• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti/Tanjug

16.07.2021

14:20

VUČIĆ SAZVAO HITAN SASTANAK! Na dnevnom redu samo jedna tema!

Tanjug

Politika

VUČIĆ SAZVAO HITAN SASTANAK! Na dnevnom redu samo jedna tema!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije još potpisao izmene Zakona o vodama, a tokom popodneva, zajedno sa pravnim stručnjacima odlučiće o narednim koracima, pišu "Novosti"

Prema saznanjima lista, razmatraće se primedbe koje su stigle na taj akt s tim što predsednik nema pravo da interveniše kada je reč o sadržini zakona, ali može da deluje ako se utvrdi da je u pitanju kršenje zakonitosti i ustavnosti.

Kako se podseća, u javnosti se prethodnih dana podigla prašina oko odredbe koja omogućava direktnu pogodbu prilikom zakupa vodnog zemljišta.

Predsednik Vučić poručio je da će novi propis pročitati i potpisati ga ako je u skladu sa Ustavom, a da u suprotnom neće.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marija

pre 2 godine

Green deal globalistički. Pitajte Amerikance kako prolaze, otkad je Bajden to potpisao. Tek ćemo se mi ćerati.

Mima

pre 2 godine

Консултације у вези закона о водама су неопходне!

Marcco

pre 2 godine

Alo, bre! Nije problem zakupa o kome se priča jer ako je neko držao splav 30 godina treba da nastavi da ga drži a ne da neko dođe sa 5 evra više i oduzme mu celokupnu infranstukturu. Problem je zakup izvora voda, tu je problem! Nemojte da se desi da vodu plaćamo skuplje od piva kao što se desilo u Kolumbiji kada su izvore pitke vode na 99 godina zakupile američke kompanije, pa je na kraju država otkupila zakupe za milijarde dolara da bi ljudi imali vodu za piće!

Petar

pre 2 godine

Srbija je uvek sve dobro razmotrila,i sve uradila u sladu sa Ustavom, tako ce i ovo.

Maja

pre 2 godine

Čim je sazvan hitan sastanak,znači da je ozbiljno

Jovana

pre 2 godine

Ako je potrebna izmena zakona,onda će se to i uraditi.

Marko

pre 2 godine

Vlast ništa neće uraditi a da se o tome nije dobro razmislilo.

Ivana

pre 2 godine

Nadam se da će nam sačuvati naše vodne resurse, i da nam niko neće moći da kupuje i prodaje naše izvore, i govoriti šta je na Jadru.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija