• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.09.2021

16:15

Manite se ćorava posla i ne računajte na mene!

Tanjug

Politika

Manite se ćorava posla i ne računajte na mene!

Podeli vest

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da bi opoziciji koja učestvuje u međustranačkom dijalogu uz posredovanje stranaca jedino po volji bio sporazum u kojem stoji da "Vučić predaje vlast Ðilasu"


- To neće biti nikada. Nemoj neko da računa na mene u nečasnim igrama rušenja Vučića ili sa nekim nadama da će on podneti ostavku - rekao je Dačić Tanjugu povodom izjave Mlađana Ðorđevića u vezi sa "planom rušenja Vučića" u kojem Vučić podnosi ostavku, a Dačić kao v.d. predsednika formira prelaznu vladu.


Ðorđević se, prenosi đilasovski portal Nova.rs, trenutno nalazi u poseti Rusiji, gde je sa tim planom upoznao sagovornike iz političkih i društvenih institucija koje se bave temom Balkana.

- Jadna je to sila ukoliko je spala na Mlađana Ðorđevića. Ja sam razgovarao i sa predsednikom Dume, Sergejem Lavrovim, Sergejem Šojguom i drugima i niko nikada, ne samo da nije spomenuo bilo šta protiv Vučica ili vezano za rušenje Vučića već je naprotiv izražavao zadovoljstvo i ocenjivali naše odnose kao najviše u istoriji - rekao je Dačić.

On je izjavu Mlađana Ðorđevića odbacio nazivajući ih potpunim izmišljotinama.

- A naročito da se u svemu tome može tražiti neki oslonac u meni. Želim svima da poručim da se već duže javno zalažem za to da Vučić bude naš zajednički predsednički kandidat - rekao je Dačić, a opoziciji poručio da se mane "ćorava posla".

Očigledno je, ocenjuje Dačić, da je namera da se unosi što više lažnih vesti, dezinoframcija i to je uoči ulitmatuma koji postavljaju u dijalogu.

- Smatraju da je dijalogu takav ili da prihvatimo sve što traže ili neće biti zadovoljni, sad su nezadovoljni i evropskim parlamentom - rekao je Dačić.

Govoreći o izbornim uslovima i zahtevima opozicije, Dačić je rekao da bi bilo isto kao kada bi fudbalski klub iz Žitorađe odbio da igra sa Zvezdom ili Partizanom žaleći se na fudbalska pravila.

- Dogovora može biti samo ukoliko su predlozi realni, ostvarivi i održivi, za to je potrebna fleskibilnost, vlast je pokazala fleksibilnost i mi ćemo biti konstruktivni, ali ne može Srbija biti poligon za izmišljanje zahteva kojih nigde na svetu nema - poručio je Dačić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 2 godine

Ajde bre, budalaštine! Pa neka su nezadovoljni! Oni nisu čak ni politički kepeci, vaške obične! Ne postoje uslovi, a da narod glasa za njih, Đilasa i ovu ostalu njegovu bagru! Prema tome oni će, kako god okreneš, biti nezadovoljni! Mlađan Đorđević pričao sa nekim ozbiljnim!? Laži i samo laži! Ko ozbiljan će da priča sa njim i ovim ostalim lažovima i šarlatanima!

Vesna

pre 2 godine

Bravo Dačiću! Ti si mudar političar! Uz predsednika Vučića ostaje SPS!

PRIZNANJE SAŠE JANKOVIĆA JE DOKAZ DA VUČIĆ VODI NEZAVISNU POLITIKU! Dačić: Jasno je da velikim silama smeta jaka i samostalna Srbija!
Politika

PRIZNANJE SAŠE JANKOVIĆA JE DOKAZ DA VUČIĆ VODI NEZAVISNU POLITIKU! Dačić: Jasno je da velikim silama smeta jaka i samostalna Srbija!

Predsednik Narodne skupštine i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić gostujući u Novom jutru na TV Pink komentarisao je izjavu bivšeg kandidata opozicije Saše Jankovića o "tajnom planu" stranih ambasada. Po tom planu, pojedini "centri moći" planirali su da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću "otkaže srce", a da ga Janković nasledi na toj poziciji

15.09.2021

09:54

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija