• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.07.2021

22:50

BEŽANIJA: Svi koji nešto vrede odlaze sa N1! Šolak na ivici nervnog sloma!

Politika

BEŽANIJA: Svi koji nešto vrede odlaze sa N1! Šolak na ivici nervnog sloma!

Podeli vest

Televizija N1, u vlasništvu "Junajted medije" iz Luksemburga, kojom upravlja tajkun Dragan Šolak, prolazi kroz najveću krizu od osnivanja

Televizijski kanali "Junajted medije" su širom regiona bivše Jugoslavije u prethodnih godinu dana ostali bez stotina hiljada gledalaca, posluju u debelom minusu i sa ogromnim dugovima, ali ono što Šolaka i njegove službenike najviše boli i iritira, toliko da je bahati tajkun bukvalno na ivici nervnog sloma, jesu odlasci najvećih novinarskih zvezda.

Posle manje od dva meseca nakon što su Jugoslav Ćosić i Jelena Zorić dali otkaz na TV N1 isto je uradila zvezda jutarnjeg programa te televizije Minja Miletić!

Ali to nije sve, jer su prethodno Šolaka otkačili još Milan Šarić, Vanja Kovačev i Milena Lazarević, koji su prešli u redove nove televizije Juronjuz, gde je sada otišla i Miletićka.

U centrali Šolakove medijske kuće u Luksemburgu posebno veliki bes izaziva to što je četvoro njihovih zaposlenih, pri čemu je Minja Miletić bila veoma važna za imidž i gledanost N1, odlučilo da postane deo ekipe Juronjuz Srbija, čiji je osnivač "Telekom Srbija", najveći konkurent SBB-u i celoj "Junajted grupi" u našoj zemlji, protiv kojih Šolakovi mediji već duže vreme vode propagandni rat.

Poslovni problemi bahatog tajkuna

"Junajted grupa", konglomerat Dragana Šolaka u okviru kojeg posluju "Junajted medija" i njeni TV kanali, kao i SBB, u ogromnoj je poslovnoj krizi, sa dugovanjima od astronomske 3,3 milijarde evra! Takođe, "Junajted grupa" je zabeležila gubitak u poslovanju od 73 miliona evra, dok "Junajted mediji" poslovni rezultati padaju drugu godinu zaredom, pa su joj 2020. prihodi smanjeni za pet odsto, a sa profitom je u minusu za čak sedam odsto. Šolaka je potpuno izbacilo iz ravnoteže to što su provajderi u regionu iz ponude izbacili njegove kanale poput Sport kluba, a u zamenu za to uzeli kanale Arena sport, u vlasništvu "Telekoma Srbija"! 

Prema nezvaničnim saznanjima, Miletićka će na Juronjuzu imati veoma odgovorne funkcije: izvršni direktor programa i član Programskog saveta, plus će dobiti svoju autorsku emisiju u udarnom terminu.

Razlozi za odlazak Jugoslava Ćosića i Jelene Zorić sredinom maja ove godine do danas nisu zvanično objašnjeni iako se N1, Nova, list "Danas" i ostali u "Junajted mediji" silno diče svojom navodnom borbom za transparentnost i polaganje računa javnosti - ali očito samo kada se to na druge od odnosi. Svoje probleme pokušavaju da sakriju kao zmija rep!

Međutim, javna je tajna da su međuljudski odnosi u N1 nikada lošiji, da je redakcija bez energije i motivacije, da su zaposleni uplašeni za svoju egzistenciju, a glavnu reč vode pojedinci poput Žakline Tatalović, koji kod ostalih kolega nemaju autoritet i poštovanje.

Minja Miletić je mesecima bila na žestokom udaru opozicije, pre svega na društvenim mrežama, jer je bila jedina na N1 koja je intervjuisala takozvane "opozicione lidere" bez dlake na jeziku, objektivno i profesionalno, zbog čega je njihovi internet botovi stalno prozivaju i vređaju, a njena matična kuća je nijednom nije uzela u zaštitu!

Miletićka je mesecima bila jako nezadovoljna i nesrećna na N1, jer je pokušavala da svoj posao radi maksimalno profesionalno, a za to nije imala podršku ni u redakciji, ni od gazde Šolaka, koji od novinara očekuje da, pre svega, rade protiv vlasti i da nikako ne ljute njegove pajtose na čelu nekih opozicionih stranaka, objašnjavaju naši izvori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!
Live TV

Da li je Danka Ilić kidnapovana? Dete od dve godine nije moglo samo da ode!

Devojčica Danka Ilić nestala je u utorak u 13.45 u selu Banjsko Polje kod Bora i još nije pronađena! Posle opsežne potrage u kojoj je učestvovalo na hiljade spasilaca uz pomoć helikoptera i dronova, pretraga terena je obustavljena, a istražuje se i mogućnost otmice. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Nebojša Perović, advokat.

29.03.2024

10:00

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija