• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.09.2021

17:24

DOKTORAT ĆE BITI VRAĆEN SINIŠI MALOM! Dekan FON potvrdio da rad nije plagijat!

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

DOKTORAT ĆE BITI VRAĆEN SINIŠI MALOM! Dekan FON potvrdio da rad nije plagijat!

Podeli vest

Dekan Fakulteta organizacionih nauka Milija Suknović izrekao je meru javne osude ministru finansija Siniši Malom zbog određenih tehničkih nedostataka u radu

Dakle dekan je potvrdio da nije u pitanju plagijat već da su u pitanju odredjeni tehnički nedostaci te je izrekao ovu meru koja je inače najstroža za pomenuti nedostatak. Kao što je i ministar tvrdio u pitanju nije plagijat te je dekan de facto poništio odluku senata kojim je oduzeta doktorska titula. I

Inače analiza je pokazala da 90% doktorskih radova ima nedostataka tehničke prirode kao što je i tvrdio ministar Mali. Na ovu odluku ima prava samo ministar Mali jer je izrečena drakonska kazna tj. najstroža kazna koja svakako nije oduzimanje doktorske titule.

Kako nezvanično saznajemo ministar mali će pokrenuti upravni sud protiv odluke senata kojim je odbijen predlog za ponavljanja rektorke jer je sada i više nego jasno da će taj zahtev boti usvojen.

Pravni eksperti koji su analizirali navedeni slučaj su šokirani postupkom koji je vodjen pred fON-om ali posebno odlukama Senata i dele mišljenje da će ministru Malom biti sigurno vraćen doktorat.

Ukoliko se zanemari činjenica da se primenjuju pravilnici koji imaju retroaktivno važenje, suprotno Ustavu RS, onda se ne može zanemariti da je i u ovom očigledno manjkavom postupku utvrdjeno da sam rad nije takav da je moguće da se ministru Siniši Malom oduzme titula doktora nauka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Pera

pre 2 godine

Ova vest prosto nije tačna. Ministar Mali je plagijator.

Sramite se lopovi

pre 2 godine

Onakve uspehe FON ste zrtvovali zbog ove lopurde? Sramite se! Rad o secernoj trski u srbiji? Hahahahahaha!!!! Svi znamo da je lopov, i uporno se brani ukradeno?! Hahahahah!!!! Neverovatno! Gradice se zatvori po Srbiji, uskoro! Ako Bog da! Nadam se da ce i Hag deo zbrinuti... Zivim za taj dan!

milankukic

pre 2 godine

sad je na potezu gospođa Popović da se javno preko sredstava informisanja i svih televizija izvine ministru Malom jer je ona vodila hajku protivu ministra i da kaže sa kojim razlogom i pod ćijim nagovoru je to radila jer se obrukala što kaže naš narod za sve pare

bistar je ovaj vučićev mali

pre 2 godine

Ono kad ti je najbolji ortak predsednik države. Sve može da se sredi!

Deki

pre 2 godine

TEBI koji odobravaš ove komentare. Pa kolika ti je plata pa si prihvatio da radiš u ovom mulju, pd čega ti je obraz imaš li porodicu, decu pa si pristao da radiš u ovoj propagandi, pa nesretni čoveče toliko je posla na tržištu zašto bi iko sa dva grama mozga prihvatao ovakva poniženja. Kako se jbt pogledaš u ogledalo svakog dana, a da te nije sramota. Ovo je nesretni čoveče de facto 100000% POTVRDA da je doktorat LAŽAN! Nema gore opcije po ministra od ove, nema strožije mere, nema većeg dokaza od ovoga. A sada pročitaj naslov koji ste objavili pa se ujutro pogledaj u ogeldalo, a da ne pocrveniš. Nije sve u parama, mnogo je važniji obraz.

Muzičar

pre 2 godine

Tako je. Doktor je u svojoj disertaciji naveo d će prosečne zarade do kraja godine iznositi oko 600 evra, da bi danas izašao sa tačnom cifrom od 618 evra. Nedostatak vredan opomene !!! Kakav plagijat ? Čovek malo pogrešio, nije ni sam očekivao da ćemo nadmašiti sve u regionu, čak i sami sebe. A sad odo tetki da kupim lekove.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija