• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.09.2021

18:21

/FOTO/VIDEO/ OBELEŽEN DAN SRPSKOG JEDINSTVA! Snažna poruka predsednika Vučića: Nikada više za srpsku trobojku nećemo nikome da se izvinjavamo

Printscreen TV Pink

Politika

/FOTO/VIDEO/ OBELEŽEN DAN SRPSKOG JEDINSTVA! Snažna poruka predsednika Vučića: Nikada više za srpsku trobojku nećemo nikome da se izvinjavamo

Podeli vest

Republika Srbija i Republika Srpska sanas su obeležili Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave

19.18 - Pristunima se obraća predsednik Vučić! 

Foto: Printscreen TV Pink

- Slava našim precima, junacima Kolubare, Cera, Kumanova. Srpska trobojka, crveno, plavo, bela bila je veća i važnija i preča od života jer ih je opominjala da sloboda Srbije nema ni cenu ni alternativu. Zato su barjaktari ginuli, ali su zastave preživele. Za njih, za sve one koji su zbog zastavedali živote, odbeležavamo ovaj praznik, praznik našeg identitieta. Datum koji smo izabrali je datum proboja Solunskog fronta. Tog 15. septermbra jedini plan je bila sloboda. Zastava našeg jedinstva u nameri da sačuvamo svoj identitet. Ne želimo nikoga da ugrozimo. Niej uvek sve bilo sasvim svetlo u toku istorije. Bar na ovim prostorima ne posotji nacija koja je prošla korz toliku tamu, onu grobnu. Šta ćemo od svega da zaboravimo, mnoge stvari moramo, može da bude samo naš izbor. Ovu zastavu, zasdtavu našeg stradanja sasvim sigurno nećemo zavboraviti i sa ponosm ćemo je nositi. Robovi su svi isti, porobljeni, slobodni ljudi se razlikuju i zato jesu slobodni. Nije to nikakav poseban srpski svet za koji nas optužuju, to je svet slobodnog, sa svojim imenom. I da večeras odgovorim svima onima koji nas danima napadaju iz regiona, a i nekima u našoj zemlji kojima ni trobojka nije sveta, kažu izmislili ste praznik, ako ćemo tako izmislili smo i Stefana Nemanju jer mu nismo imali ni ulicu ni spomenik, nismo, izmislio je Stefan nemanja nas.

 

 

Da se ne bismo kojim slučajem kome zamereili. Smeta samo dan jednog naroda, dan slobode koji tako slavi srpski narod, samo im naša zastava smeta svima i očekuju od nas da im se pravdamo i izvinjavamo, a moj odgovor svima njima je nikada više za srpsku troobojku nećemo da se izvinjavamo. Nosićemo je sa ponosom svuda po svetu.  To smo mi, to je nova Srbija, drugačija Srbija, koja nikoga neće da moli. To je jezik naš srpski jezik, jezik i Meše Selimovića, Ive ANdrića i Miloša Crnjanskog.

To nam na kraju daj snagu da tražimo mir i da svoju snagu otrkijemo u životu. Svima koji su prethodnih dana lagali, izmišljali, pretili, samo jednu stvar moram da im kažem ne pada mi napamet da vas pe pravdam, da vam se izvinjavam, jer vodiću Srbiju da bude još jača, još snažnija, da može da pomogne Republici Srpskoj, narodu u Crnoj Gori, na svakom mestu na kugli zemaljskoj i da nam se više nikada ne ponove ni Jasenovac ni Oluja. A vi, napadajte, mi ćemo da poštujemo vaše zastave, ali ono što vam sada kažem, našu trobojku nosićemo posebno uvek. Ostaće ovaj spomenik vekovima iza nas, a naša trobojka biće večna, neka živi srpsko jedinstvo, sloboda naša i naša trobojka. 

19.04 - Obraća se Milorad Dodik

Foto: Printscreen TV Pink

- Hvala Vam gospodine VUčiću za napor koji se ulagali da nas okupite u ovom prazinku. Jedinstvo smo uvek pokazivali u najtežim istorijskim trenucima i to je deo našeg karaktera, i taj karakter se razlikuje od drugih. 1999. Srbi su uvek stali da brane slobodu pred najvećom silom u tom trenutku, prolazili smo golgote, ali nismo dali ono što je naše. Srbi ne mogu da žive bez slobode, ali ni bez jedinstva. Republika Srpska je ponosna na činjenicu da je danas usvojen zakon o zaštiti ćirilice. Neće biti više Oluja, a strategija Srbije kae da je Srbija spremna da brani Srbe gde god oni bili. Hoćemo da budemo u miru, ali nemojte nas stalno napadati. Sbi su svesni sebe, ovo je naša zemlja, ovo su naše države.

18.43 Obraća se patrijarh Porfirije 

Foto: Printscreen

- Bog je stvorio svakog čoveka i svaki ljudski rod, po svojoj slici i prilici. To što je Bog čoveka stvorio po svojoj slici i prilici zapravo znači da ga je pozvao da zaživi. Svaki čovek je stvoren sa svojim darovima i sposobnostima, sa svojim posebnim ličnim pečatom. OStaviće čovek oca svoga i majku svoju i prilepiće se svojoj ženi i biće svoje jedno. Porodica nije data da bude cilj sam po sebi, nego da bi bila učilište kojim se učimo izgrađivanjem jedinstva ljubavi drugome. Ne možemo voleti druge koji su udaljeni od nas, ako najpre ne volimo svoga oca, svoju majku, svoga brata, sestru, svoga komšiju, svoj rod, svoj narod. To je logika i duhovni poredak stvari. Moramo na prvom mestu upoznati sebe, ono što nas neposredno okružuje. Kako svoje potencijale, uspehe, uzrastanja, ono što je dobro,isto tako moramo spoznati i svoje slabosti kako bismo se ispravljali i bivali bolji. Ne možeš biti svetski, a da nisi svoj!Kad si jedno u sebi i sa svojima, kad si jedno sa svojim narodom stekao si instrument kojim ćeš upoznati svet!

18.20 - Aleksadnar Vučić, Milorad Dodik i patrijarh Porfirije kod spomenika Stefanu Nemanji

Foto: Printscreen

Foto: Printscreen

18.14 - Ulicama se ori "Srbija, Srbija" 

Tradicinonalne srpske pesme pevaju se, a narod, ali   kulturno umetničko društvo, uzvikuju "Srbija, Srbija".

17.40 Kulturno umetničko društvo zapevalo tradicionalne pesme, na Slaviji trubači

Foto: Printscreen

Na Slaviji, kod fontane smešteni su trubači 

Foto: Printscreen

17.31 Počelo obeležavanje Dana srpskog jedinstva 

Obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave počelo je počasnom artiljerijskom paljbom sa Kalemegdana!

Foto: informer.rs

Datum, 15. septembar, izabran je zato što je tog dana 1918. godine probijen Solunski front. Praznik se slavi od prošle godine.

Foto: informer.rs

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obeležava se širom Srbije i Republike Srpske, a građani su pozvani da na svojim domovima istaknu zastave.

Foto: informer.rs

Širom Srbije, Republike Srpske, srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, ulice su okićene zastavama. U Beogradu će osvetljenje na istaknutim građevinama biti u bojama zastave – Most na Adi, Brankov most, palata Albanija.

Kod spomenika Stefanu Nemanji centralna manifestacija 

Centralna manifestacija biće održana na Savkom trgu u Beogradu, kod spomenika Stefanu Nemanji. Srž manifestacije u Beogradu je, kako je najavljeno, podsećanje na velike vojskovođe našeg naroda.

Foto: informer.rs

Savski trg je ograđen, a građani se već okupljaju. Kako javlja naš reporter na Savskom trgu već je prisutno nekoliko hiljada ljudi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Koka

pre 2 godine

Čestitam dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Živela Srbija

Cesare

pre 2 godine

Srpskih zastava dans nije bilo ni u Njemačkoj,Austriji, Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj, SAD, Švedskoj,Norveškoj...,a ni u Rusiji? Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac kazao je : da je “neophodno da Srbi u Hrvatskoj poštuju zakone RH” koji zabranjuju isticanje zastava drugih država. Premijer RH Andrej Plenković je istaknuo. da “godinama” namjerno na isti način odgovara na provokacije iz Srbije, čiji je cilj i vlasti i nihovih medija, izazvati žestoku reakciju hrvatske vlade ili “dovesti u situaciju predstavnike srpske manjine da se moraju očitovati”,a takav njihov zamišljeni film u Srbiji, ne bu gledali od Hrvatske,kao čanice EU i NATO saveza! U „Oluji“ je Hrvatska pokazala svoju snagu i moć,a tko gubi ima pravo da se ljuti i da plače. Predsjednik „Velike Srbie“i Aleksandar Vučić pozvao je sve Srbe da povodom “Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave”, koji se obilježava u Srbiji 15. rujna, izvjese srpske zastave. Ovakve srpske budalaštine bi i Čkalju do suza nasmijale

Borac R SRPSKE

pre 2 godine

Sta smo doziveli da za ovaj sveti dan pored Patrijarha I Vucica stoji osvjedoceni lopov i kriminalac dodog(to je pravo prezime).On je poreklom hrvat samo mu se deda iz Hercegovine preselio u okolinu BLuke.

Lepe vesti

pre 2 godine

Srpski svet se osramotio i pljunuo na Vučića, niko u RH ne diže zastave, tu se plate dižu, a i evro dolazi od 1.1.23g a gde će nam posle biti kraj? Hrvati u Srbiji da na Dan domovinske zahvalnosti i Oluje dignu svoje zastave jer im to omogućio Vučić! Srbi uzalud kukali Evropi da Hrvati svojataju svog građanina iz Smiljana, EU i Hrvatska potpisali Memorandum o izradi hrvatskih kovanica evra sa Šahovnicom i Teslinim likom. Srbija nemoćna i neće ga ona smeti staviti! Novinari treba da pitaju Noleta da li i on, ko i većina Srba, negira srpski genocid! To će ga uništit, šta god da odgovori. Zagreb je preoteo Beogradu dolazak giganta Amazona koji u Zagrebu otvorio centar za ovaj deo Evrope i već zapošljava ljude, a priča se da i još veći gigant Alibaba dolazi u Zadar iako borba još traje, a srpski mediji ćute! Hrvatska je za Srbe postala ono šta je Nemačka za Hrvate, a to najbolje dokazuje Vučić koji već 2g laže da stiže hrvatski BDP iako je to duplo manja država. Posle 12 Rafala i Kroacija erlajns koja je 100% u vlasništvu RH kupuje 15 novih putničkih aviona!

Niki

pre 2 godine

Srbija uvek u srcu.Treba ceniti i postovati Srbiju i Srbe gde god se nalaze

Maja

pre 2 godine

Predivna slika Srbije je ovo popodne otišla u svet.

Borac R SRPSKE

pre 2 godine

Jebao te dodik zar ga moras sto puta spomenuti. Dali si ti normalan da se toliko ponosis sa kriminalcem.

Dušan

pre 2 godine

Jedinstveni Srbi samo žele da sačuvaju svoj jezik, kulturu, tradiciju, svoju zemlju, ništa više od toga. Lepo je videti zastave koje se vijore ili vise sa prozora. Biće ih svake godine sve više.

Spuvanac

pre 2 godine

Možete li verovati da u Hrvatskoj nije bilo NITI JEDNE srpske zastave, niti jedne kazne da se puni državna kasa? Kako ih Oluja naučila pameti, a? Neće tu biti mira sve dok ih tako ne nauče sve komsije?

Amater

pre 2 godine

OVO JE PONOS SRBIJE...OVAKVA SRBIJA JE SVIMA U SRCU,BRAVO SRBIJO.

Nikola

pre 2 godine

Ovo je vreme realnosti, sve što je urađeno jeste za srpski narod! Pamtimo našu istoriju i ostavljamo pečat u vremenu.

Tanjica

pre 2 godine

Vecina gradova je simbolicno proslavila Dan srpskog jedinstva.

Tatjana

pre 2 godine

Danas se nasa trobojka ponosno viori, danas slavimo slobodu nase zemlje!

Tatjana

pre 2 godine

Ponosni smo na svoju naciju, na svoju zastavu!Ovo je dan kada slavimo slobodu! Zivela Srbija!

Tatjana

pre 2 godine

Ponosni smo na svoju naciju, na svoju zastavu!Ovo je dan kada slavimo slobodu! Zivela Srbija!

Nismo jedinstveni

pre 2 godine

Bolje umreti nego biti jedinstven sa genocidasima iz 90.

Hahaha

pre 2 godine

Sada ste jos i smesni siptarski dan zastave plagirali, ajde da razunen za doktorate kad kraadete, ali ukrasti siptarski praznik?!

Ivana

pre 2 godine

Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što čini za našu državu i njene građane. Nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane. Srbija se cela razvija i gradi.

Ivana

pre 2 godine

Aleksandar Vučić je vratio čast i dostojanstvo srpskom narodu. Hvala našem predsedniku Vučiću ans vemu što radi za našu državu i njene građane. Srbija se cela razvija i gradi.

Toksi

pre 2 godine

Srpski narod mora da bude jedinstven, da cuva svoj indetitet, da s ponosom istice svoje poreklo, svoju tradiciju, da sacuva svoju zemlju i da svojim radom i zalaganjem pokaze da mu je mesto u porodici evropskih zemalja.

Tamara

pre 2 godine

Predivna manifestacija, prosto da ti srce zaigra.

Tamara

pre 2 godine

Divno obelezavanje, nadam se da ce se svake godine ovako obelezavati.

Tamara

pre 2 godine

Ovo obelezavanje budi neku toplinu u svima nama, bravo Srbijo!

Mila

pre 2 godine

Srpski narod nema čega da se stidi i sa ponosom treba da ističe svoj identitet.

Vojkan

pre 2 godine

Srbija čuva svoj narod, identitet, tradiciju i sve ono što nas karakteriše.

Bojana

pre 2 godine

Srbija je ponosna na svoju tradiciju, običaje i jedinstvo.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija