• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.07.2021

13:46

Ako ima razuma, Inckova osveta biće sprečena!

Politika

Ako ima razuma, Inckova osveta biće sprečena!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin oštro je reagovao na zakon o genocidu u Srebrenici koji je implementirao odlazeći visoki predstavnik UN u BiH Valentin Incko. Saopštenje prenosimo u celosti

- Istina se ne može nametnuti zakonom. Odlazeći visoki predstavnik Valentin Incko rešio je da Srbe ućutka i zabrani im da govore istinu o građanskom ratu u BiH. Na samom kraju mandata Incko je rešio da se osveti svim narodima u BiH i da zemlju koju nije zavoleo niti je bilo čime dobrim zadužio uznemiri i podstakne rasprave i podele.

Šta će se desiti ako milion Srba iz Republike Srpske potpiše peticiju u kojoj svedoči da genocida nije bilo, hoće li svi ići u zatvor i kako će se zvati zatvor u kome će za istinu stradati milion Srba, da li će se taj zatvor zvati BiH? I da li se zabrana svedočenja istine odnosi samo na Srbe u BiH, da li će na Interpolovoj poternici završiti i Srbi iz Srbije i svi drugi slobodnomisleći ljudi koji ne priznaju ono čega nije bilo? I da li će ovaj zakon poslužiti za konačni obračun sa Aleksandrom Vučićem i svima nama koji ne damo da Srbi postanu narod genocida? I šta će reći Incko i oni koji ga podržavaju ako Srbija donese zakon o zabrani priznanja Кosova i Metohije kao nezavisne države i na poternicu stavi sve koji o AP КiM govore kao o državi Кosovo?

Ako ima razuma, Inckova osveta narodima u BiH će biti ili sprečena ili ignorisana“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da nametne dopunu zakona kojom se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

A, da genocida u Srebrenici nije bilo dokazala je i Nezavisna međunarodna komisija na čelu sa Gideonom Grajfom, čije ćemo izveštaj u celosti objaviti u štampanom izdanju Informera u ponedeljak 26. jula. Više informacija o tome OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija