• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.08.2021

14:18

Ne pada nam napamet da učestvujemo u takvim stvarima!

Tanjug

Politika

Ne pada nam napamet da učestvujemo u takvim stvarima!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne veruje da će bilo ko početi da koristi Bonska ovlašćenja, kojima se daje pravo visokom predstavniku u BiH da donosi odluke na nedemokratski način i da ih oktroiše tako da one ne budu u skladu sa interesima sva tri naroda



Poručio je da Srbija u tome neće učestvovati, odgovarajući na pitanjeda li će Srbija prihvatiti ako visoki predstavnik u BiH krene da smenjuje srpske predstavike u organima vlasti u BiH i šta će učiniti po tom pitanju.

- Za Srbiju su prihvatljive samo one odluke oko kojih su saglasni Srbi, Hrvati i Bošnjaci. Tako je bilo i tako će i da ostane - poručio je Vučić.

Takođe, poručio je da Srbija neće, iako ne veruje da to može da se dogodi, kao i da je siguran da se to neće dogoditi, učestvovati u nelegitimnom smenjivanju legitimnih predstavnika vlasti ili legalizovanju nelegitimnih i oktroisanih odluka bilo koga.

- Ne pada nam napamet da učestvujemo u takvim stvarima - naglasio je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Solo

pre 2 godine

Dok se Dodik bije sa muslimanskim politicarima a i hrvatskim ponekad Vucic to objavljuje na njegov karakteristican nacin "necu ja da se bavim time" ili "mene to neinteresuje". Imamo vrlo mekanog predsednika koji ostavlja suvise prostora negativnim politicarima iz muslimanskog,crnogorskog i hrvatskog dela gde se vrse dnevni napadi na nas i njega samog..Najbolji nacin je da prestanemo da objavljujemo po nasim novinama takve bljuvotine i jednog dana kad vide da smo prestali to da prenosimo sami ce da shvate da ih niko neslusa vise osim sto sami sebe velicaju kako su snazni i mocni i niko im nista nemoze a kad ih pogledas su saka jada i bede prodani za $$$..

Oki

pre 2 godine

Za Srbiju je prihvatljivo samo ono što je prihvatljivo za srbe, hrvate i bošnjake.

Ena

pre 2 godine

Srbija je uvek bila fer i korektna u odnosima sa drugima.

Oki

pre 2 godine

Nametnute odluke nikad nisu bile dobro rešenje...

Jela

pre 2 godine

Naša država će štititi interese koji će omogućiti mir i stabilnost, sve što bi to ugrozilo neće nikome doneti dobro ukoliko se prihvati

Filip

pre 2 godine

Moramo podrzavati jedni druge uvek. Kad to budemo shvatili niko nas nikad nece slomiti.

Minja

pre 2 godine

Srbi, Hrvati i Bosnjaci mora da zive zajedno. Drugog nacina nema. Samo moramo biti slozni i jednom za svagda staviti tacku na sukobe.

Slavko

pre 2 godine

Cim jedna strana nije zadovoljna, to nije dobro, a sve ide na stetu Srba.

Bravo

pre 2 godine

Tako je predsedniče! Srbija se saginjati neće!!!

Vukota

pre 2 godine

Tako je. Sve da učestvuju u donošenju odluka. Sva tri naroda!

Ivana

pre 2 godine

RS i BiH zaista treba da jačaju naše interese Srbija ima predsednika kojem je stalo do naroda u regionu. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniku Vučiću na svemu.

Maja

pre 2 godine

I evropskoj uniji je u interesu mir i stabilnost na Balkanu, tako da verujem da će odluke koje se donose biti u interesu sva 3 naroda koja žive u BiH

Rajko Ćuk

pre 2 godine

Srbi samo žele da žive u državi u kojoj joj niko neće nametati nikakve odluke.

Romanija

pre 2 godine

Ako je EU u interesu mir na Balkanu, onda neka ne donose nametnute odluke koje su na štetu jednog naroda.

Jovica

pre 2 godine

Srbija se uvek borila za mir i stabilnost nadamo se da ce uspeti u tome!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija