• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.09.2021

19:43

NAŠE DVE DRŽAVE SU TESNO POVEZANE! LIČNI ODNOSI SU NAM ZASNOVANI NA POVERENJU!

Marko Đoković

Politika

NAŠE DVE DRŽAVE SU TESNO POVEZANE! LIČNI ODNOSI SU NAM ZASNOVANI NA POVERENJU!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel istakla je danas u Beogradu da su odnosi dve zemlje zasnovani na saradnji i poverenj

Merkelova je, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa predsednikom Vučićem, rekla da joj je drago što je mogla još jednom posetiti Srbiju.

- Drago mi je da sam danas došla u Srbiju. Godinama sarađujemo i postigli smo niz rezultataKroz godine naše saradnje uspostavili smo otvoren odnos pun poverenja. Na tom putu smo postigli ceo niz rezultata bez obzira što je pred Srbijom i celim regionom još dug put do članstva u EU, što je naš zajednički cilj - podvukla je ona.

Ukazala je da su dve države tesno povezane i dodala da je imala priliku da, kroz zbirku istorijskih dokumenata koje je videla u Beogradu, spozna da su nemačko-srpski odnosi uspostavljeni davno u oblastima ekonomije, kulturi i politici.

Istakla je da, što se tiče ekonomske saradnje, dve države imaju uspešnu „priču“ iza sebe.

U svom obraćanju medijima posebno je ukazala na 80-tu godišnjicu napada Vermahta na Jugoslaviju.

S tim u vezi je najavila pola miliona evra koje će Nemačka dati za obnovu, ističući da je to važan signal pomirenja i sećanja na događaje, što je važno i za region.

Izrazila je zadovoljstvo što predstoji zaključivanje više bilateralnih sporazuma.

Prenela je da je sa predsednikom Vučićem razgovarala i o unutrašnjo-političkim pitanjima, kao i potrebi daljeg sprovođenja reformi, te i naglasila neophodnost otvaranja daljih pristupnih poglavlja.

Ukazala je da važnu ulogu u procesu približavanja EU ima Berlinski proces, te izrazila zadovoljstvo što se već vide rezultati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BGD

pre 2 godine

PROKLETA NEMACKA JE UNISTILA YU I SRBIJU 90TIH..NEKA VAM SE SVO VASE ZLO VRATI NEKA TI SE ZATRE SEME I PLEME NEKA NEMACKI NAROD POSTANE RUGLO NARODIMA

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija