• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MARKOVIĆ

07.08.2021

23:23

BOLESNA MRŽNJA HRVATSKA ZAVRŠAVA GENOCID NAD SRBIMA  Ustaše klale Srbe, sad im pale kosti!

Politika

BOLESNA MRŽNJA HRVATSKA ZAVRŠAVA GENOCID NAD SRBIMA Ustaše klale Srbe, sad im pale kosti!

Podeli vest

* Posmrtni ostaci Srba koji su zverski pobijeni u NDH danas se iskopavaju iz jama i spaljuju na deponijama sa smećem! * Tako se zauvek uklanjaju dokazi nekih od najstrašnijih zločina

Kosti Srba koje su ustaše zverski pobile u NDH tokom Drugog svetskog rata godinama se tajno iskopavaju iz jama i spaljuju na deponijama sa smećem! Hrvati to čine pod izgovorom brige za životnu sredinu! Oni iskopavaju i spaljuju posmrtne ostatke Srba zato što, navodno, vode računa o ekologiji!?!

Spelelološka udruženja iz Hrvatske već godinama imaju organizovane akcije "čišćenja jama od smeća" (!?!), i to upravo na područjima na kojima su izvršeni najjeziviji zločini nad Srbima u NDH! Jame iz kojih prikupljaju "otpad" neretko su pune ljudskih kostiju, koje tu leže i čekaju pravdu još od Drugog svetskog rata! Jedna od takvih jama je Špejarka, na brdu Bliznica gde je izvršen jeziv zločin nad kordunskim Srbima, tamo su "speleolozi" pronašli veliku količinu kostiju i lobanja, i sve su to sa otpadom odneli na deponiju na spaljivanje!?!

Strašna saznanja!

Dušan Bastašić iz udruženja "Jadovno 1941." kaže da je s njim kontaktirao Ratko Ćujić, potomak Srba koji su bačeni baš u jamu Špejarka, i on od tada istražuje i obaveštava javnost o ovom slučaju.

- Ratku Ćujiću su dva strica i deda bačeni u tu jamu Špejarka, na Kordunu, i kada je stupio sa mnom u kontakt, počeo sam da istražujem. Utvrdio sam da dva speleološka društva iz okoline Karlovca zaista jesu učestvovala u "čišćenju". Na fotografijama do kojih sam došao vidi se da drže lobanju koja je razbijena maljem ili kakvim drugim oruđem! Vidi se i donja vilica jedne od žrtava, a na dnu jame su nađene brojne ljudske kosti. I oni su sve to bacili na deponiju! Dakle, Hrvati ne čiste otpad, već uklanjaju dokaze i kosti žrtava, a znamo da su posebno u Lici i na Kordunu mnogi Srbi ubijani, pa bacani u jame, a neke su žive nakon jezivog mučenja bacali u jame da umru tamo dole - priča Dušan Bastašić za Informer i kaže da o otkriću ovih ljudskih ostataka nije obaveštena policija, pa su tako prekršeni svi zakoni, budući da su kosti spaljene na smetlištu!

- Jedan od speleologa u diskusiji ispod tih slika na Fejsbuku priznaje da su kosti već odnete na spaljivanje, a da drugu lokaciju još nisu očistili "omaškom" i time priznaje da su i ranije učestvovali u uništavanju dokaza. Nije im uopšte bitno što je tamo učinjen masovni zločin, koji ne zastareva, nije im važno što postoji procedura i što se tačno zna šta se radi kada se ovako nešto pronađe, od izlaska policije i forenzičara, preko DNK analiza do sahranjivanja pronađenih ostataka. Ova jama nije jedina, taj proces traje dugo, a ovako nešto je nedostojno i nedopustivo - izričit je Bastašić.

Miodrag Linta iz Saveza Srba u regionu osuđuje sramno ponašanje Hrvata i očekuje od Srbije da reaguje i pomogne potomcima žrtava ustaškog terora da sahrane posmrtne ostatke svojih najmilijih.

- Sramno i necivilizacijsko je ponašanje hrvatske države, koja dopušta tako nešto! To je još jedan od dokaza da se u Hrvatskoj apsolutno ne poštuju srpske žrtve genocida i da se Hrvatska nije suočila sa svojom ustaškom i genocidnom prošlošću. Porodice, odnosno potomci žrtava zaslužuju da se istina sazna, a da oni svoje bližnje sahrane i zato Srbija treba da insistira na ekshumaciji posmrtnih ostataka koji nisu uništeni, kako bismo ih sahranili po hrišćanskim običajima - smatra Linta.

Javna tajna

Advokat Goran Petronijević tvrdi da se sve to finansira novcem iz fondova EU za ekologiju!?!

- Javna je tajna da se u Hrvatskoj, sa parama evropskih zelenih fondova, već godinama iz jama grobnica Srba mučki ubijanih u Drugom svetskom ratu vade posmrtni ostaci i onda uništavaju kao smeće! Iako se ranije znalo da se u tim jamama nalaze kosti nevino stradalih, na njih je bačeno svakojako smeće kako bi se ono ispod zaboravilo. Sada "savesni ekolozi" nastavljaju u Drugom svetskom ratu započeto čišćenje Srba. Ovoga puta čiste srpske kosti, koje nikako da satrule. Zato ih valja spaliti po najvišim evropskim, pardon, europskim standardima - ogorčen je Petronijević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nekonebitan

pre 2 godine

Ko gresi, nek se jos vise gresi jer to mu je kraj! Ko moli Bogu neka jos jace moli, jer ce biti spasen! Ne mogu hrvati paljenem mostiju srpskih stradalnika ocistiti srpku krv sa svojih dusa, ona urlice danonocno pred Bogom, tako uzavrela i nevina, cista poput suze i trazi osvetu,

Komandant 1001

pre 2 godine

Vuk dlaku menja ali ćud jok! Ovo što rade sa srpskim kostima ubijaju Srbe drugi put samo ne maljem i kamom, nego palenjem.....a EU to mirno posmatra kao i etnocid nad Srbima 1995. Tako da Hrvatska može da radi što hoće sa nama. Bogati i ludaci rade što hoće !

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)
Partizan

Žoc dobio "pojačanje" za ABA titulu! Nazivali ga cirkuzantom, svi ga pljuvali, a on krenuo da rešeta! (VIDEO)

Košarkaši Partizana trijumfalno su krenuli u odbranu titule u ABA ligi, pošto su sinoć u Beogradskoj areni prilično glatko i ubedljivo savladali Igokeu sa 94:85 u prvom meču četvrtfinalne serije regionalnog takmičenja. Navijači crno-belih, osim zbog trijumfa, imaju razlog za zadovoljstvo i zbog uspona forme igrača koji je do pre nekoliko nedelja praktično bio zaboravljen i potpuno otpisan, a reč je o Amerikancu sa pasošem Hrvatske, Džejlinu Smitu (29)!

18.04.2024

10:28

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija