• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.07.2021

11:01

PRITISCI NA SRBIJU SU OGROMNI, mnogima ne odgovara JAKA I STABILNA DRŽAVA KAKVA JE DANAS! Video

Printscreen You Tube/Novo jutro

Politika

PRITISCI NA SRBIJU SU OGROMNI, mnogima ne odgovara JAKA I STABILNA DRŽAVA KAKVA JE DANAS! Video

Podeli vest

Srbija trpi ogromne pritiske koji će biti sve veći, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić uz napomenu da pritisci postoje jer mnogima ne odgovara stabilna i jaka Srbija kakva je danas

Brnabić je za TV Pink rekla da je naša zemlja danas jedan od ekonomskih lidera u Evropi, kao i da se tokom korona krize pokazalo da je izdržljiva, odnosno da i srpska ekonomija i privreda mogu da izdrže.

"Pokazali smo da smo finansijski stabilni, povećali smo neto zaposlenost 2020. godine, pokazali smo da imamo predsednika, Vladu, odgovorne političare koji mogu da nađu pravi i brz odgovor kako da se borimo protiv krize", kazala je Brnabić.

Prema njenim rečima, ove godine biće nastavljen rast, a Srbija je pokazala i da ima jasnu perspektivu budućnosti i da preuzima primat u regionu.

"Naravno da će biti pritisaka da se Srbija zaustavi jer jaka Srbija ne odgovara mnogima", kazala je Branabić i objasnila da je to deo jedne iste priče koja je, kaže, dobro osmišljena i usmereva se i spolja i iznutra tako da svako zna šta treba da radi da se stabilna i jaka Srbija poljulja.

"Naše je da nastavimo da radimo, da ne gubimo fokus, da nastavimo da radimo na jakom i stabilnom regionu", poručila je.

Navela je i da koliko god u regionu imali one koji imaju svoju ulogu u destabilizaciji Srbije, naša zemlja i rukovodstvo moraju da budu pametniji i da nastave da grade jak i stabilan region.

"Moramo i da nastavimo da pravimo veze i da ako baš neko ne želi, mi nastavimo svojim putem, a njima ostavimo da se pridruže kada budu spremni", kazala je.

Foto: Printscreen You Tube/Novo jutro

Podsetivši da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio da je ono što se desilo u Srebrenici najgori zločin u Evropi od kraja Prvog svetskog rata, Brnabić kaže da to nema veze sa Srebrenicom, niti poštovanjem žrtava, već da su sve poruke iz Potočara s ciljem da se napadne Srbija.

"Porede sa Holokaustom i u potpunosti zaboravljaju Jasenovac i sve ono što se Srbima desilo od početka Drugog svetskog rata. Izbrisali su sve srpske žrtve tokom ratova devedesetih, niko ne ode u Bratunac, niko ne kaže ni reč o 3.000 žrtava u Podrinju, a krenu i da negiraju i svu srpsku, romsku, jevrejsku, ali pre svega srpsku decu, koja su na najužasniji način stradala u prvom koncentracionom logoru u Jasenovcu", navela je premijerka.

Na taj način, kako kaže, poništavaju se i žrtve Srebrenice, ali mnogima je i to u redu sve dok dodatno ponižavaju Srbiju i iznova ubijaju srpske stare ljude, žene, decu.

"Moja poruka i želja svima onima koji danas šalju te poruke je drugačija budućnost, da ne pričamo o prošlosti, da razgovaramo o tome šta zajedno možemo da radimo da bi ovaj region bio jedan od prosperitetnijih u Evropi", kazala je Brnabić.

Dodala je da ne smatra da su danas svi u regionu protiv Srbije i u tom smislu navodi da nikada u istoriji nismo imali bolje odnose sa Albanijom, Severnom Makedonijom.

"U svakom slučaju, naše je da se tim pritiscima odupremo, da se borimo dalje", kazala je.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 2 godine

Cenim rad i rezultate Ane Brnabić, ali kada čujem da Srbija trpi ogroman politički pritisak od zapadnih zemalja, pitam se kakva je to naša spoljnopolitička orijentacija kada želimo da se pridružimo onim evropskim zemljama koje podržavaju albanski secesionizam, komadanje Srbije i koje na svaki mogući način stigmatizuju srpski narod, a zatrpavaju svoje zločinačke pohode protiv Srbije, neke i 3 puta u 20.veku, kao Nemačka. Kaže se, pa imamo najveću trgovinsku razmenu sa EU, zapošljavaju nam ljude njihove firme. Naravno, ali ne rade to džabe, već ubiru ogeoman profit. Pa, orijentišimo se zato na evroazijsko i dalekoistočno tržište, pa ćemo imati isti, a možda i bolji trgovinski rezltat i to bez političkih ucena i otvorenog mešanja u naše unutrašnje i spoljne stvari. Ovako, mislim da je srpski narod, a i većina građana Srbije, sita i EU, i Evropskog parlamenta, i raznih komesara i raznih izvestilaca. To je svet kome mi ne pripadamo, koji nas ne razume, vređa i ponižava. Dokle više?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija