• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.07.2021

15:55

U BISER SRPSKOG TURIZMA NIJE SE ULAGALO VIŠE OD 60 GODINA! Hoćemo da vratimo Ovčarsku-kablarsko klisuru narodu, manastirima i prirodi Srbije /VIDEO/

Politika

U BISER SRPSKOG TURIZMA NIJE SE ULAGALO VIŠE OD 60 GODINA! Hoćemo da vratimo Ovčarsku-kablarsko klisuru narodu, manastirima i prirodi Srbije /VIDEO/

Podeli vest

Premijerka Srbije Ana Brnabić posetila je danas Ovčarsko-kablarsku klisuru, a u okviru te posete obišla je radove na jezeru Međuvršje koje se nalazi na Magistralnom putu Čačak-Požega

Brnabić je tom prilikom istakla da je Ovčarsko-kablarska klisura jedan od najvećih i najvrednijih bisera našeg turizma, ali i kulture, verskih zdanja u koji se nije ulagalo više od 60 godina.

- To je projekat od nacionalnog značaja i radi ga čitava Vlada. Hoćemo da vratimo Ovčarsku-kablarsko klisuru narodu, manastirima i prirodi Srbije - kazala je Brnabić nakon obilaska.

Podsetila je da je Vlada u decembru izašla sa sveobuhvatnim planom kako da se sredi Ovčarsko-kablarska klisura kako bi paralelno sa otvaranjem deonice autoputa Miloš Veliki do Požege imali klisuru u punom njenom sjaju i svetlu.

- Mnogo toga smo pokrenuli, u septembru ćemo moći da otvorimo rekonstruisanu železničku stanicu, da posetimo novo pristanište, novi trg u Ovčar Banji, amfiteatar - kazala je Brnabić dodajući da nije sigurna da će do tada biti završen Prirodnjački centar.

Kaže da će Vlada dodatno budžetirati sredstva za 2022. godinu, koja će biti značajno veća nego ove godine.

- Jedan od najvećih kapitalnih projekata je odmuljavanje jezera Međuvršje, u ovom trenutku ga čistimo od trave i trske - kazala je Brnabić i dodala da je samo u prvih sedam dana iz jezera izvučeno 70 tona trave i trske.

Prema njenim rečima, time se nije došlo ni do pola puta kada je reč o čišćenju tog jezera.

Obilasku su prisustvovali i ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Srbija će se 2023. vratiti na mapu banjskog turizma

Srbija je nepravedno odsutna sa svih evropskih lista za banjski turizam, kazala je danas premijerka Ana Brnabić dodajući da će se to promeniti do 2023. godine.

Brnabić je u Ovčar Banji, na pitanje novinara da li ćemo dozvoliti da termalne vode, po kojima smo među najbogatijim zemljama, samo tako odu, kazala da smo ranije bili čuveni po banjskom turizmu i da su našu zemlju posećivali ljudi iz Evrope.

- Posebno od devedesetih, prvo zbog svih sukoba nije bilo moguće investirati u banje, posle 2000-tih niko nije bio zainteresovan da to popravi ili privatizuje, nije bilo želje i samo smo padali i banje su padale u zaborav - kazala je premijerka.

Ističe da se sada sve to menja i da to vide građani, investitori i domaći i strani i da se banjski turizam polako razvija.

Navodi da se sve više vaučera daje svake godine, a da se uglavnom iskoriste u našim banjama.

"Vraćamo se našem banjskom turizmu, to će nas do 2023. godine ponovo vratiti na mapu banjskog turizma, a kako budemo dizali jednu po jednu banju, to će sve više biti prihoda za državu, ali i za lokalne samouprave i građane", kazala je Brnabić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija