NE PONOVE OLUJA I MARTOVSKI POGROM!

Tanjug

Politika

NAŠA JE DUŽNOST DA SE SRPSKOM NARODU NIKAD NE PONOVE OLUJA I MARTOVSKI POGROM!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas na centralnoj manifestaciji obeležavanja Dana Žandarmerije u Novom Sadu da će pripadnici te jedinice uvek biti prvi u zaštiti građana i da je njihova dužnost i dužnost svakog Srbina da se „Oluja“ i martovski pogrom više nikada ne ponove



- Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je rekao u ime svakog Srbina i u ime srpske države - nikada se više neće ponoviti ni Oluja ni martovski pogrom i nikad više srpski narod u kolonama izbeglica neće napuštati mesto gde je rođen, a da srpska država ne bude uz njega. Dužnost je svakog pripadnika države Srbije da te reči živi, učini mogućim i zato ako bude trebalo i tada bićete prvi - poručio je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Vulin je kao izaslanik predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, u njegovo ime čestitao pripadnicima Žandarmerije njihov dan.

Naveo je da svi oni koji su izabrali ovaj poziv i odlučili da u uniformi služe svojoj zemlji i narodu znaju da su izabrali poziv koji će biti težak, zahtevan, u kome često neće biti zahvalnosti za ono što rade, ali poziv koji će ih ispuniti, učiniti vrednijim i boljim.

- Dvadeset godina u istoriji jednog naroda nije dug period. Dvadeset godina u kome se pokaže sve, kakvi jesmo, kakvi treba da budemo, kakvi smo mogli da budemo. Formirani ste u teško vreme, u vreme kad se srpska država povlačila pred silom, nepravdom, ali i zahvaljujući kukavičluku onih koji su je vodili - rekao je Vulin.

On je dodao da je u to teško vreme Žandarmerija išla tamo gde više niko nije mogao, a nekada ni smeo da ide.

Komandant Žandarmerije Dejan Luković naglasio je da se u stroju nalazi 100 novih pripadnika ove jedinice od kojih očekuje da će radom i zalaganjem opravdati poverenje koje im je ukazano i da će im uzor biti najistaknutiji i najkvalitetniji pripadnici ove jedinice.

- Nakon 20 godina postojanja naše jedinice, mogu odgovorno da tvrdim da ćete na Žandarmeriju moći da se oslonite i u budućnosti kao i uvek do sada. Odgovorno, maksimalno profesionalno nastavićemo da obavljamo postavljene zadatke - poručio je komandant Luković.

Luković se ministru Vulinu i rukovodstvu Ministarstva zahvalio na razumevanju i podršci zahvaljujući čemu će, kako je rekao, biti podignut nivo opremljenosti i obučenosti pripadnika Žandarmerije.

Tokom svečanog obeležavanja Dana Žandarmerije pripadnici ove jedinice prikazali su veštine i sposobnosti u borilačkim veštinama i izveli vežbu savladavanja i neutralisanja pobune u zatvoru.

Komandant Žandarmerije Luković povodom Dana jedinice ministru Vulinu uručio je skulpturu cara Lazara od livenog kamena, a u znak zahvalnosti za uspešnu saradnju dodelio je plakete predsedniku Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine Igoru Miroviću, gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, direktoru Bezbednosno-informativne agencije Bratislavu Gašiću, prvom komandantu Žandarmerije Goranu Radosavljeviću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

REKLI BI ONI I DA JE OBILIĆ ŠIPTAR, AL' SE PLAŠE DA ERDOGAN TO NE SHVATI LIČNO! ČITAKU MISLI DA JE KOSOVKA DEVOJKA I DA JE VIDALA RANE PACOLIJU!
Politika

REKLI BI ONI I DA JE OBILIĆ ŠIPTAR, AL' SE PLAŠE DA ERDOGAN TO NE SHVATI LIČNO! ČITAKU MISLI DA JE KOSOVKA DEVOJKA I DA JE VIDALA RANE PACOLIJU!

Ko nema svoju istoriju mora da krade tuđu. Šiptari su ovaj put rešili da ukradu Kosovski boj i da slažu da su se na Gazimestanu suprotstavili Turcima. Ne znam da li su to Šiptari sami smislili ili im je neko pomogao, ali znam da bi po toj priči Vljora Čitaku kao Kosovka devojka vidala rane Bedžetu Pacoliju potomku Orlovića Pavla, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin komentarišući napade Vljore Čitaku i Bedžeta Pacolija na Grenelovu čestitku povodom srpskog praznika Vidovdana.

29.06.2021

12:06

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!
Hronika

"Žena mu se napila kao krava, pravila je haos na splavu"! Čitane skaj prepiske na suđenju Darku Šariću: "Odložena žurka na vodi"!

Samo da ovo odlično završimo, a ti gledaj to. Ovo ovde je idealno, sa bosanske strane. Ako do tad ne završiš, onda je rez varijanta, navodi se u preslušanim porukama sa Skaja, koje su juče pročitane u Specijalnom sudu na suđenju Darku Šariću (53) i ostalim optuženima za pokušaj ubistva svedoka saradnika Nebojše Jokosvića Jokse (52).

23.04.2024

16:25

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija