• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.07.2021

13:39

OVAKAV KOMPLEKS ĆEMO PO PRVI PUT IMATI U SRBIJI, BIĆE PREKRETNICA ZA SRPSKI TURIZAM!

printscreen

Politika

OVAKAV KOMPLEKS ĆEMO PO PRVI PUT IMATI U SRBIJI, BIĆE PREKRETNICA ZA SRPSKI TURIZAM!

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je danas Vranjsku Banju i radove na izgradnji hotela u okviru hotelskog kompleksa koji grade Meriot i Milenijum, a tom prilikom poručila je da je taj kompleks projekat koji će čitav okrug promeniti i staviti Srbiju na mapu turističkih destinacija

Hotelski kompleks u Vranjskoj Banji u vrednosti od 90 miliona evra, a koji će zapošljavati 350 ljudi, biće izgrađen u četiri faze, od kojih prvu podrazumeva hotel veličine 40.000 kvadrata sa 190 soba i ostalim sadržajem, među kojima i kongresna sala koja će biti najveća u našoj zemlji.

"Ovaj hotel, koji će biti završen 2023. godine vratiće Vranjsku Banju na mesto koje joj pripada, podsetićemo ceo svet na Vranjsku Banju", kazala je Brnabić dodajući da je ta banja važna i istorijski i kulturno.


U tom smislu, podsetila je da je u toj banji bila i kraljica Draga, ali i da je kralj Petar I Karađorđević odatle krenuo u Prvi svetski rat.

Navodeći da je za nju taj kraj jedan od najlepših u našoj zemlji, Brnabić kaže da joj "srce plače" kada vidi koliko je tu resursa, mineralnih, toplih voda, koje su odlazille i odlaze svakog dana već decenijama.

Foto: informer.rs

Ukazala je na to da Srbija nije koristila sve lepote i resurse Vranjske Banje od kralja Petra.

"Ali, promenilo se i to vreme i danas kada vidim koliko se gradi i kada znam da ćemo otvoriti 2023. ovakav hotel naši preci će reći svaka čast - to je Srbija kakva treba da bude, Srbija vaskrsava", kazala je.

Dodala je da je izgradnja hotelskog kompleksa, kakav će prvi put postojati u Srbiji, kapitalno strateški projekat za turizam naše zemlje, koji će Srbiju staviti na evropsku mapu destinacija.

"Otvoriće nam nova vrata i biće prekretnica za Srbiju kao turističku destinaciju. Dolaziće turisti velike platežne moći i zainteresovaće se i za druge banje. Dolaziće novi brendovi i videti koliko nam je zemlja lepa, pa rešiti da ulažu. Vapimo za investicijama u naš turizam", kazala je.

Brnabić koja je obišla i Trgovište danas, kaže da bi i za to mesto moglo dosta toga da se uradi u smislu turizma, posebno jer je na osam kilometara od granice sa Severnom Makedonijom.

Ističe i da je ova investicija ogromna šansa i za Vranje u kojem će biti potrebno raditi na dodatnim kapacitetima, ali i dodatnim sadržajima.

Premijerka kaže da će država podržati taj projekat na svaki način i u tom smislu navodi da se gradi i petlja kako bi se lakše dolazilo sa auto-puta, odnosno Koridora 10.

"Država će podržati i sve ostalo što možemo da uradimo sa lokalnom samoupravom, kao što je sređivanje šetališta, zelenila, kanalizacije, grejanje, što se već i radi. Radimo sve paralelno da 2023. bude sve spremno", kazala je premijerka.

Predsednik opštine Vranjska Banja Dragan Sentić zahvalio je na "najvećoj investiciji" u srpski turizam predsedniku Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić.

"Ovaj hotelski kompleks će biti građen u četiri faze, prva faza, hotel biće gotov do 2023, a sve ostale faze, od kojih u poslednju spadaju šumske kuće, odnosno šumske vile, biće završene do 2026. godine", kazao je Sentić.

Prema njegovim rečima, do sada je u Vranjskoj Banj izgrađeno šetalište sa baštama i fontanama, a radili su dosta i na sređivanju putne infrastrukture.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Medicinska sestra sa VMA pred sudom! Drama oko nasledstva Laneta Gutovića se nastavlja
Estrada

Medicinska sestra sa VMA pred sudom! Drama oko nasledstva Laneta Gutovića se nastavlja

Drama, nakon što je ćerka Laneta Gutovića, Milica, iznela niz zastrašujućih optužbi na račun medicinske sestre sa VMA, ne jenjava. Ona je na svom Fejsbuk profilu izjavila da je radnica sa VMA uz dvojicu nepoznatih muškaraca prevarom želela da liši nju i njenu sestru nasleđa svog oca. Nakon nekoliko dana kasnije stiglo je i zvanično obaveštenje ove ustanove, a sada je otkriveno da je izvesna sestra bila na sudu i dala izjavu povodom cele situacije.

14.03.2024

22:08

Srbija