• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

03.08.2021

21:38

Vulin: Tražio sam odgovor o FBI preko Ambasade SAD

printscreen RTS

Politika

Vulin: Tražio sam odgovor o FBI preko Ambasade SAD

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da FBI nije učestvovao u razbijanju kriminalne grupe Belivuk-Miljković i da je zvanično, preko Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, zatražio odgovor da li su radili bilo kakvu operativnu obradu ove kriminalne grupe

"Zvanično sam se obratio Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država da ih zamolim da proslede FBI-ju, kako bi nam ta agencija odgovorila da li imaju bilo kakvu operativnu obradu ili saznanje, koje mi u Ministarstvu unutrašnjih poslova nemamo, da su oni radili ovu grupu“, rekao je ministar gostujući u emisiji „Fokus“ na B92.

On je rekao da je razbijanje kriminalne grupe Belivuk-Miljković isključivo uspeh srpske policije, Bezbednosno-informativne agencije i Tužilaštva za organizovani kriminal i naglasio da su "sramni pokušaji" da se tim ljudima danas oduzme zasluga, saopštio je MUP.

Prema njegovim rečima, nakon što je strancima i „Ðilasovim medijima“ i političarima postalo jasno da optužbe okrivljenih Belivuka i Miljkovića ne prolaze, uvedena je priča kako grupu nije radila srpska policija, već FBI.

„Ako su ovo sve stranci uradili, postavlja se pitanje šta su čekali, da pripadnici klana ubijaju, a da oni imaju dokaze, ako su ih prikupili, zašto nas nisu o tome obavestili“, upitao je Vulin, ocenivši da je reč o pokušaju da se srpska policija predstavi kao nesposobna.

Objasnio je da oni koji se pozivaju na saopštenje američke ambasade, nisu primetili da je saopštenje od 8. juna 2021. i da se u njemu precizira da je 7. juna 2021. u velikoj akciji „Trojanski štit“ razbijena ANOM aplikacija, koju je FBI sam napravio da je kriminalci koriste, te da je nakon što je prikupljen veliki broj informacija ona srušena, a da su onda preuzeti dokazi i počelo je sprovođenje krivičnih postupaka.

„Belivuk i Miljković su koristili SKAJ aplikaciju, ne ANOM, a pripadnici ove grupe uhapšeni su 4. februara 2021. i nikako nisu mogli biti na slobodi da bi mogli biti hapšeni još jednom i da bi se vratili u zatvor“, naveo je.

On je podsetio da je radna grupa koja se bavila razbijanjem kriminalne grupe Belivuk-Miljković formirana po njegovom nalogu 8. decembra 2020. i da je prilikom hapšenja 4. februara 2021, srpska policija bila "potkovana dokazima".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleks z

pre 2 godine

Zivim u austriju To je istina sta kaze vulin austrija u novine prosli mesec hapsli grupu beli vuk u austrija i slavili kako oni fbi su akciju uspeno zavrsili ali pise sa mala SLOVA SRBIJA U NOVINA SRBIJA POKRENULA TO VELIKU ISTRAGU I BILA INICIATOR RAZBIJENE GRUPE BELI VUKA Znaci srbija dali u interpol i europol za hapsenje grupe beli vuka sada hoce i one na srpski racun da se sami slava Poceo sam da mrzim zapad srbiju su sa mala slovo krajno pomenoli rekli srbija je pokrenula to akciju

Rade R

pre 2 godine

Pa šta i da je radio FBI!? Neće Đilas zbog toga biti manji lopov i licer! On ostaje isto đubre!

ĆORKA BATO

pre 2 godine

Partijski talibani odma' optužuju Đikija. Talibani brane, a teletabisi i krezavi penzioneri glasaju za partiju. Dragi talibani, proverite, možda Đilkoš ima gene Jude Iskariota...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija