• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.09.2021

17:24

KAD SE ŠIPTARI PRAVDAJU GOVOROM MRŽNJE, ONDA STVARNO... Oglasila se Priština sramnim obrazloženjem za zabranu ulaska Petkoviću na KiM!

Politika

KAD SE ŠIPTARI PRAVDAJU GOVOROM MRŽNJE, ONDA STVARNO... Oglasila se Priština sramnim obrazloženjem za zabranu ulaska Petkoviću na KiM!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova i dijaspore privremenih prištinskih institucija saopštilo je da je direktoru Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petru Petkoviću zabranjen ulazak na KiM jer je, kako tvrdi, u više navrata koristio govor mržnje

Iz tog ministarstva tvrde da je Petković tokom poslednje tri posete KiM "otvoreno koristio govor mržnje i huškački jezik" što je, kako navode, kulminiralo tokom poslednje posete severnom delu Kosovske Mitrovice.

Tvrde i da Petković nije najavio tu posetu Prištini.

U saopštenju dodaju da je Petković, kao direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije i glavni pregovarač Beograda u dijalogu sa Prištinom, "garantovao da će njegove posete Kosovu biti organizovane i da će izbegavati provokacije i eventualne izjave koje podstiču na mržnju".

Iz ministarstva napominju da je samo Petkoviću zabranjen ulazak na KiM danas i sutra, dok je ostatku delegacije omogućen ulazak.

Kancelarija za KiM ranije danas je saopštila da su vlasti privremenih institucija u Prištini zabranile Petkoviću da poseti južnu srpsku pokrajinu, što je treća po redu zabrana Prištine glavnom srpskom pregovaraču u tehničkom dijalogu.

Petković je danas i sutra trebalo da boravi na KiM i obiđe nekoliko privrednih subjekata gde je država Srbija obezbedila nova radna mesta, kao i da poseti više socijalno ugroženih porodica i uruči pomoć, saopštila je Kancelarija za KiM.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 2 godine

Zato se naš predsednik zalaže za Balkansku uniju sa Albancima, Šiptarima. Juče Vam valja Rama i palačinke a danas ne valja.

Dogodine u Kabulu

pre 2 godine

Izgleda da samo Srbima nije jasno da je Republika Kosovo već 14 godina nezavistna država, a bilo ko iz Srbije ne sme da predje granicu Kosova bez dozvole Kosovske vlade u Prištini! Ako Srbija prizna Kosovo, rešit će se ratovi na Balkanu, otvorit će se granice, svi će moći slobodno da putuju i trguju!

Jovo

pre 2 godine

Zabranite im prolazak kroz Srbiju, neka idu preko montenegra na magarcu.

PRIŠTINA CRTA METU NA ČELU SRBIMA, NAJNOVIJI NAPAD TO DOKAZUJE! Kancelarija za KiM: Sve ovo je refleksija neodgovornih poruka prištinskih političara!
Politika

PRIŠTINA CRTA METU NA ČELU SRBIMA, NAJNOVIJI NAPAD TO DOKAZUJE! Kancelarija za KiM: Sve ovo je refleksija neodgovornih poruka prištinskih političara!

Napad na srpskog mladića u Bošnjačkoj mahali, kao i serija sličnih incidenata kojima su Srbi na prostoru Kosova i Metohije izloženi od početka godine, refleksija su neodgovornih poruka i postupaka političara iz Prištine koji podstiču netrpeljivost prema našem narodu i Srbima crtaju metu na čelu, saopštila je danas Kancelarija za KiM

17.08.2021

17:29

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija