• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Ekipa Informera

30.08.2021

22:00

NARKO-ŠIPTARI! Ramuš traži od Rame da legalizuje kanabis!

Politika

NARKO-ŠIPTARI! Ramuš traži od Rame da legalizuje kanabis!

Podeli vest

Veoma je važno legalizovati narkotike u Albaniji, posebno one koji se sade, kao kanabis. Za to je potrebna hrabrost. Legalizujte, poručio je Ramuš Haradinaj albanskom premijeru Ediju Rami

Ramuš Haradinaj, "bivši kosovski premijer" i lider Alijanse za budućnost Kosova (AKB), traži od albanskog premijera Edija Rame da legalizuje kababis!


Haradinaj tvrdi da je kanabis jedan od velikih problema u Albaniji, čije je rešenje upravo legalizacija. To bi, ističe Haradinaj, "skinulo Albance sa mape zemalja narkotika", kako su trenutno označeni. Stručnjaci, međutim, ocenjuju da se iza ovog predloga krije namera da šiptarski narko-klanovi dobiju podršku države kako bi nesmetano nastavili da vode "biznis"!


Prema Haradinajevim rečima, Albanija bi legalizacijom kanabisa bila skinuta sa mape zemalja označenih kao "raj za narkotike".

Foto: Reuters

- Mislim da je veoma važno legalizovati narkotike u Albaniji, posebno one koji se sade, kao kanabis. Za to je potrebna hrabrost. Legalizujte. Napravite zakon za njihovo uzgajanje. Severna Makedonija je to učinila, koriste to za lekove. I drugi su to učinili. Hajde da uklonimo nas Albance sa njihove mape na kojoj smo zemlja narkotika. Zakon, transparentnost, budžet. Možda bismo očistili svoje ime kao Albanci - ističe Haradinaj, koji je dao intervjuu za ABC, dodajući da pod legalizacijom ne misli da se kanabis sadi kao pasulj.


- Trebalo bi da za to postoji pokriće, određeni privredni sektor u skladu sa zakonom. Ne treba drugima ostavljati teme koje se zloupotrebljavaju protiv Kosova i Albanije - naglašava Haradinaj.

Kontrola države

Severna Makedonija, Albanija i Kosovo su ogroman prostor na kojem uslovi odgovaraju za uzgoj marihuane, distribuciju bi kontrolisala država, a 600.000 Albanaca u zapadnoj Evropi predstavljalo bi logistiku
Marko Nicović, bivši šef policije

 


I dok se albanski premijer Edi Rama nije oglašavao ovim povodom, bivši šef policije i član Borda direktora međunarodne policije za borbu protiv narkomanije Marko Nicović kaže da se iza ovog predloga krije "dublja" ideja.

Foto: AP PHOTO

- Na taj način bi se uzgoj, proizvodnja, distribucija i transport kanabisa i marihuane stavili pod zaštitu države Albanije. Oni su u proteklih pet godina smenili tri ministra policije zbog saradnje sa kriminalcima i narko-kartelima, i sve to na pritisak SAD. Ništa se ne bi promenilo, samo bi se pogoršala situacija - upozorava Nicović, dodajući da je takozvana albanka jedna od najkvalitetnijih marihuana na svetu.

 

Nemački "Bild": Rama
narko-bos u Albaniji!

Kako smo već pisali, nemački "Bild" je još 2019. godine tvrdio da je Edi Rama novcem narko-mafije kupovao glasove i da je Albanija "glavni punkt za narkotike u Evropi". Tada su novinari objavili audio-snimke razgovora iz kojih je utvrđeno da je mafija vrbovala glasače za Raminu stranku neposredno pre izbora 2017. godine. Cela "šema" išla je tako što je Rama dozvoljavao narko-kartelima da uvoze drogu u Albaniju, da bi se potom prepakivala na Kosovu i odatle distribuirala u zapadnu Evropu. U taj "posao" bili su umešani i Ramuš Haradinaj i Hašim Tači.


- Sa Severnom Makedonijom, gde je marihuana već legalizovana pod pritiskom albanskog lobija, Albanija i Kosovo bi napravili ogroman prostor na kojem uslovi odgovaraju za uzgoj marihuane. Osim što bi ceo proces proizvodnje, distribucije i transporta kontrolisala država, najmanje 600.000 Albanaca koji žive u zapadnoj Evropi predstavljali bi logistiku za "raspoređivanje" droge u evropskim zemljama - objašnjava Nicović.


Pranje biznisa


Bivši operativac DB Božidar Spasić takođe ocenjuje da Haradinaj ovim kvazipolitičkim manevrom samo želi da legalizuje svoj "biznis".

Foto: Pixabay

 

Britanski "Gardijan": Albanci
preoteli kontrolu tržišta droge

Britanski "Gardijan" takođe je 2019. godine objavio da je albanska mafija, uglavnom sa Kosova i iz Albanije, potpuno preuzela tržište droge u Engleskoj. Prema tim navodima, Albanci su se direktno povezali sa kolumbijskom mafijom i kontrolišu nabavku, transport i distribuciju droge.
"Zbog toga je kokain koji stiže na ulice gradova Velike Britanije jeftiniji, čistiji i uvek ga ima", piše "Gardijan".


- Haradinaj je odavno u svemu tome. Čak 35 odsto uzgajivačnica marihuane i kabanisa u Albaniji drže ljudi sa Kosova koji su povezani sa Haradinajem i drugim visokim oficirima terorističke OVK. Oni misle da će se legalizacijom oprati prljavština nagomilana u Albaniji i na Kosovu i da će na taj način malo skrenuti pažnju sa sebe i nelegalnog biznisa - uveren je Spasić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Crna ovca

pre 2 godine

Budale oće da legalizuju umesto da se ugledaju na Srbiju!

Stojan

pre 2 godine

Video sam dokumentarni film o drogama i prevozu iz Kolumbije preko Albanije i Kosova i Metohije za Britaniju i EU. Bilione dollara Siptari zaradjuju. Nije ni cudo sto se ponasaju kao da je ceo svet njihov.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija