• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

01.07.2021

19:13

Brnabić sa Patruševim: Veliki potencijal u poljoprivredi!

Printscreen You Tube/TWIN Global - The World Innovation Network

Politika

Brnabić sa Patruševim: Veliki potencijal u poljoprivredi!

Podeli vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas u razgovoru sa ministrom poljoprivrede Rusije Dmitrijem Nikolajevičem Patruševim da postoji veliki potencijal za dalji razvoj trgovinskih odnosa i partnerstva u oblasti poljoprivrede, pre svega zahvaljujući dobrim međudržavnim odnosima, međusobnoj podršci i kontinuitetu u političkom dijalogu

Dodatni podsticaj, istakla je predsednica vlade, predstavlja i stupanje na snagu Sporazuma o slobodnoj trgovini sa Evroazijskom ekonomskom unijom u julu ove godine, koji će, kako je objasnila, omogućiti i veći plasman srpskih proizvoda, ne samo na ruskom tržištu, već i šire, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Zahvaljujući zalaganju srpsko-ruske Radne grupe za poljoprivredu u okviru Mešovitog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, uvećana je robna razmena i održan nivo saradnje i usled epidemiološke krize, ocenila je premijerka.

Patrušev je pozitivno ocenio saradnju dve države u oblasti poljoprivrede i istakao da je održavanje poljoprivrednih sajmova, kao što je nedavno održani Agroindustrijski forum Srbija-Rusija u Beogradu, prilika za razmenu iskustava i povezivanje srpskih i ruskih kompanija i proizvođača i povećanje trgovinske razmene u oblasti poljoprivrede.

On je naveo da je ruska strana zainteresovana i za zajedničke investicije u poljoprivredne proizvode kako bi se olakšao izvoz na tržišta sa kojima dve države imaju potpisane sporazume o slobodnoj trgovini.

Na sastanku, na kojem su učestvovali ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović, bilo je reči i o saradnji u oblasti digitalizacije i primene novih tehnologija u oblasti poljoprivrede.

Istaknuto je da je Srbija tržište sa velikim potencijalom za investitore koji žele da ulažu u poljoprivredu.

Premijerka Brnabić zahvalila je na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i dijalogu Beograda i Prištine u pronalaženju kompromisnog rešenja, kao i kontinuiranoj podršci u međunarodnim institucijama.

Izrazila je uverenje da će zahvaljujući zalaganju i istrajnosti obe strane, saradnja Srbije i Rusije u budućem periodu napredovati brže, ne samo u oblasti poljoprivrede, već i drugim važnim oblastima za obe države.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija