• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

24.08.2021

11:41

Stiže poznati svetski restoran, a uskoro bi mogao i hotel Hotel Ciprijani u Beogradu

TANJUG/ Sava Radovanović

Politika

Stiže poznati svetski restoran, a uskoro bi mogao i hotel Hotel Ciprijani u Beogradu

Podeli vest

Posle sastanka sa direktorom italijanske kompanije Đuzepeom Ciprijanijem, koji je juče razgovarao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićen, premijerka Srbije očekuje otvaranje restorana i izgradnju "Ćiprijani" hotela u srpskoj prestonici

Beograd bi u narednih nekoliko meseci mogao da dobije restoran, a kasnije i hotel čuvene italijanske kompanije "Ciprijani", izjavila je danas premijerka Srbije Ana Brnabić.

Ona je na TV Prva poručila da je jučerašnji sastanak s direktorom italijanske kompanije Ðuzepeom Čiprijanijem bio odličan i da je otvaranje restorana i hotela velika stvar za turizam, pogotovo jer je reč o jednom od lidera u oblasti ugostiteljstva i hotelijerstva.

Na pitanje šta je sa investitorima koji odlaze, premijerka kaže da je tokom čitavog kovid perioda samo jedan investitor otišao, što je, navodi, za Ginisovu knjigu rekorda.

- Taj investitor je delimično otišao zbog kovida, ne samo kod nas, nego na svetskom tržištu, ali pomoći ćemo tim ljudima da nađu novi posao - rekla je Brnabićeva i dodala da očekuje da će u narednih nekoliko nedelja biti potpisan prvi ugovor kao jedan od rezultata njene posete Njujorku.

U pitanju je jedna značajna IT kompanija koja dolazi iz SAD i otvara svoju kompaniju u Srbiji, navela je premijerka.

- Ali dolaze i druge kompanije - dodale je premijerka.
Minimalac više od 35.000 dinara


Kada je reč o minimalnoj ceni rada, ona kaže da će prisustvovati sednici Socijalno-ekonomskog saveta, kao i da je načelno doneta odluka da cena bude iznad 35.000.

Inače, predstavnici Ministarstva finansija predložili su da minimalna cena rada bude 35.012 dinara, s čim se predstavnici sindikata nisu saglasili, već ostali pri stavu da cena mora biti izjednačena sa minimalnom potrošačkom korpom - 39.000 dinara.

Premijerka je poručila da razume sindikate kao i poslodavce, ali i da je država značajan deo troškova preuzela na sebe.

- Gledaćemo da tako uradimo i ovaj put, ali ne deluje mi realno da može doći do 39.000 dinara - kaže Brnabić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija