• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

21.08.2021

11:08

VUČIĆ ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU! "Kad god im je potrebno, oni napadaju Srbiju"

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

VUČIĆ ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU! "Kad god im je potrebno, oni napadaju Srbiju"

Podeli vest

Srbija je spremna da sa svima, pa i sa BiH, razgova o svakom obliku saradnje, protoku ljudi, roba i usluga, rekao je predsednik Aleksandar Vučić, ali je dodao da ne želi da učestvuje u kampanji Bakira Izetbegovića.

"Ne želim da učestvujem u kampanji Bakira Izetbegovića, jer kad god im je potrebno oni napadaju Srbiju", rekao je Vučić novinarima u Golupcu odgovarajući na pitanje Tanjuga kako komentariše Izetbegoviće optužbe na račun Srbije za agresivni nacionalizam.

Predsednik je istakao da nije primetio da se iz Srbije upućuju neke nacionalističke i šovinističke poruke ka BiH.

"Naprotiv, iz Srbije dolaze poruke mira i saradnje, kao i pružena ruka prema Bošnjacima, Srbima i Hrvatima, ali to ne nailazi na odgovor", rekao je Vučić i dodao:

Foto: AP/Photo

Bakir Izetbegović rekao je kako postoji agresivni nacionalizam u Srbiji



"A oni govore da su Srbi zlikovci i genocidaši. Oni sada pričaju da su Srbi nad Bošnjacima izvršili pet genocida... Stvarno ne mogu da razgovaram od perioda rusko-turskih ratova".

Ponovio je da su svi Bošnjaci dobrodošli u Srbiju.

"Imamo ih i u Srbiji i sa njima živimo lepo, mada možemo i bolje i želimo mnogo toga da uradimo za njih i u Sjenici, Pazaru i Tutinu, gde su većina, ali i tamo gde nisu kao u Prijepolju...", rekao je Vučić.

Upitan da komentariše krivičnu prijavu podnetu protiv srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika za navodno negiranje genocida, Vučić je rekao da ne može da se meša u rad institucija BiH.

"Ali, ako misle da je spas u progonu Dodika koji govori ono što misli, nije", rekao je Vučić i istakao da je kriviti Srbiju već postalo uobičajno.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sombor

pre 2 godine

Pa naravno ovakav dorucak bi Dilasu i Marinki bio iz ponizenja svaka cast predsedniku samo napred nek puknu dusmani

Goran

pre 2 godine

To sto hoce Izetbegović, da svali svaku krivicu na Srbe, moze samo da sanja.

Marko Š

pre 2 godine

Izetbegović sanja neke snove koji mu se nikada neće ispuniti.

dd

pre 2 godine

Izetbegovic da se vise okane proslosti i okrene buducnosti i pomirenju. Bice mu mnogo lakse!

dd

pre 2 godine

Od Izetbegovica smo navikli da mu Srbija za sve bude kriva! Komleksi se tesko lece!

nn

pre 2 godine

Neshvatljiva je nervoza koju pokazaje Izetbegovic,Srbija ide svojim putem i nema potrebe osvrtati se na ovakve neosnovane optuzbe i provokacije!

Rosano

pre 2 godine

Vučko, mi pravoslavci u Bosni prvi put posle 100 godina imamo nekog ko nam pomaže i štiti naše interese, a to ste vi gos. VUČIĆU. Ni Kralj, ni Tito ni ova dva Crnogorca(Milošević i Karadžić) nisu uradili za nas u Bosni, kao što ste vi uradili u poslednjih par godina. Hvala Vučiću I Srbiji.

Ivana

pre 2 godine

Izetbegović želi da uništi Srbiju, i da protera Srbe iz Republike Srpske i BiH. Hvala predsedniče na svemu.

Gagi

pre 2 godine

Svi napadaju Srbiju jer ne mogu da se pomire sa tim da je Srbija lider regiona ali Srbija će da bude još jača i naprednija

Goran

pre 2 godine

Srbija ide ka još većem napretku i jačanju uzalud svi napadi

Gordana Mihić

pre 2 godine

Nikada niko svojim napadima neće da zaustavi napredak i jačanje Srbije

Sanja

pre 2 godine

Sramota za Izetbegovića. Velika sramota. Ali to govori o tome kakav je on "čovek"!

Budućnost

pre 2 godine

A da malo gledamo u budućnost. E moja Bih, nećete daleko stići sa Izetbegovićem. Kasnimo 100 godina za Srbijom. Ali samo zbog šake jada pojedinaca, koji, eto, žele da zarad jeftinih političkih poena unište sve!

Ert

pre 2 godine

Zar Bosnjacima nije dovoljno sto im je Srbija napravila drzavu. Nema vise toga. Trubite koliko hocete pogotovu o nacionalizmu

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija