• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.08.2021

11:07

UNIKATNI POKLONI ZA VUČIĆA, ovo mu do sada niko nije darivao! Foto

Informer/Tanjug

Politika

UNIKATNI POKLONI ZA VUČIĆA, ovo mu do sada niko nije darivao! Foto

Podeli vest

Predsednik Srbije danas se posetio domaćinstvo Ljube Blagojevića, a posle razgovora sa meštanima dobio je mnogobrojne poklone

 

Vučić je od prozvođača čutura iz Bajine Bašte dobio na poklon čuturu sa njegovim izrezbarenim likom.

- Vi ste ovo lično rezbarili? - upitao je Vučić.

- Ja sam lično za Vas - odgovorio je. 

Foto: Informer

Vučić se potom prekrstio i probao rakiju šljivovicu i dodao čuturu i Drobnjaku da proba. 

Pored ostalih mnogobrojnih poklona, izdvojio se i poklon bake Dobrile - ćilim koji se sama tkala.

 

 

Podsetimo, predsednik Aleksandar Vučić posetio je danas domaćinstvo porodice Blagojević u selu Pepelj, devet kilometara udaljenom od Bajine Bašte, koji su poznati kao jedan od najvećih proizvođača malina u ovom kraju, a koje broji šest članova.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Osim sa članovima porodice Blagojević, predsednik je razgovarao i sa drugim meštanima sela Pepelj, a najmlađima je poklonio tablete.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik Vučić i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović, u dvorištu porodice Blagojević, obišli su i izložene domaće proizvode, među kojima najviše med i rakiju, koje su proizveli lokalni proizvođači, ali i odevne predmete od pamuka i vune koje su ručno izradile žene članice Udruženja "Carske orhideje" iz Bajine Bašte.

Porodica Blagojević

Porodica Blagojević poznata je kao jedan od najvećih proizvođača malina u ovom kraju, a osim gajenjem maline, bavi se i stočarstvom i zemljoradnjom.

Domaćin Ljubo gaji malinu od 1986. godine, a počeo je sa 2.000 struka, dok sada ima 12.000.

Maline obrađuju od početka pa sve do branja sami, bez radnika, a ove godine njihov malinjak je proglašen najboljim.

Na manifestaciji "Dan maline", koja je održana u Pilici, Ljubi Blagojeviću je uručen pehar i diploma, a njegov sin Aleksandar je proglašen za najboljeg berača.

Domaćin Ljubo, koji je rođen 1972. godine, živi sa suprugom Kristinom, koja je rodom iz Rusije, troje dece i majkom Ružom.

Ljubo ceo svoj život živi u selu Pepelj, a po zanimanju je građevinski radnik, na osnovu čega je 1999. godine otišao da radi u Rusiju u grad Novorošijsk gde je i upoznao svoju suprugu, koja je po zanimanju profesor engleskog jezika.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Uki

pre 2 godine

Narod zlatiborskog okruga zahvalio se Vucicu za sve sto je uradio i sto ce uraditi za njih.

Mihajlo

pre 2 godine

Orginalni i unikatni pokloni, svaka cast mestanima za takav docek.

Maki

pre 2 godine

Divni pokloni, Vucic ima da ih cuva i da se rado priseti po njima ovog dana!

Mila

pre 2 godine

Pokloni su prelepi, prava umetnička dela kojima se predsednik obradovao. On je taj koji se bori i koji je svu svoju energiju, rad i trud usmerio ka našem boljem sutra

nada

pre 2 godine

Svaka cast za izbor poklona,jako originalno i unikatno!

Sumadinac

pre 2 godine

Srce mi je puno! Pravi narodni čovek i predsednik! Svuda ga dočekaju kao najrodjenijeg, kao kuma. Doživotno ima da vlada, a i zaslužio je svojim rezultatima i ljubavlju prema ovoj zemlji!

Petar

pre 2 godine

Bas takvi, originalni i unikatni pokloni se cene i pamte i zauzimaju posebno mesto.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija