• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Ekipa Informera

09.07.2021

22:28

OTKRIVAMO PLAN ZAPADNIH MOĆNIKA ZA PREDSTOJEĆE IZBORE! Marinika za premijera, a 'patkari' za Beograd!?

Politika

OTKRIVAMO PLAN ZAPADNIH MOĆNIKA ZA PREDSTOJEĆE IZBORE! Marinika za premijera, a 'patkari' za Beograd!?

Podeli vest

Zapadne ambasade guraju Mariniku Tepić, potpredsednicu SSP Dragana Đilasa, da bude nosilac liste na republičkim izborima, dok u Beogradu podržavaju šefove organizacije 'Ne davimo Beograd'

Zapadni moćnici planiraju da za premijera na predstojećim parlamentarnim izborima podrže Mariniku Tepić, potpredsednicu SSP Dragana Đilasa! Istovremeno, zapadne ambasade hoće da glavni kandidati na izborima u Beogradu budu Dobrica Veselinović i Radomir Lazović, šefovi organizacije "Ne davimo Beograd", u narodu poznatije kao "Žuta patka"!


Naši odlično obavešteni izvori tvrde da je ovaj plan predstavljen i lideru SSP Draganu Đilasu, koji nije nimalo oduševljen. Ipak, Đilas nema drugog izbora osim da prihvati ovu ideju kako bi obezbedio podršku pojedinih zapadnih ambasada.

Prema rečima naših izvora, zapadni moćnici nemaju dilemu da Đilas ne može da predvodi listu jer ima mnogo afera i negativnih poena.

Ne veruju 'mašinskom mozgu'

Đilasov 'mašinski mozak' nema poverenje ni u sopstvenoj stranci, pa zato predlažu nekog drugog da predvodi listu
Darko Glišić, predsednik IO SNS


- Zato u prvi plan guraju Mariniku. Ovo, naravno, jako smeta Đilasu. Ipak, morao je to da prihvati kako bi donekle dobio podršku zapadnih ambasada. Stranci, takođe, veruju da niko iz Đilasove stranke nema dovoljan uticaj da nešto ozbiljnije uradi na izborima u Beogradu. Zbog toga traže da nosioci liste za beogradske izbore budu Dobrica Veselinović i Radomir Lazović, šefovi organizacije "Ne davimo Beograd". Đilasu ni to ne prija, ali će na kraju verovatno morati da prihvati i taj uslov - prenosi naš izvor iz Đilasovog okruženja, koji je upravo iz tog razloga insistirao na anonimnosti.
I dok se niko od pomenutih opozicionih aktera nije oglašavao ovim povodom, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić, komentarišući naša saznanja, kaže da ga apsolutno ne zanima da li će nosilac liste biti vlasnik firme i tajkun Dragan Đilas ili neko od njegovih radnika poput Marinike Tepić.

- Ono što je očigledno jeste da Đilasov 'mašinski mozak' nema poverenje ni u sopstvenoj stranci, pa sad predlažu nekog drugog da predvodi listu. Svako svoga konja za trku ima, pa podršku pojedinih zapadnih ambasada tumačim kao podršku povratku Srbije u prošlost, u vreme propasti i kriminala, kada smo bili moneta za potkusurivanje istim tim ambasadama - kaže Glišić.


Srđan Graovac iz Centra za društvenu stabilnost naglašava da nije nikakva novost da je Đilas kompromitovan u srpskoj javnosti.

Da se ja pitam
ALEKSANDAR ŠAPIĆ
POTPREDSEDNIK GO SNS

Dobro je da postoji opozicija koja će ponuditi neku alternativu, ali oni imaju samo opšta mesta i sve im smeta. Reči koje opozicija koristi, poput "revanšizam" i "pobuna", vode ka građanskom sukobu.


- Afere koje se vezuju za njegovo ime i milioni evra koje je zaradila njegova firma dok je bio na vlasti Đilasov rejting su sveli na nivo statističke greške. Zapadne ambasade su toga potpuno svesne, pa zato pokušavaju da kompromitovane lidere tog dela opozicije sakriju iza Tepićeve. Slična je situacija i u slučaju izbora u Beogradu. Opozicija će i tu pokušati da se sakrije iza nestranačkih ličnosti. Đilas nikako nije srećan, a time je nema sumnje povređen i njegov ego. Međutim, mislim da je i on svestan svog rejtinga i da suštinski druge opcije nema. Zato, kad se već opozicioni lideri moraju sakriti iza neke manje kompromitovane ličnosti, Đilas prihvata da to bude neko blizak njemu, kao što je Marinika - podvlači Graovac.

Zastupaju tuđe interese

Politikolog Jelena Vukoičić ocenjuje da politička agenda Tepićeve u potpunosti korespondira sa ciljevima nekih zapadnih zemalja vezanim za Srbiju i takozvani Zapadni Balkan.


- Zato ova informacija uopšte ne čudi. Marinika je klasičan politički predstavnik jednog dela nevladinog sektora i javnosti u Srbiji čija politika uglavnom zastupa interese nekih susednih država i teritorija, poput BiH, Hrvatske i tzv. Kosova, što odgovara i Zapadu. Suvišno je i komentarisati koliko bi takva politika bila pogubna po Srbiju i sve naše nacionalne interese - zaključuje Vukoičićeva.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Slavko Radovanovic

pre 2 godine

Vi sa Zapada vec dvadeset godina dokazujete da ste bez mozga.

Rade

pre 2 godine

Zanimljiva stvar : na 90 % fotografija i Marinika i njen gospodar gledaju u neku tačku levo-desno-dole, nikako da nas ljudski pogledaju u oči. Sramota i stid su veliko breme. Nije lako tužakati svoj narod pa mu pogledati u oči??‍☠️????️?????️?

Rade R

pre 2 godine

Auuu, kakvi kandidati!!! Dobiće možda i ceo jedan procenat! Pa koja budala da glasa za ovu bezličnu opoziciju! Nažalost, ovde nema opozicije, ovde postoje borci za vlast, zbog svojih ličnih ambicija a ne za narod! Zato narod i ne glasa za takve protuve nego za one koji se bore za narod i državu! I zato u parlamentu nema opozicije, a ne zbog nekog njihovog tzv. bojkota! Njima je "bojkot" izgovor za njihov nedostatak politike i ideja a i pokriće za lopovluk dok su bili na vlasti! Živela Srbija i predsednik Aleksandar Vučić!!!

Filip

pre 2 godine

Marinika gleda samo lične interese i zato je građani ne podnose.

Cile

pre 2 godine

Vlast biraju građani, a ne zapad, tako da Marinika nema šanse na izborima.

Prvoborac

pre 2 godine

Sve je ovo dokaz da se politikom bave oni koji od nje žele da profitiraju,a ne da pomognu građanima Srbije za bolje sutra.

Prvoborac

pre 2 godine

U Srbiji je politika biznis, izdaja i ništa drugo.

Prvoborac

pre 2 godine

Uz Zapad zato i juri da se dokopa vlasti kako bi mogla da nastavi da krade i otima od naroda.

Prvoborac

pre 2 godine

I zapad i opozicija,sve je to go prevarant do prevaranta.

Lola

pre 2 godine

Šteta što će građani Srbije da joj pokvare sve planove.

Rade

pre 2 godine

Neće da im uspe građani ih nikada neće da podrže

Ivana

pre 2 godine

Baš će narod da glasa za lopove i kriminalce naše države.

Branislav

pre 2 godine

Kakav god plan imali, narod to nece dozvoliti.

Petar

pre 2 godine

Ova Marinika sluzi da joj se covek smeje iz dana u dan.

Vesna3112

pre 2 godine

Marinika samo zna za svoje licne interese i ni zasta drugo

Vesna3112

pre 2 godine

Mariniku nista drugo ne zanima nego samo ono sto je u njenu korist

Vesna3112

pre 2 godine

Odlicno se zna da Mariniku jedino interesuju pare i nista drugo

Aleksandrovo Novinarsko Udruže

pre 2 godine

Šta ćemo sa patkicom i ekolozima, i bitkom za Beograd? Pa , tu Gangula Preletačević mora da dovede milione glasača , da bi pobedio. Onaj mladi goran , zamenik gradonačelnika, je posekao granu na kojoj sedi...

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija