• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.08.2021

20:52

MALO KO ZNA, DA JE MILOŠEVIĆ GOSTOVAO U NAJGLEDANIJOJ AMERIČKOJ EMISIJI! Nekadašnji savetnik bivšeg predsednika SRJ otkrio SVE!

Politika

MALO KO ZNA, DA JE MILOŠEVIĆ GOSTOVAO U NAJGLEDANIJOJ AMERIČKOJ EMISIJI! Nekadašnji savetnik bivšeg predsednika SRJ otkrio SVE!

Podeli vest

Čuveni američki televizijski voditelj Leri King preminuo je početkom godine, a u memoarima koje je upravo objavio Kris Spirou, američki političar i nekadašnji savetnik delegacije SRJ u Dejtonu, otkriveno je kako je dogovoreno i realizovano gostovanje bivšeg jugoslovenskog predsednik Slobodana Miloševića krajem decembra 1994. u čuvenoj Kingovoj emisiji

Upravo je Spirou bio taj koji je ubedio Miloševića da gostuje u emisiji "Leri King lajv" na CNN.

Koliko je to bilo teško najbolje se vidi iz rečenice koju je uputio tadašnjem socijalisti i ambasadoru Milanu Milutunoviću - Milane, bilo je jebeno lakše dovesti predsednika Kartera u Beograd, nego navesti predsednika Miloševića da gostuje kod Lerija Kinga - rekao je.

S obzirom na vremensku razliku, uključenje Miloševića iz Beograda u pomenutu emisiju bilo je iza ponoći, a kako se sve odvijalo Spirou piše u memoarima "Put u Dejton u potrazi za mirom".

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

Slobodan Milošević

 

- U 02.15 bio sam u kabinetu predsednika Miloševića. Pet minuta kasnije, predsednik Milošević je stigao. "Zdravo Kris, druže moj. Za ovo sve si ti kriv, znaš. Što me dižu u ovaj nekršteni sat da bih gostovao u blesavom šou Lerija Kinga", rekao je predsednik Milošević sa poluosmehom gluve noći. "Samo se vi i dalje smešite, gospodine predsedniče. Za pola sata svet će vas gledati dok pričate svoju stranu priče. A vi imate dobru priču da ispričare - rekao sam predsedniku Miloševiću, sa osmehom iza kojeg se krilo da-samo-znate-kroz-šta-sam-ja-sve-prošao-da-bih-vas-ovde-video - napisao je Spirou u memoarima i dodao:

- Predsednik Milošević je u svoj kabinet pozvao mene, hadži Dragana Antića, izdavača najtiražnijih novina u Srbiji i generalnog direktora "Politike", Milorada Vučelića, jednog od lidera najveće stranke u Skupštini Srbije, koji je ujedno i generalni direktor srpske televizije, i ambasadora Milutinovića.

Foto: Printscreen You Tube Team Coco

Lari King

 

Razgovarali smo o emisiji "Leri King lajv" tokom 20 minuta. Odradio sam "trening" sa predsednikom Miloševićem o standardnom ponašanju prilikom pojavljivanja na američkoj televiziji.

Naglasio sam mu da bude smiren

 

Naglasio sam mu da bude smiren,kao što uvek i jeste, da bude direktan, kao što uvek i jeste, i da gleda direktno u kameru.

Zaključak Spiroua jeste da je Milošević bio odličan u emisiji, a Leri King fer, jer kakMALO KO ZNAo je naveo, Milošević se nije kajao što je gostovao.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tata

pre 2 godine

Milosevic je otac genocida, odavno niste pisali o kasapinu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija