• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.08.2021

09:37

Gde god su Amerikanci bili, to mesto su napustili... Neka Priština razmisli o tome! Video

printscreen RTS

Politika

Gde god su Amerikanci bili, to mesto su napustili... Neka Priština razmisli o tome! Video

Podeli vest

Generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović izjavio je danas da gde god su bili Amerikanci, oni su to mesto napustili, i da o tome mora da razmišlja i Priština

Odalović je na RTS, govoreći o dešavanjima u Avganistanu, rekao da su SAD pokazale neodgovorno ponašanje.

"Amerika je pokazala neodgovorno ponašanje. Šta su uradili, povukli su ljude i dogovorili sa nekim zemljama, svojim miljenicima da ih prime", kaže Odalović.

Ocenio je da, pošto su se Amerikanci povukli iz Avganistana, to znači da su talibani pobedili i SAD i Britance i sve koji su se borili protiv njih svih ovih godina.

"Svi su se do sada godinama borili protiv Talibana, i sada kada su se Amerikanci povukli i za sobom povlače svoje ljude, ispada da su oni pobedili", rekao je Odalović i primetio da bi to mogla da bude poruka za druge konflikte u svetu da krenu istim putem. 

Albanski mediji javljaju da izbegli iz Avganistana mogu biti smešteni i na Kosovu i Metohiji.

Ujedinjavanje albanskih partija na Kosovu i Metohiji

Odalović se osvrnuo i na ujedinjavanje albanskih partija na Kosmetu kako bi preuzele vlast i u srpskim sredinama.

"Oni pokušavaju da minimalizuju uticaj Srba i u srpskim sredinama", istakao je Odalović i dodao da su srpske sredine napadnute agresivnim naseljavanjem Albanaca koji žele da promene etničku strukturu u srpskim sredinama.

Napominje da se na tim albanskim listama pojavljuju i pojedini Srbi, kako bi pokazali privid multietničkog društva. "Međutim, nadam se da će Srbi biti dovoljno pametni, odgovorni i organizovani i da će na izborima ostvariti uticaj", istakao je Odalović.

"Međutim, nadam se da će Srbi biti dovoljno pametni, odgovorni i organizovani i da će na izborima ostvariti uticaj", istakao je generalni sekretar Narodne skupštine Srbije.

Požari u Grčkoj

Govoreći o katastrofalnim požarima koji su zadesili Grčku, Odalović kaže da je politika Srbije da pomaže svuda gde može.

"Znanjem i iskustvom možemo da se ponosimo, naravno i na teritoriji Srbije, a i šire da priteknemo u pomoć i ovo je samo potvrdilo da saosećamo sa drugima", kaže Odalović.

Ističe da ovo što se dešava sa klimatskim promenama u svetu mora da nas zabrine i da nas navede da se nešto preduzme, inače ćemo se stalno suočavati sa ovakvim situacijama.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 2 godine

I sta ostane kad ameri napuste mesto gradjanski rat,a dosli u mirovnim svrhama,ma koja amerika,usej u svoje kljuse

Darko

pre 2 godine

Pa neće valjda američka vojska da brani Avganistan? Ako oni neće da se bore za sebe i državu, onda žele ove na vlasti.

miroljub

pre 2 godine

Napustili jer su zavržili posao.Ostavili mrtve i osakačene,zemlju opljačkali i opustošili,po mogućstvu doveli na vlast kriminalce i ubice(Srbija žuti ološ) eventualno isprobali novo oružje...Fašističko demokratska genocidna tvorevina širi svoju demokratiju.

Vrana

pre 2 godine

Tako je, americki-siptarski okupatori ce na isti nacin da nupuste nase vekovno i Sveto nam KiM kao ovi avganistanu. Mozemo od talibane i nesta da naucimo.

Rade R

pre 2 godine

Meni samo nije jasno kako su uspeli da isteraju i milogorce, tu "silu" nebesku!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija