• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

29.07.2021

18:03

NEĆEMO DOZVOLITI DA IJEDNA NOVA "BANDA" IMA DOVOLJNO VREMENA DA POSTANE ORGANIZOVANA! Vulin: Neće prestati borba protiv kriminala!

ministarstvo unutrašnjih poslova

Politika

NEĆEMO DOZVOLITI DA IJEDNA NOVA "BANDA" IMA DOVOLJNO VREMENA DA POSTANE ORGANIZOVANA! Vulin: Neće prestati borba protiv kriminala!

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da Srbija nikada neće prestati sa borbom protiv organizovanog kriminala, kao i da neće dozvoliti da ijedna nova "banda" ima dovoljno vremena da postane organizovana i opasna kao kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Vulin je, u Skupštini Srbije, na sednici na kojoj poslanici postavljaju pitanja članovima Vlade, u odgovaru poslaniku Stranke pravde i pomirenja Samiru Tandiru, istakao da je policija uradila ono što je do nje kada je u pitanju borba protiv organizovanog kriminala.

Naglasio je da je jedna od najorganizovanijih i najokrutnijih bandi lišena slobode, kao i da će biti još članova te bande uhapšeno.

- Kako se istraga odvija dobijate nove podatke - kazao je Vulin dodajući da očekuje u zakonskom roku opptužnicu protiv te organizovane bande.

Vulin je primetio i da istovremeno postoji i talas organizovanog napora da se zločini te bande relativizuju i iskoriste za političku borbu.

Podsećajući na vreme kada je ubijen premijer Zoran Ðinđić, Vulin je naveo da je Milorad Ulemek rekao da je zajedno sa pokojnim Ðinđićem švercovao kokain, ali da niko iz tadašnje opozicije u kojoj su bili i on, i Aleksandar Vučić, nije sazvao pres konferenciju i tražio da se to ispita, jer su znali da to nije istina i da okrivljeni ima pravo da laže da bi se branio, ali i da ne bi na taj način rušili državu.

- S druge strane imate Belivuka i Miljkovića, ostali se brane ćutanjem, a njihove reči se prenose kao suva istina, sada se više ne proveravaju, sada je to apsolutno istina i sve se radi po unapred poznatom receptu - kazao je Vulin.

Kako je pojasnio, unapred se dogovore ko će da govori, a kada dobiju informaciju šta treba da kažu i koga da napadnu, oni to prenesu i to što je rečeno dospe u tačno određene medije - Krik, News adria i NiN.

- I kada to dobiju, počinju da ih prenose sa što manje ograđivanja, kada to izađe u javnost, određeni analitičari i političari komentarišu i sada se njihov komentar prenosi kao izjava, bez pozivanja na izvor, pa se prenose te izjave u regionu i onda se u regionu prenosi da Vlada i Vučić predvode organizovani kriminal, a kod nas se to prenese kao vest iz regiona - naveo je Vulin.

Ministar kaže da su ih nadležne službe pripremile da će se ovako odvijati situacija i da je, s obzirom na saznanje, da će se krenuti u akciju relativizacije zločina, pokazao je nekoliko fotografija da bi Srbija videla sa kakvim zlikovcima ima posla.

Tada više nije bilo pitanje što su ubijali, reketirali, prodavali drogu, nego ko je pustio informaciju da su to radili, kaže Vulin i ponavlja da se u ovom trenutku u medijima pokušava relativizacija zločina i da se pretvori u politički faktor koji će uticati na rezultate izbora.

- Sada je samo važno da li sam ja vlasnik kuće u Ritopeku, nema argumenta, dovoljno je reći nešto i to postane vest i vi morate da se branite od te vesti, biću najsrećniji da pred kamerama na sva pitanja odgovorim na poligrafu, a voleo bih da vidim njih - naglasio je Vulin.

Ističe da je problem u celoj toj situaciji što se gubi vreme za razbijanje te bande na to što moraju da objašnjavaju da to što pričaju zlikovci nije istina.

Navodeći da su pokušavali godinama da od predsednika Aleksandra Vučića i njegove porodice naprave kriminalce, Vulin je kazao da je ponosan što je uz Vučića i što pokušavaju da ih uvrede i povrede na istoj strani.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lazni Bot

pre 2 godine

Pa normalno vlast ne trpi konkurenciju,zna se moze biti samo jedna banda i to na vlasti.

Marcck

pre 2 godine

Već su dve uzele zamah u stvorenom vakumu, a pitanje je meseca kad će da se konsoliduju...

NAPADI NA MENE I VUČIĆA SE UVEK ISTO SPROVODE! Vulin: Od Krika i News Max Adrie, pa preko Belivuka i Miljkovića, do Jutarnjeg lista i nazad!
Politika

NAPADI NA MENE I VUČIĆA SE UVEK ISTO SPROVODE! Vulin: Od Krika i News Max Adrie, pa preko Belivuka i Miljkovića, do Jutarnjeg lista i nazad!

Napadi na predsednika Vučića ili mene imaju svoj uzrok, ali i uvek isti način na koji se sprovode. Kriminalcima se najpre sastavi izjava koju sa više ili manje umešnosti ponove. Zatim se izjava nezvanično dostavlja za to pripremljenim medijima koji je plasiraju uz odgovarajuću opremu, naslov, podnaslove, saopštio je ministar unutrašnjih poslova i predsednik PS Aleksandar Vulin

27.07.2021

10:07

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59