• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

11.09.2021

10:36

"POSETA 'KRALJICE EVROPE' VELIKO PRIZNANJE I ČAST ZA SRBIJU!"

Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Politika

"POSETA 'KRALJICE EVROPE' VELIKO PRIZNANJE I ČAST ZA SRBIJU!"

Podeli vest

Poseta nemačke kancelarke Angele Merkel, koja je "kraljica Evrope", velika je čast za Srbiju, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić

Brnabić je za TV Pink rekla da će se videti sa kojom porukom dolazi, ali činjenica da u posetu Srbiji dolazi na kraju svog mandata, kao i dužina ostanka, te pažnja koju poklanja našoj zemlji, dovoljna je poruka sama za sebe.

"Ne mislim da smo ikada dobili takvo priznanje u svetskim razmerama. Dolazi nam ''kraljica Evrope''. Ostaće ona to još dugo, dugo nakon što ne bude kancelarka. Napravila je takvu zaoštavštinu da dugo nećemo videti u Evropi, ali i svetu takvog lidera", kazala je ona.

Istakla je da je Merkel zasigurno među top tri svetska lidera i to će i ostati nakon mandata.

"To što ona poklanja toliko pažnje Srbiji dovoljno govori gde smo mi danas, šta smo sve radili od kada je Aleksandar Vučić postao premijer i posle predsednik kako je vodio spoljnu politiku. To je veliko priznanje za Srbiju i lično ću joj na tom gestu zahvaliti", najavila je Brnabić.

Ona je, takođe, ocenila da, za kraj meseca planirana, poseta predsednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen predstavlja važan signal gde smo danas i kako se kotiramo.

Ponovila je da je tada planirano potpisivanje ugovora za deonicu autoputa, koji će na početku biti u poluprofilu, Niš-Merdare-Priština. Prema njenim rečima ova deonica kroz centralnu Srbiju je izuzetno značajna za Prokuplje, Kuršumliju i druga mesta.

"Meni je posebno drago zbog Kuršumlije, jer je ona u zapećku, a jedna je od najlepših opština sa Ðavoljom Varoši. Njima će ''sinuti'' kada dođe put", naglasila je Brnabić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stevi7_

pre 2 godine

DA LI ĆE "KRALJICA EUROPE",BAKICA ANGEL, BITI ODVEDENA I NA NAJVEĆU SRAMOTU,ZLOČIN NJEMAČKE U KRAGUJEVAC,U KOJEM JE NA ULAZU U GRAD BIO NATPIS: "NJEMCIMA ULAZ STROGO ZABRANJEN"?! BAKICA SRBIJI DONOSI JASNU PORUKU.GRANICE NA BALKANU SE NE MOGU PREKRAJATI I SRBIJA MORA PRIZNATI NEZAVISNOST KOSOVA! KADA ĆE TE TO OBJAVITI? DA LI TEK,KADA ĐILAS DOĐE NA VLAST,KAO VAŠ NOVI VLASNIK I GLAVNI UREDNIK...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija