• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.07.2021

19:09

Advokat Goran Petronijević: Dok nas razapinju lažnim srebreničkim genocidom, užurbano vade i spaljuju srpske kosti širom “ lijepe njihove“ na znanje EU?!

Politika

Advokat Goran Petronijević: Dok nas razapinju lažnim srebreničkim genocidom, užurbano vade i spaljuju srpske kosti širom “ lijepe njihove“ na znanje EU?!

Podeli vest

Dok se mi branimo od Srebrnice, naši evropski susedi, čiste jame od „smeća“, tj. srpskih kostiju!

Javna je tajna u susednoj nam Hrvatskoj,da s parama europskih zelenih fondova,već godinama,i z jama grobnica Srba mučki ubijanih u Drugom svetskom ratu,vade posmrtni ostaci zajedno sa na njih,bačenim smećem iz novijeg PVC doba. Kao što priliči mladoj evropskoj članici, poštuje se do kraja procedura asanacije „smeća“po najvišim ekološkim standardima. Sadržaj izvadjen iz jama, spaljuje se u opet iz europskih green fondova, napravljenim spalionicama.

I ništa to nebi bilo neobično, da se iz jama ne vade ljudske kosti i ne spaljuju zajedno sa novocivilizacijskim rezultatom ljudskog nemara. Pokušavam da u propisanim europejskim procedurama nadjem nešto o spaljivanju ljudskih kostiju… Uzalud. Ili na to nisu računali, ili se ljudske kosti nalaze pod „ostalo“(pvc,metal,drvo,staklo……), ostalo.

Da se malo podsetimo istorijskih činjenica, da bi neupućeni bolje razumeli. U toku ll svetskog rata, fašistička država NDH, stvorena na prostorima sadašnjih „država“Hrvatske, Bosne i Hercegovine, kao i na delovima Republike Srbije i Republike Crne Gore. Ustaški režim je proklamovao „čišćenje“ hrvatskih zemalja od Srba,Jevreja i Roma. Uz poklič „Srbe na vrbe“ i trećinu Srba poklati, trećinu pokatoličiti, a trećinu proterati, počeo je ustaški pir koji se nije zaustavio do samog kraja rata. Srbi su klani na kućnim pragovima, na njivama, u crkvama, koncentracionim logorima i na svakom mestu gde je „zgodno“ubiti Srbina! I tako sve dok se nije rasitnio drugi milion stradalnika.

I nisu Srbi samo klani(jer je metak skup),već i usmrćivani udarcima tupih predmeta i bacanjem živih u kraške jame bezdanice. U jame su bačeni poklani, pobijeni ili živi bez mogućnosti da prežive. Desetine hiljada mučenika, najvećim brojem žena,dece i starih,ostavili su svoje kosti na dnu jama, od Hercegovine Like do Srpske Krajine. E, o tim kostima je reč! O kostima ne sahranjenim,o kostima ne opojanim,o kostima ne prebrojanim.

Iako se znalo da se u tim jamama nalaze kosti nevino stradalih, na njih je bačeno svakojako smeće, kako bi se ono ispod zaboravilo. Sada „savesni“ekolozi, nastavljaju u II svetskom ratu započeto čišćenje Srba. Ovoga puta, njihovih kostiju, koje nikako da satrule. Zato ih valja spaliti po najvišim europskim standardima, molim lepo.
!? Smeće je smeće!

Zaboravlja se samo jedna u svim religijama jedinstvena istina: svi su u smrti isti! Nisam čuo da su naše komšije na kostima svojih primenjivali ove europejske ekološke standarde. Toliko o komšijama, a sada malo o nama:

Zašto se o ovome ćuti!? Ako neko ovo do sada nije znao sada zna! Zašto ćute politički „predstavnici“ Srba u Hrvatskoj? Zašto ćuti Srbija? Zašto ćuti vaskoliko Srpstvo?

Da li to čekamo da nas uklanjanjem svih kostiju ponovo proglase lažovima o sopstvenom stradanju? A to već rade. Da li je strah od još jednog „istorijskog“ NE povodom ulaska u propadajuću EU – cena ćutanja? Dok nas na jednoj strani razapinju u lažnoj srebničkoj genocidnosti, na drugoj strani uklanjaju tragove svog na nama izvršenog genocida.

Pišem ovo,ohrabren potonjim primerima razbijanja strategije ćutanja, zarad viših ciljeva! Ćutanje je jednako – zaborav. Zaborav jednako prikrivanje!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smederevac

pre 2 godine

A Vlada Srbije cuti li cuti -pa svima je jasno da su tamo na vlasti Ustase -

Stojan

pre 2 godine

Strasno da zbog nekakvog ulaska EU cute i o tome. Uvek neka vlast nadje razlog da zataskava zlocine pocinjene i koji se cine nad Srbima.

Zoran

pre 2 godine

Hvala Gorane Petronijevicu za clanak koji ste objavili povodom bestidnog ponasanja proustaskog rezima u Hrvstskoj. Da i ja cutim i trpim veliko zlo koji se Cincinnati cak i mrtvim srbima. Njima kao da nikada nece biti dosta klanja , ubistva, sadistickih mucenja i progonstva Serbia i ako bi proterali sve Srbe , klace se medjusobno. Jednu misao zelim da podeli sa svim Srbima i drugim ljudima koji su zrtve koljasa i ubica, a to je sledece. U Svetom Pismu pise da bog pamti svakog vrapca koji pad i da je cak i kosa umrli ljudi od njega iz brojana . Sve neduzne zrtve terora ce bog osvetiti i podici ih iz grobova a tesko zlim ljudima koje ce bog isto podici da pogledaju u oci svima koje su streljali , klali i zlostavljali. U zadnjoj knjizi Otkrivena pise da ce bog otrti svaku suzu sa ociju njihovih (pobijenih)itd. Nemojmo se svetiti koljacima i ubicama jer bog kaze da je njegova osveta ali trebalo pamti sve nase zrtve i da s ponosom cekamo bozju pravdu. Zlorvori neka se pripreme za bozji sud!

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija