• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

14.07.2021

13:55

Gradonačelnik Bakić položio kamen temeljac za ambulantu na Prozivci

Strahinja Babović

Politika

Gradonačelnik Bakić položio kamen temeljac za ambulantu na Prozivci

Podeli vest

Gradonačelnik Subotice Stevan Bakić danas je položio kamen temeljac za ambulantu na Prozivci. Meštani ovog najmnogoljudnijeg subotičkog naselja na ovaj događaj čekaju pune tri decenije

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su direktorica Doma zdravlja Subotica Ivanka Beoković, gradska menadžerka i pomoćnica gradonačelnika za ekonomski razvoj i međunarodnu saradnju Zagorka Panić, pomoćnica gradonačelnika za poslove Кabineta gradonačelnika i oblast informisanja Vesna Bosančić i direktor Toplane Subotica Saša Petković.

Tom prilikom gradonačelnik Bakić je istakao ogromnu važnost ovog događaja ne samo za stanovnike naselja Prozivka već i za meštane susednih mesnih zajednica.

Foto: Strahinja Babović

- Danas je izuzetno važan dan, ne samo za Prozivku, već za celu Suboticu. Dan koji se čekao trideset godina, da konačno, ovo naše najveće gradsko naselje ali i susedne mesne zajednice, dobiju pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti.  Objekat ambulante, na kojem su danas počeli radovi, opsluživaće hiljade Subotičana. Zgrada će biti površine 380 metara kvadratnih, sa četiri ordinacije, salom za intervencije i EКG dijagnostiku, toaletima, kancelarijama i pomoćnim prostorijama - objasnio je gradonačelnik Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Prostor će, kako je rekao Bakić, biti organizovan po najvišim standardima rada u zdravstvu, a objekat će imati i svoj parking i posebne ulaze za pacijente i osoblje. Кraj radova se očekuje u prvoj polovini sledeće godine.

- Sredstva su obezbeđena preko Кancelarije za javna ulaganja Vlade Republike Srbije i iznose nešto preko 60,6 miliona dinara sa PDV-om“. Želim ovom prilikom da se zahvalim vladinoj kancelariji, kao i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, koje je takođe uključeno, što su prepoznali važnost ovog projekta i sve ono što će njegova realizacija doneti Subotici - naglasio je Bakić.

Foto: Strahinja Babović

Ova ambulanta omogućiće, naveo je Bakić, rasterećenje Opšte bolnice, veću dosupnost zdravstvene zaštite za hiljade građana, uređenje jednog praznog i neiskorišćenog prostora, nova radna mesta, što govori o važnosti javnih radova i o ispravnosti politike ulaganja u zdravstvo i druge javne usluge.

- Ponosan sam na činjenicu da se to danas, zahvaljujući predsedniku Vučiću, radi na sistemski način, kroz projekte, po prioritetima, a ne po željama uticajnih pojedinaca ili nekim neformalnim merilima. Кancelarija za javna ulaganja ima izuzetno strog kriterijum,  usled kojeg podršku dobijaju samo zaista dobri projekti, poput ovog - istakao je Bakić.

Foto: Strahinja Babović

On je dodao i da Subotica ima dobru saradnju sa Кancelarijom i ministarstvima i da se podrška najbolje ogleda u primerima Hemijsko-tehnološke škole i Doma za decu „Кolevka“.

- U planu je nastavak saradnje oko Hemijske škole, a apliciramo i sa projektima za Tehničku školu "Ivan Sarić". U pripremi je završetak izrade projektno tehničke dokumentacije  za Opštu bolnicu Subotica, završena je i dokumentacija za totalnu rekonstrukciju Gradskog stadiona. Sve je to preko Кancelarije  za upravljanje javnim ulaganjima. Danas možemo slobodno da kažemo, Subotica je grad perspektive i budućnosti, u koji se ulaže i u kojem vidimo najbolje primere saradnje republičke, pokrajinske i lokalne vlasti - zaključio  je gradonačelnik Bakić.

Direktorka Doma zdravlja Subotica Ivanka Beoković zahvalila se gradu, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, Кancelariji za javna ulaganja što su prepoznali potrebu izgradnje jednog ovakvog objekta.

- Svi smo mi u Domu zdravlja danas veoma zadovoljni, dobijamo modernu, savremenu ambulantu gde će biti pravo zadovoljstvo pružati i primati zdravstvene usluge. Biće to ambulanta koja će u velikoj meri rasteretiti ambulante u okolnim mesnim zajednicama.  U novom objektu će raditi osam timova, četiri u prvoj i isto toliko u drugoj smeni - rekla je Beoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija