• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.09.2021

13:40

PALMA : ŠTO PRE DONETI ZAKON O PROIZVOĐAČIMA I ZAŠTITI DOMAĆE PROIZVOĐAČE

Tanjug

Politika

PALMA : ŠTO PRE DONETI ZAKON O PROIZVOĐAČIMA I ZAŠTITI DOMAĆE PROIZVOĐAČE

Podeli vest

Skupština Srbije mora što pre da donese Zakon o proizvođačima, jer bez proizvođača nema ni potrošača, rekao je danas predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma govoreći u parlamentu o Predlogu zakona o zaštiti potrošača

 

- Mi danas zbog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji je bivša vlast potpisala još 2008. godine, imamo situaciju da neke države izvoze u Srbiju šta god hoće i koliko hoće i prave konkurenciju domaćem proizvođaču. Zbog toga naši poljoprivredni proizvođači imaju veliku razliku u ceni, od njihove proizvođačke cene, do one u marketima i kasapnicama. Dalje, ko štiti poljoprivrednog prozivođača kada je u pitanju neka semenska jedinica, kada proizvođač ne dobije kvalitet koji piše na kesi ili džaku tog semenskog prozivođača. Mi iz Jedinstvene Srbije smatramo da moramo da čuvamo i štitimo selo. U Evropskoj uniji ne mogu da proizvode šta hoće i koliko hoće jer postoje kvote. Ako Evropska unija na taj način reguliše proizvodnju i tržište, onda to može i Srbija, na način da velikim marketima kažemo da na policima mora biti toliko i toliko procenata domaće robe, a ne kao danas da je 80 posto robe iz uvoza - rekao je Marković i dodao:

- Ako može Evropska unija, zašto mi to ne možemo u našoj zemlji. Isto tako da štitimo sve ostale domaće proizvođače, ne samo poljoprivredne. Ko je u trgovini potrošač, kada imate dva trgovca, pa jedan kupuje od proizvođača i proda drugom trgovcu? Zato moramo da donesemo Zakon o proizvođačima, mi moramo da vidimo kako da zaštitimo nas. Država Srbija, predsednik Srbije i Vlada Srbije su učinili da Srbija danas više ne zavisi od nikoga nego sama od sebe. Među najboljima smo u svetu po rastu BDP, a dinar je stabilan već 10 godina, što daje ekonomsku sigurnost i stabilnost i zato smatram da su se sada, pod ovim državnim rukovodstvom stekli uslovi i za Zakon o proizvođačima, odnosno Zakon o zašitit domaćih proizvođača - rekao je Marković. 

VAKCINACIJA JE PRIROITET SVIH PRIRIOTETA 

- Država Srbija je pre svih, pa čak i pre najmoćnije evropske sile Nemačke obezbedila za svoje građane 4 vrste vakcina . Ali mi danas imamo tek 50 i nešto posto vakcinisanih. I to je tema svih tema i prioritet svih prioriteta. Samo vakcinacijom možemo da zaštitimo zdravlje naših ljudi, naše porodice, privredu i proizvođače i potrošače. Svako od nas svakog dana i gde god da se nađe mora da kaže “vakcinacija, vakcinacija i vakcinacija”. I to što će da kažu oni izdajnici Dragan Đilas, Vuk Jeremić i Đilasova radnica Marinika Tepić i njihovih 20 do 30 ljudi, baš nas briga za to. Život nema cenu. Šta vredi što je država nabavila vakcine, napravila kliničke centre, adaptirala bolnice, domove zdravlja i obezbedila sve kao malo koja država na svetu, ako jedan broj građana neće da se vakciniše. I svi mi, nas 250 poslanika, kada nisu sednice parlamenta, petkom, subotom i nedeljom treba da idemo po celoj Srbiji sa samo jednom porukom “vakcinišite se ljudi” i da zamolimo one koji nisu vakcnisani da se vakcinišu. Mi smo narodni poslanici. Samo ime nam govori šta treba da radimo i da se bavimo svim životnim temama. Svi narodni poslanici moraju da budu vakcinisani. Ja se zalažem i da u ugostiteljske objekte mogu da uđu samo vakcinisani i neka se ljute oni što slušaju - rekao je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Prvi put se desilo da dve države EU otvoreno stanu na stranu Srbije! Afričko-azijske države treba da informišemo o pravom stanju stvari na KiM! /video/
Politika

Prvi put se desilo da dve države EU otvoreno stanu na stranu Srbije! Afričko-azijske države treba da informišemo o pravom stanju stvari na KiM! /video/

“Čuli smo od predsednika Srbije da se nekima u Evropskoj uniji nije dopala ideja “Otvoreni Balkan”, ali prvi put se desilo da dve države, članice Evropske unije, otvoreno podržavaju Srbiju i to ne samo deklarativno, nego svim sredstvima, a to su Mađarska i Češka, izjavio je gostujući na televiziji Pink predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma

02.09.2021

12:36

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija