• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.09.2021

15:28

NEBOJŠA BAKAREC: Ko je Vučiću radio o glavi?

Politika

NEBOJŠA BAKAREC: Ko je Vučiću radio o glavi?

Podeli vest

(Saša Janković svedoči kako su mu ambasadori najavljivali da će Vučiću da otkaže srce...) Posle intervjua Saše Jankovića televiziji „Nova S“ 13.09.2021., više se ne postavlja pitanje da li je neko radio o glavi predsedniku ili premijeru Vučiću, već se postavlja pitanje KO JE TO RADIO? Posle svedočenja Saše Jankovića u pomenutom intervjuu, postalo je nesumnjivo jasno da su strani krugovi (ambasadori) i „stratezi“ i pojedini iz opozicije, radili o glavi, tada premijeru Vučiću, pre i u toku predsedničke kampanje 2017. godine, i sigurno i na početku Vučićevog predsedničkog mandata. I to samo kroz prizmu svedočenja Saše Jankovića koje se jasno, odnosi na period 2016.-2017. U narednim godinama su Vučiću o glavi radili i neki novi ljudi, rekao je narodni poslanik SNS Nebojša Bakarec. Njegov tekst prenosimo u celosti

Saša Janković jasno svedoči o tome kako su mu ambasadori, opozicionari i stratezi, savetovali da se Vučiću podvuče pod kožu, da sarađuje sa njim, da bi ga onda uz njihovu pomoć iznutra rušio. Janković svedoči da su mu savetovali da se tako osvaja vlast i da su ga pitali sa kim u SNS bi mogao da sarađuje? Janković kaže da su mu paralelno da tim savetima i pitanjima, najavljivali da bi Vučiću moglo da otkaže srce, jer, kako su govorili ambasadori i stratezi, „nešto mu nije ok srce“. Dragoceno svedočanstvo. Sad je jasno da su Vučiću radili o glavi, i da mu i danas rade o glavi!

Neću mnogo govoriti o makijavelizmu u politici. Saša Janković sam kaže da su mu ambasadori, opozicionari i stratezi, savetovali najnemoralnije i najpodlije stvari – zbog toga što se po njima, tako dolazi na vlast. Ovo objašnjava ranije ponašanje Saše Radulovića (bio ministar u vladi SNS), ali i nekih iz SNS.

Da pogledamo ko su bili ključni ambasadori zapadnih država u to vreme. Ambasador SAD  je bio Kajl Skot, koji nije krio svoje afinitete prema opoziciji ni 2016., ni 2017. godine, i koji nije krio svoja neslaganja sa vlašću Srbije. Ambasador Velike Britanije je bio Denis Kif koji je otvoreno iskazivao svoja neslaganja sa vlastima Srbije. Ambasadori Francuske su bili Kristin Moro (2014.–2017.) i Frederik Mondolini (2017.—2019.). Ambasador Nemačke je bio Aksel Ditman. Ambasador pri Delegaciji Evropske unije je bio Majkl Devenport, od 2013. – do jula 2017.

Lideri stranaka „antivučićevske“ opozicije u to vreme (2016. i 2017.) su bili Bojan Pajtić, Dragan Šutanovac, Saša Radulović, Vuk Jeremić, Sanda Rašković Ivić i Boško Obradović.

Ko su bili Jankovićevi „stratezi“ neka kaže sam Janković? Članovi predsedništva PSG u to doba su bili Srđan Škoro, Goran Marković, Dušan Teodorović i Aida Ćorović. Veliki uticaj na Jankovića su imali i članovi PSG, tadašnja poslanica Marinka Tepić, koja se nije odvajala od Jankovića, advokat Božo Prelević, sudija Zoran Ivošević, novinarka Biljana Lukić i general Sreto Malinović.

Spojite većinu ovih imena sa svedočenjem Saše Jankovića i sve će vam biti jasno. Ne kažem da su svi ovi ljudi radili o glavi Vučiću. To ko jeste treba da utvrde nadležni organi. Saša Janković im je dao razlog za postupanje, i sam postao dragoceni svedok.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija