• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.07.2021

17:16

Ministar Vulin u ime predsednika Srbije čestitao veteranima 63. padobranske brigade praznik

printscreen

Politika

Ministar Vulin u ime predsednika Srbije čestitao veteranima 63. padobranske brigade praznik

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u ime predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića čestitao je veteranima 63. padobranske brigade praznik

Ministar Vulin je na 21. susretu veterana 63. padobranske brigade „Vidovdanski skup“, istakao da je Srbija od pripadnika ove jedinice učila kako se brani zemlja, narod, vojska, a da mlade generacije od njih mogu da nauče šta je lojalnost prema drugu i državi.

Podsetio je da je po naređenju vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, kao ministar odbrane, brigadi vratio naziv, činove, opremu i mogućnost da se obučavaju i dodao da im nije vratio ono što im nisu mogli uzeti hrabrost, obraz, čast. 

Prema njegovim rečima jedinice kao što je 63. padobranska niko se ne bi odrekao, sem onih koji se stide sebe i svog naroda. 

63. padobranska brigada, kako je naveo ni 99., 98., 91. godine nije ražalovana i spuštena na rang bataljona pred moćnijim i brojnijim od sebe, već od strane „slučajnih Srba“, koji su kukavički pokušali da je umanje. 

Ministar Vulin je poručio da Vojska Srbije dok Srbiju vodi predsednik Aleksandar Vučić, i dok je on bilo gde u sistemu odbrane, neće biti deo NATO pakta, već ono što jeste vojska svog naroda koja nikada drugima neće činiti ono što je srpskom narodu rađeno. 

Ratni komandant 63. padobranske brigade general Ilija Todorov ukazao je da je u prošlosti bilo namera da se ova jedinica utre, da se njeno ime zatre i potpuno uništi, ali da je zahvaljujući predanosti, radu, upornosti i odanosti, njena prepoznatljivost  ostala prisutna. 

„Zahvaljujući mudrosti predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, tadašnjeg ministra odbrane Aleksandra Vulina, načelnika Generalštaba Milana Mojsilovića,  ta mudrost je došla do izražaja i vraćene su dve jedinice u stroj Vojske Srbije – 63. padobranska brigada i 72. brigada za specijalne operacije“, istakao je Todorov. 


Naglasio je da je od tada stroj Vojske Srbije postao jači, sistem odbrane snažniji, a građani Srbije bezbedniji, što je, kako je istakao, ono što vodi pripadnike ove jedinice i ono zbog čega oni postoje. 

Todorov je rekao da je 63. padobranska brigada sazdana od vojnika i starešina vrhunski obučenih, osposobljenih i odanih jedni drugima sa najvišim moralom i dodao da nikada nije postojala sumnja da će svaki zadatak obaviti zarad odbrane svoje otadžbine i čuvanja vojničke padobranske časti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile lala

pre 2 godine

Предлажеж да се врате и "Прва пролетерска" бригада и "Гвоздени пук". И то их вратити ксо ново формиране јефинице, поред свих које до сада имамо. Такође формирати две специјалне бригаде при безбедносној служби за прекогрснична дејства (задатск: деловање изнутра - обојене револувије, акције под туђом заставом, хватање и привођење људи који су осуђени али побегли у иностранство, уништавање војних циљева који представљају опадност за Србију и слично, обавештајно деловање итд)

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija