• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

23.07.2021

23:34

BRUKA U HAGU "NESTALI" DOKAZI PROTIV ZLOČINCA! Dokaze protiv Tačija "progutao" računar?!

Politika

BRUKA U HAGU "NESTALI" DOKAZI PROTIV ZLOČINCA! Dokaze protiv Tačija "progutao" računar?!

Podeli vest

Sud za OVK "izgubio" je deo optužujućeg dokaznog materijala protiv bivšeg "kosovskog predsednika" Hašima Tačija! Kako je objašnjeno, dokazi su "tehničkom greškom nestali iz računara"!?

Sasvim je, međutim, indikativno to što je "nestao" samo materijal koji tereti Tačija, dok su oni dokazi koji mu idu u korist i dalje u sistemu!?! Kler Loson iz tužilačkog tima izjavila je da će zbog ove "nezgode" tužioci u procesu protiv Tačija, Kadrija Veseljija, Jakupa Krasnićija i Redžepa Seljimija raditi i tokom letnje pauze, od 26. jula do 16. avgusta, kako bi do 27. avgusta "ponovo pripremili sve dokaze".

- Postoje poteškoće u radu kompjuterskog programa u koji se unose spisi. U njemu je nestao jedan ceo komplet materijala i još nije pronađen. Dosad su obelodanjeni svi pregledani, potencijalno oslobađajući materijali za okrivljene, a oni materijali koji još nisu pregledani biće obelodanjeni u narednom periodu - rekla je Losonova.

Komentarišući ovaj iznenadni "gubitak" dokaza u Hagu, advokat Toma Fila kaže da se ništa ne može sakriti.

- Danas je tehnologija toliko napredovala da sve što se izbriše može da se vrati. Dakle, može se i ovo rešiti. Bitnija je ozbiljnost suđenja i da li tamo u Hagu žele istinu i pravdu, jer niko nije optužio Albaniju što je obučavala i naoružavala teroriste OVK da napadaju Srbiju, niko ne pominje više "Žutu kuću"... Videćemo kako će biti procesuirani optuženi, kakve će presude biti i gde će izdržavati kaznu. Ako ih prebace na Kosovo, velike su šanse da uopšte ne budu u zatvoru - upozorava Fila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Pa "desi se"??? Možda su im sad ti dokazi u nekom "folderu" pod nekim srpskim imenom!? Te zločine smo "možda" mi Srbi sami sebi radili! Sve je moguće! Lažna država, lažni sud, lažno suđenje!! KRETENIZAM na delu!

Leskovaccccc

pre 2 godine

Ljudi to se zna da je to baronijada od suda, sve odluke Haških sudova staviti kao ništavne.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija