• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

02.07.2021

13:24

DOŠLO JE VREME ZA SRPSKE INTEGRACIJE! Đurđev: Nepohodna čvršća veza Srbije i Srpske!

Informer

Politika

DOŠLO JE VREME ZA SRPSKE INTEGRACIJE! Đurđev: Nepohodna čvršća veza Srbije i Srpske!

Podeli vest

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarao je danas u svom kabinetu sa akademikom i bivšim diplomatom Darkom Tanaskovićem, narodnim poslanikom i predsednikom Srpske lige Aleksandrom Đurđevim, generalnim sekratarom Srpske lige Goranom Milenkovićem, direktorom Instituta za evropske studije iz Beograda Mišom Đurkovićem, kao i sa njihovim saradnicima

U toku sastanka razgovarano je o mogućnostima institucionalne, naučne i stručne saradnje i afirmaciji pozitivnih vrednosti zasnovanih na kulturi, tradiciji i običaju srpskog naroda i drugih naroda u regiji.

Konstatovano je da postoji potreba za unapređenjem saradnje između Republike Srpske i Srbije, u skladu sa Sporazumom o specijalnim i paralelnim vezama, posebno u oblasti obrazovanja, nauke i kulture, te da ta saradnja može da bude bolja i intenzivnija, ne samo institucionalno, već i na nivou strukovnih udruženja, instituta i nevladinih organizacija.

Foto: Informer

Predsednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović zahvalio je akademiku Tanaskoviću na njegovom naučnom, stručnom i publicističkom radu kao i značajnom doprinosu na izradi i promovisanju Izveštaja Nezavisne međunarodne komisije za stradanje Srba u Sarajevu od 1992. do 1995. godine, dokumentu koji daje potpuniju, objektivniju i istinitiju sliku o dešavanjima u proteklom tragičnom ratnom sukobu na prostoru bivše Jugoslavije.

Aleksandar Đurđev je rekao da je neophodna čvršća veza Srbije i Srpske, da su našem narodu najpotrebnije srpske integracije. 

Akademik Darko Tanasković rekao je da je Međunarodna komisije za stradanje Srba u Sarajevu, koja je sastavljena od eminentnih internacionalnih autoriteta čiji je predsednik bio uvaženi stručnjak Rafael Izraeli, uradila obiman i veoma važan posao, uz značajnu logističku podršku Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica iz Banje Luke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija