• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2021

07:43

VUČIĆ ZA AUSTRIJSKU DRŽAVNU TELEVIZIJU: Želimo u EU, ali nećemo kvariti odnose sa Rusijom i Kinom!

Tanjug

Politika

VUČIĆ ZA AUSTRIJSKU DRŽAVNU TELEVIZIJU: Želimo u EU, ali nećemo kvariti odnose sa Rusijom i Kinom!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, u intervjuu austrijskoj državnoj televiziji ORF, da Srbija želi da postane članica EU, ali da neće zbog toga kvariti odnose sa Rusijom i Kinom


Upitan za evropski put Srbije, Vučić je rekao da zna da ne zavisi sve od nas.

"Na nedavnom sastanku šefova diplomatija konstatovano je da je Srbija napredovala i po pitanju vladavine prava. Za nas je važno da smo iskreno na evropskom putu", poručio je on.

ORF je ukazao da se u Srbiji održavaju ekološki protesti, da se pojedini građani protive Rio Tintu I da je gorela deponija u Vinči, a predsednik Srbije ukazao je da u okviru "Programa 2025" postoji čitav niz projekata iz ove oblasti.


Naveo je da će više od 120 opština biti priključeno na kanalizaciju.

"Za Austriju je to možda nezamislivo, ali čak jedna trećina Beograda nema kanalizaciju. U svim gradovima ćemo ugraditi prečišćivače otpadnih voda, i uklonićemo azbestne cevi u vodovodu. Sve to ćemo učiniti, ali neću učestvovati u deindustrijalizaciji Srbije", poručio je on.

Kada je reč o vakcinaciji, ORF konstatuje da je Srbija bila prva po raspoloživosti vakcina, ali da je već mesecima suočena sa protivljenjem vaknaciji.

"To je očigledno univerzalni problem, a ne samo problem jedne zemlje. Zašto je to tako, ne razumem. Ali, teorije zavere i negativne poruke prolaze očigledno bolje nego pozitivne. Uzrok su i društvene mreže, ali i činjenica da ljudi svoje slobode vide u neozbiljnim stavovima", zaključio je predsednik Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sofija

pre 2 godine

Чињеница да су пробелеми са канализацијом наслеђене и да се не могу решити преко ноћи али ова власт се труди за разлику од претходне жуте

Olja M

pre 2 godine

Medjunarodni odnosi su najefikasniji kad se ostvaruju visestrano i uticaj stranih faktora u Srbiji je izbalansirsniji kad imamo dobru protivtezu Zapadu.

VolimTESofija

pre 2 godine

E Sofija evo I od mene aplauz "klap, klap"..ti neces u ovom sistemu ostati gladna..zivis u zlatnom vremenu blago tebi

Laki

pre 2 godine

Evropski put Srbije nikada nije doveden u pitanje ali malo razumevanja od strane EU i zelje da se EU ponovo prosiri ne bi bili na odmet.

Dixi

pre 2 godine

20 godina nas drze na uzici i ne pokazuju nikakvu iskrenu volju da nas prime u punopravno clanstvo. Ni nas ni druge drzave koje su u procesu pregovora.

Zeleni

pre 2 godine

Insistiranjem da uvedemo sankcije Rusiji je potpuno pogresno. Sto se Kine tice, pa EU drzave stalno jacaju saradnju sa njom.

Nikola

pre 2 godine

Nece nasa drzava kvariti ni sa kim odnose vec ce samo gledati svoj interes i interes svoga naroda.

Nena

pre 2 godine

Ulazak u Evropsku Uniju za našu zemlju znači da možemo još više da napredujemo na ekonomskom polju , odnosi sa Rusijom i Kinom su takodje jako važni i ostaćemo kao.i do sada u bratskim odnosima sa obe zemlje,nadamo se da je to u redu!

Grada

pre 2 godine

Rusi i Kinezi su nam dosta pomogli u prethodnom periodu. Hvala im.

Jelena

pre 2 godine

Vučić je sve što je mogao popravio šta su uradili prethodni... Ali ima još tu da se radi, ali verujem u predsednika jer on šta god da obeća ispuni.

Dragan

pre 2 godine

Kada je borba za KIM u pitanju jedino je Rusija uz Srbiju i štiti nas da nam ne otmu srpsku teritoriju pa samo lud bi kvario odnose sa njima.

Aki

pre 2 godine

Srbija vodi mudru spoljnu politiku. Zeli u EU ali po cenu da narusi odnose sa Rusijom i Kinom.

Sandra

pre 2 godine

Srbiji je uvek bio cilj da sa svima gradi dobre odnose tako da ni sa kim ih neće kvariti.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija