• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

18.07.2021

16:00

TAJKUN SPREMIO 'GENIJALAN PLAN' PO KOME UVEK DOBIJA!  Đilas ide na izbore, a ako izgubi, kriv je Vuk Jeremić!?

Politika

TAJKUN SPREMIO 'GENIJALAN PLAN' PO KOME UVEK DOBIJA! Đilas ide na izbore, a ako izgubi, kriv je Vuk Jeremić!?

Podeli vest

U slučaju poraza lider SSP Dragan Đilas za to će optužiti šefa Narodne stranke, koji ne odustaje od bojkota zbog navodnih 'loših izbornih uslova'

Tajkun i lider SSP Dragan Đilas, po svemu sudeći, planira da izađe na predstojeće izbore! A ako bude izgubio na njima, za to će optužiti šefa Narodne stranke i dojučerašnjeg bliskog saradnika Vuka Jeremića, koji i dalje ne odustaje od bojkota!?!

Ovakav plan posredno je potvrdio sam Đilas, koji je juče izjavio da neće biti bojkota izbora ukoliko vlast ne ispuni njegove zahteve, već će ljude 'pozvati na ulicu' kako bi se borili za fer glasanje. Đilas je dodao i da se nada da će pritisak Evrope biti dovoljan da se opozicioni uslovi ispune i da će onda svi izaći na izbore.
 

Pravi alibi

Đilas zaista sprema alibi za izlazak na izbore. Ukoliko se ne ostvari ono što govori, da će, ako izađe 900.000 ljudi, opozicija uzeti vlast u Beogradu, on to može odmah da svali na bojkotujuću opoziciju
Mladen Mrdalj, politikolog


 

Foto: ilustracija/Branko Pantelić/Tanjug

Evropljani odlučuju
Prema rečima tajkuna Đilasa, opozicija će do 1. avgusta proslediti svoje zahteve evropskim posrednicima.
- Verujem da će oni dati predloge koji će biti prihvatljivi za nas da izađemo na izbore. A ako to budu predlozi koji će ići uz dlaku Vučiću, sa idejom: 'Aj samo vi izađite na izbore, pa da možemo da odahnemo', mi na te izbore nećemo izaći. U tom slučaju zvaćemo građane na protest i na ulici se boriti za izborne uslove i slobodne izbore - rekao je Đilas, dodajući da se ipak nada da do toga neće doći i da će pritisak Evrope biti dovoljan.
Na ove Đilasove reči, na drugoj strani, odmah je odreagovao Vladimir Gajić, predsednik Pravnog saveta Narodne stranke, koji je rekao da njegova stranka i dalje misli da je bojkot izbora jedino moguće rešenje.
'To ćemo tek da vidimo. Narodnu stranku ne zanimaju interesi koji dolaze iz EU da se pošto-poto izađe na izbore kako bi se dao legitimitet Vučiću da od Srbije napravi evropski Kongo. Te priče o sigurnoj pobedi videli smo na delu u Šapcu 2020. godine. Mi tražimo krucijalne promene u vezi sa fer izborima', napisao je Gajić na Tviteru.

Foto: printscreen Nova S

Politikolog Mladen Mrdalj


Komentarišući ove navode, politikolog Mladen Mrdalj kaže da sve ukazuje da Đilas sprema alibi za svoj izlazak na izbore.
- Đilas već duže vreme daje signale da je njegova partija spremna da izađe na izbore. Narodna stranka je, s druge strane, vrlo čvrsta u tome da će bojkotovati izbore ukoliko ne bude velikog napretka po pitanju izbornih uslova. Ovo što Đilas radi deluje kao da sprema alibi za to što će izaći na izbore. Ukoliko se na tim izborima ne ostvari ono što on govori, da će, ako izađe 900.000 ljudi, opozicija sigurno uzeti vlast u Beogradu, on to može odmah da svali na bojkotujuću opoziciju. I tako se posredno nastavlja 'hladni rat' između Narodne stranke i SSP - objasnio je Mrdalj na đilasovskoj TV Nova.


Ne znaju za drugo
Politikolog Jelena Vukoičić ocenjuje da je opozicija svesna svog malog rejtinga i da zato pokušava da stvori klimu nestabilnosti i tako natera strance da intervenišu.
- Oni su svesni da u stabilnoj državi, kakva je danas Srbija, nemaju nikakve šanse i zato se trude da podele društvo, da veštački naprave haos. To je njihov jedini način političke borbe. Svako ima pravo na protest, mada ovde nema razloga za tako nešto. A ukoliko bilo ko pokuša da pravi haos u društvu i da izaziva nemire, institucije sistema moraju da reaguju i to spreče - zaključuje Vukoičićeva.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nada

pre 2 godine

Đilasu, su uvek drugi krivi jer je on u pravu. Na izbore ide sa ubeđenjem da će da pobedi, ali je to moguće u njegovoj glavi.

nedeljko

pre 2 godine

Pa to je Djilas, gazio bi preko svakog da dodje do cilja...

Zvezdica

pre 2 godine

Pa uvek mora da postoji onaj ko će da snosi odgovornost, a to nikada nije Đilas

Zvezdica

pre 2 godine

Pa kako drugačije, ne može Đilas da bude kriv.

Zvezdica

pre 2 godine

Pa mora da se zna ko kosi, ako vodu nosi, tj, ko je gazda, a ko potrčko.

Nemanja

pre 2 godine

I jedan i drugi ne vrede ni za trulu sljivu!

Nemanja

pre 2 godine

Nisu ni zakazani izbori, a oni vec traze izgovor za poraz!

Minja

pre 2 godine

Ko ce pohvatati vise sa oni izjavljuju. Ni oni vise ne znaju gde sta pricaju, pogubili se ljudi skroz. Izgleda da su debelo pogresili sa bojkotom od prosle godine, ali ne priznaju nikako.

Nina

pre 2 godine

Nek rade šta hoće, samo da se ne vade na izborne uslove i da u svemu traže drugog krivca

Milan

pre 2 godine

Poznato je da se njih dvojca ne podnose i da samo cekaju priliku da podmetnut jedan drugom

Vesna3112

pre 2 godine

Djilas sve to planski radi, on bi i mamu rodjenu prodao da moze

Vesna3112

pre 2 godine

Sramota me je sto jedan takav covek dise srpski vazduh.

Ana

pre 2 godine

Tajkunasi i jedan i drugi. A Djiki je nevinasce, alo covece budi se, pa ni cenzus neces proci, dragi Djilase.

Ivana

pre 2 godine

Dragan Đilas ne može ništa genijalno da spremi, oni su veliki uništitelji naše države. Srbija se danas cela razvija i gradi.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija