• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.09.2021

14:00

TERORISTI JAČAJU, ALI I MI! Ambasador SAD Godfri o godišnjici stravičnog napada u Njujorku

Tanjug/Miloš Milivojević

Politika

TERORISTI JAČAJU, ALI I MI! Ambasador SAD Godfri o godišnjici stravičnog napada u Njujorku

Podeli vest

Ambasador SAD Entoni Gotfri izjavio je da je teroristički napad na SAD promenio sve, posebno pristup borbi protiv tog globalnog problema, koji je danas zasnovan na parterstvu a što je upravo razlog zašto su SAD ponosne na saradnju i umrežavanje sa institucijama Srbije

- Posle 11. septembra sve se promenilo, a prošlo je 20 godina od toga dana. Terorizam je ojačao, ali smo ojačali i mi. Pristup koji danas primenjujemo u borbi protiv terorizma je promenjen i zasniva se na izgradnji parterstava i mreže za borbu protiv terozima - rekao je Godfri.

Ambasador je naglasio da bi svi želeli da kažemo da se tako nešto neće ponoviti ali da to nije slučaj.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Ambasador SAD Entoni Godfri dobrovoljno dao krv
Ambasador Godfri dao krv

- I zato treba da budemo spremni i da delimo odgovornost - rekao je Godfi nakon dobrovoljnog davanja krvi, u akciji kojom ambasada SAD zajedno sa Crvenim krstom Srbije obeležava 11 put sećanje na 11. septembar 2001. godine kada je u terorističkom napadu stradalo više od 3.000 ljudi.


Ambasador je dodao da je zadovoljan što Vlada Srbije problem uzima veoma ozbiljno i preduzma potrebne mere a da pri tom ne ograničava ljudske slobode.

- Veoma smo ponosni na partnerstvo i umrežavanje koje smo ostvarili sa institucijama u Srbiji, takođe i u izgradnji jače saradnje obaveštajne i na vojnom planu - rekao je Godfri i dodao da je ponosan i na to što će sledeće nedelje biti održana zajednička vojna vežba u Nišu.

Takođe, oni koji vode Srbiju svesni su značaja tog partnerstva, rekao je ambasador i izrazio zahvalnost parlamentu, predsedniku Ivici Dačiću i Kongresu srpsko-američkog prijateljstva što su u Domu Narodne skupštine danas obeležile ovaj dan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija