• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mod.gov.rs

24.08.2021

14:34

BITKA NA CERU - POBEDA MALOG NARODA VELIKOG SRCA! Srpski vojnik je ponos i dika svakog srpskog ognjišta!

www.mod.gov.rs

Politika

BITKA NA CERU - POBEDA MALOG NARODA VELIKOG SRCA! Srpski vojnik je ponos i dika svakog srpskog ognjišta!

Podeli vest

Nebojša Stefanović poručio je danas povodom godišnjice završetka bitke na Ceru da je to bila prva pobeda saveznika u Prvom svetskom ratu i to pobeda koju je izvojevao mali narod velikog srca

- Na današnji dan sećamo se davne 1914. godine, kada je završena bitka na Ceru. Tih dana ceo svet se divio hrabrosti srpskih junaka i sjajnoj vojnoj taktici naših velikih vojskovođa, koja se i danas izučava na vojnim akademijama širom sveta. Bila je to prva pobeda saveznika u Prvom svetskom ratu, a izvojevao je mali narod velikog srca - rekao je ministar Stefanović.
 

Kako je istakao, srpska vojska bila je hrabra, istrajna i odlučna da neće ustuknuti ni korak pred austrougarskim osvajačem, jer je znala da brani svoja ognjišta i svoju otadžbinu.
 
- Bitka na Ceru nije bila obična bitka - vojnici su iza sebe videli svoje kuće, okućnice i imanja. Hrabro i časno pošli su u pobedu. Srpski vojnik ponos je i dika svakog srpskog ognjišta. Vojničko srce je ogromno, neustrašivo srce i ono kuca za slavu i čast otadžbine. Vaša dela su besmrtna. Slava junacima Cera! - rekao je Stefanović. 



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija