• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.07.2021

13:28

LSV: Uvesti obaveznu vakcinaciju protiv Covid-19 za sve zdravstvene radnike

Politika

LSV: Uvesti obaveznu vakcinaciju protiv Covid-19 za sve zdravstvene radnike

Podeli vest

Liga socijaldemokrata Vojvodine zahteva od Vlade Republike Srbije da u najkraćem mogućem roku uvede obavezno vakcinisanje protiv koronavirusa za sve zdravstvene radnike


Usporavanje procesa vakcinacije i porast broja zaraženih naterale su vlasti u Italiji da propišu obaveznost vakcinacije za zdravstvene radnike. To isto će uraditi Grčka od ponedeljka, a  predsednik Francuske Emanuel Makron naložio je hitnu pripremu sličnih mera.

Država Srbija mora povući konkretne korake koji će sprečiti porast broja zaraženih i oslabiti najavljeni četvrti talas.

Procenat vakcinisanih i dalje ni izbliza ne garantuje kolektivni imunitet, pa je jasno da ponovo možemo doći u situaciju da su potrebne restriktivne mere.

Nažalost, jasno je da je veliki deo stanovništva potpao pod uticaj antivakserskog pokreta koji snažno deluje u Srbiji. Još je gore što je tu kampanju „prigrlio“ i jedan deo zdravstvenih radnika.
Pandemija koronavirusa je odnela hiljade života u Srbiji. Desetine hiljada ljudi, koji su preboleli ovu bolest, i dalje oseća posledice.

Država mora što pre da reaguje i učini sve da poboljša situaciju.

Svaki dan odlaganja povećava snagu narednog talasa pandemije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
AS

pre 2 godine

ZAŠTO SAMO ZDRAVSTVO? TREBA I PROSVETA, POLICIJA, VOJSKA, JAVNA PREDUZEĆA I JAVNI SEKTOR.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija