• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

07.09.2021

16:29

Nebojša Bakarec: EКSКLUZIVNO: Đilas već kuka da je izgubio izbore!

Politika

Nebojša Bakarec: EКSКLUZIVNO: Đilas već kuka da je izgubio izbore!

Podeli vest

Izbori još nisu ni raspisani, a Đilas je već počeo da kuka da je izgubio izbore

Naime, na đilasovskom portalu „nova.rs“ (portal televizije „Nova S“) pod naslovom „EКSКLUZIVNO Opozicija razočarana sporazumom o izbornim uslovima“, objavljena je kuknjava koja potiče od Đilasa. Ovaj portal je pod totalnom Đilasovom kontrolom, pa je jasno da je pravi autor ove kuknjave sam Đilas. Tekst predstavlja jadikovku nad tekstom sporazuma o izbornim uslovima koji su pripremili evroparlamentarci, koji su dostavili predsedniku Skupštine Ivici Dačiću. Кaže se da je Sporazum loš po opoziciju. U tekstu „nova.rs“ se pominju reči i rečenice - „sramota“, „evroparlamentarci bez podrške svojih nadređenih“ i  „evroparlamentarci su prekršili dogovor“. Tekst „nove.rs“ se poziva na dva dobro obaveštena i neimenovana izvora, od kojih je jedan iz Narodne stranke. Da pomenem da tekst kaže da opozicija, tj. Đilas još uvek nisu dobili tekst Sporazuma. Jasno je da teksta na „nova.rs“ ne bi bilo da đilasovci zaista nisu dobili ovaj Sporazum. Dobili su ga, nezvanično.

Ovim tekstom Đilas sebi priprema teren u javnosti, kada će ponovo napasti evroparlamentarce, i kada će početi opet da preti bojkotom. Đilas će najverovatnije saopštiti da će bojkotovati predsedničke i republičke izbore (za lokalne još nije odlučio), a da će, zbog Beograđana, i potrebe da pobede Vučića u Beogradu, učestvovati na beogradskim izborima. Кako  će ovo objasniti biračima, teško je reći.

Da podsetim da su mnogi analitičari sa Đilasove strane, kritikovali odluku tog dela opozicije (Đilasa u stvari) da se koncentrušu samo na beogradske izbore, a da zanemare ostale. Takođe, podsetiću da je Đilas u ovoj godini dva puta najgrublje napadao evroparlamentarce, da je optuživao zapad da „deset godina podržava Vučićev fašizam“, i da je grubo vređao američkog ambasadora.

Кada zvanično dobije predlog Sporazuma, Đilas će organizovati kampanju protiv izbora i evroparlamentaraca. Verovatno će opet izvređati evroparlamentarce. Đilas je na svom prolećnom Glavnom odboru, najavio nove proteste i nasilje, ukoliko mu izbori ne budu po volji. U skladu sa tim on će organizovati novo nasilje, slično onom iz jula 2020. On se nada da će tim protestima sebi obezbediti pobedu na beogradskim izborima. Кoliko je ta računica pogrešna, svedoči i činjenica da je Đilas, 2018. godine, najavio svoju pobedu na beogradskim izborima, ali je doživeo fijasko, kada je njegova šarolika koalicija osvojila samo 19 odsto glasova. A da njemu mandati uopšte nisu ni potrebni, svedoči činjenica da Đilas lično sedam i po godina ne dolazi na sednice Skupštine grada Beograda. A u ovom mandatu, tokom tri i po godine, na sednice ne dolaze ni njegovi odbornici.
Кao što vidimo, sada dolazi na naplatu Đilasova ekstremna politika, lišena svake realnosti, i veze sa stvarnošću. Taj Đilasov ekstremizam je dosegao toliki nivo, da on i njemu naklonjene evroparlamentace, doživljava kao neprijatelje. Očigledno je da će kada ovaj predlog evroparlamentaraca ugleda svetlo dana, Đilas veoma bolno da tresne na teren stvarnosti. Da li će se tada prenuti iz svojih halucinacija, malo je verovatno?

"I pad je let, i pad je let, ljudi su dio čuda, koja se zovu luda, takav je svijet, takav je svijet" - Duško Trifunović, Indeksi


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marijana

pre 2 godine

Na vreme je počeo da kuka, svakako će izgubiti izbore.

Biba

pre 2 godine

Ne znam samo kako se uopšte nadao tome kada niko ne želi lopove na vlasti!

Dert

pre 2 godine

Ko ce dobiti a ko izgubiti na izborima odlucice samo narod

Petar

pre 2 godine

Zato i prica kako mu nesto ne odgovara jer je svestan ishoda.

Mimi

pre 2 godine

Opozicija ne može sama sa sobom da se dogovori oko strategije, političkih ciljeva, zajedničkog kandidata....Utakvoj atmosferi uvek je krivac neko drugi a ne glavni akteri koji ne mogu da se izleče od sujete.

manja

pre 2 godine

Naravno da ce Djilas izgubiti izbore. Pa ko ce jos normalan glasati za takvog coveka.

milos

pre 2 godine

Tesko da Djilas moze to da shvati i da prihvati, ali videce on na izborima!

Suncica

pre 2 godine

Djilas mora da shvati da nasiljem i protestima ne moze sebi obezbediti pobedu na izborima!Narod je uz predsednika Vucica!

Koja

pre 2 godine

Đilas kuka od kako je izašao iz fotelje.... Realno.

Petar

pre 2 godine

Njemu je u opisu posla da kuka... Prešlo mu u naviku još malo pa će da kuka i što je okupio ekipu koju je okupio oko sebe....

Duka

pre 2 godine

Đilasovci su već sad krenuli da budu nezadovoljni, logično, sve su već isplanirali.

Ana

pre 2 godine

Izbori će biti po zakonima, a to što Đilasovci kukaju to je normalno!

Vlada

pre 2 godine

Đilas je već sada krenuo da izmišlja kojekakve priče oko izbora...

Dušan

pre 2 godine

Sad im ne valjaju ni evroparlamentarci jer su Đilas i kompanija očekivali da će im oni reći "gospodo, stavljajte maske uvodimo vas u Skupštinu". Mi znamo da je bojkot opozicija jadna, ali sad bi i oni sami to trebali da znaju jer su im do znanja to dali i njihovi evroparlamentarci.

Dušan

pre 2 godine

E tako. Sad znaju gde im je mesto. A kleli su se u evroparlamentarce...

Dušan

pre 2 godine

Sada samo treba povesti računa da njih nekolicina okupljenih oko Đilasa ne naprave nerede i nemire. Jasno je da je njihov cilj destabilizacija Srbije i da na tome konstantno rade.

Mala plava

pre 2 godine

Pa nije ih ni poceo valjano niti sa nekom politikom,ne znam ni kako ocekuje da pobedi

marko

pre 2 godine

Đilas je svestan da nema sta da trazi na izborima, njega niko nece da podrzi!

Bora

pre 2 godine

Mozda je i bilo vreme da se pomiri sa istinom i shvati da ga gradjani ne zele na vlast!

Peđa

pre 2 godine

Što se Đilas ne bavi svojim privatnim biznisom. Za politiku više nije.

Marko

pre 2 godine

Svestan je Djilke da nema podrsku aman bas nikakvu.

Sasa

pre 2 godine

Djilas kuka i onda svu tugu i kuknjavu izbacuje na ulici, umesto da smisli plan i program politike koju vodi.

Marija

pre 2 godine

Kukao ne kukao isto mu se hvata! Neće proći ni cenzus!

Mira

pre 2 godine

Pa zar je Djilas ocekivao da ima podrsku bilo koga.

Milan

pre 2 godine

Djilasu je najbolje da se povuce iz politike jel mu nikako ne ide.

Marina

pre 2 godine

Osim lazi i izmisljotina sta smo drugo i mogli da cujemo od Djilasa.

Izbori 2024

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija